Written by 11:03 Slider, Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Nα παρθούν πίσω όλες οι διώξεις των εκπαιδευτικών

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Ευεργέτου Γιαβάση 7  – 15342
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

  Αγία Παρασκευή, 11/01/2024
Αρ. Πρωτ. :  6

 

Προς:

Τους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών , ΕΛΜΕ

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις των εκπαιδευτικών

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Ο σύλλογός μας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του κοινού αγώνα πρωτοβάθμιων συλλόγων ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ ενάντια σε  συνδικαλιστικές διώξεις  εκπαιδευτικών ανά την Ελλάδα από ΔΙΠΕ και ΔΙΔΕ.

 

Οι συνδικαλιστικές διώξεις και η παραπομπή στο πειθαρχικό, ασκούνται σε τρεις  εκπαιδευτικούς   από τον ΔΙΠΕ Β΄Αθήνας επειδή αδυνατούσαν να παρέχουν τηλεκπαίδευση  κατά την περίοδο της κακοκαιρίας των τριών ημερών του περασμένου Φεβρουαρίου και  σε επτά εκπαιδευτικούς με την απίστευτη κατηγορία της «ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» γιατί απλά συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις. Από τον ΔΔΕ Πειραιά σε δύο συναδέλφους  επειδή διαδήλωναν στις 6/12/2020 (πορεία με αφορμή τα 12 χρόνια από την δολοφονία του Γρηγορόπουλου), ενώ υπήρξε απαγόρευση διαδηλώσεων (κόβιντ), σε τέσσερις  συνάδελφους επειδή  συμμετείχαν σε κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά, την ημέρα του διαγωνισμού PISA και ενημέρωσαν τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για το δικαίωμα που είχαν να κάνουν στάση εργασίας, σε έναν δάσκαλο στην Θεσσαλονίκη επειδή  συμμετείχε στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς κατοικιών. Ενώ με την απίστευτη κατηγορία για «κακόβουλη κριτική κατά της κυβέρνησης», έχουν κατατεθεί 2 διώξεις, πάλι στον Πειραιά, γιατί εκπαιδευτικοί-συνδικαλιστές έκαναν κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης στο διαδίκτυο. Αντίστοιχα τεσσάρων συναδελφισσών στο Ρέθυμνο για τη συμμετοχή τους στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 21/9, και από τον ΔΔΕ Α΄Αθήνας εναντίον συναδέλφων στο Γαλάτσι που πήραν μέρος σε νόμιμα προκηρυγμένη απεργία ενάντια στο θεσμό των μεντόρων-συντονιστών, τη Ν. Φιλαδέλφεια και την Αθήνα.

 

Η παραπάνω κλιμάκωση της έντασης της καταστολής και του αυταρχισμού ενάντια στο δικαίωμα της συνδικαλιστικής έκφρασης και δράσης και μάλιστα σε διαφορετικές περιοχές στην Ελλάδα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Ρέθυμνο, σε διαφορετικές ΔΙΔΕ και ΔΙΠΕ, μόνο τυχαία δεν είναι.

Οι απειλές και οι ΕΔΕ ενάντια στην συνδικαλιστική δράση δείχνουν  ότι η προσπάθεια περιορισμού της  είναι κεντρική κυβερνητική επιλογή. Αποτελεί συνέχεια των αλλεπάλληλων προσφυγών του ΥΠΑΙΘΑ στα δικαστήρια, προκειμένου να ποινικοποιήσει, να βγάλει παράνομες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.         Αποτελεί συνέχεια των αντιδραστικών-απεργοκτόνων νόμων όλων των  προηγούμενων κυβερνήσεων και φυσικά της σημερινής, που ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο, θέτοντας όλο και μεγαλύτερα εμπόδια στην κήρυξη απεργίας, στη διοργάνωση συγκέντρωσης, στην πραγματοποίηση κινητοποίησης. Με το τελευταίο έκτρωμα Γεωργιάδη, ακόμα και το μοίρασμα ανακοίνωσης έξω από ένα σχολείο την ημέρα της απεργίας, θεωρείται “άσκηση ψυχολογικής βίας σε όσους θέλουν να εργαστούν”, επισύρει σύλληψη και βαρύτατο πρόστιμο!

  Αποτελεί τελικά αναπόσπαστο μέρος της αντιλαϊκής-αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, της επίθεσης που δέχεται το δικαίωμα των μαθητών στη μόρφωση, οι εκπαιδευτικοί, συνολικά οι εργαζόμενοι.

Δεν είναι ακόμη άσχετη και με τους νόμους (Γεωργιάδη κ.α.) που περιορίζουν το δικαίωμα στην συνδικαλιστική δράση στον ιδιωτικό τομέα.

 

Ο φάκελος του πειθαρχικού που αφορά τους εκπαιδευτικούς που κινητοποιήθηκαν στον Πειραιά ενάντια στον διαγωνισμό PISA δείχνει ότι έχουμε έως και ποινικοποίηση ανακοινώσεων παρατάξεων και εξόφθαλμες προσπάθειες σκευωρίας και κατασκευής ενόχων, που αποδεικνύουν ότι κινδυνεύουμε να γυρίσουμε 70 χρόνια πίσω, όταν δρούσε το συνδικαλιστικό της ασφάλειας! 

Είναι πλέον φανερό ότι το υπουργείο θέλει τους διωκόμενους συναδέλφους ως όμηρους, μπροστά στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα ενάντια στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και ενόψει των “επισκέψεων” των αξιολογητών. 

Τα σωματεία έχουν πρώτο και κύριο καθήκον να προστατεύουν τα μέλη τους από τις απειλές και τις στημένες επιθέσεις της διοίκησης, που στόχο έχουν τον εκφοβισμό τους. Θέλουν να εξοντώσουν οικονομικά τους συναδέλφους με την απειλή της αργίας! 

 

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας  με

 

  • Νέα συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων την Παρασκευή 12/01/2024 στις 13.30 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις.
  • Συμμετέχουμε και καλούμε όλους τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ σε διευρυμένη σύσκεψη σωματείων την Παρασκευή 19/01/2024 στα γραφεία της ΟΛΜΕ στις 18.00 για να απαντήσουμε στις προσπάθειες της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική και κοινωνική δράση .

 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που διώκονται

Ο αγώνας μας για να παρθούν πίσω οι διώξεις θα κλιμακωθεί και με νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

 

Η τρομοκρατία και οι συνδικαλιστικές διώξεις δεν θα περάσουν

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση

 

                                            Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Last modified: 22 Ιανουαρίου 2024

Close