Written by 19:27 ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ. & ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ (14/12/2023)

     ΔΙΕΞΟΔΟΣ  Η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

                          ΣΥΛΛΟΓΟΥ   “Ο  ΠΕΡΙΚΛΗΣ”

 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου η τακτική Γ.Σ  και την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου οι εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Η Γ.Σ. πήρε αποφάσεις για:

  1. πρόγραμμα δράσης – αγωνιστικό πλαίσιο
  2. Συλλογική σύμβαση εργασίας
  3.  Γενική Συνέλευση και Εκλογές  συλλόγου «Ο Περικλής» Ψήφισμα σε σχέση με το συνταξιοδοτικό μεταναστών/ τριών.

‌4. Ψήφισμα ενάντια στις ηλεκτρονικές εκλογές και έκτροπα στον ΣΕΠΕ  Χαλκιδικής

‌5. Συμμετοχή στην κινητοποίηση την Παρασκευή 15/12 ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή.

 

Στις εκλογές τα αποτελέσματα είναι:

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ

ΔΣ 2022

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΔΟΕ 2022

ΕΚΛΟΓΕΣ

ΔΣ 2023

ΨΗΦΙΣΑΝ 318 577 507
ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ 3 18 7
ΕΓΚΥΡΑ 315 559 500
ΔΙΕΞΟΔΟΣ 127 190 164
ΑΣΕ 87 172 157
ΔΑΚΕ 67 120 131
ΔΗΣΥ 34 77 48

 

 

Υπήρξε αύξηση της συμμετοχής σε σχέση με τις προηγούμενες αντίστοιχες εκλογές. Η θετική αυτή εξέλιξη είναι συνολικότερη, αφού υπάρχει σε όλους σχεδόν τους συλλόγους που πραγματοποιούνται εκλογές. Επίσης πρέπει να διευκρινίσουμε ότι μέλη του συλλόγου μας δεν είναι μόνο όσοι ψηφίζουν  στις εκλογές του, αλλά όσοι θέλουν να είναι μέλη του και πληρώνουν τη συνδρομή τους. Και αυτοί βέβαια είναι πολλοί περισσότεροι, αναδεικνύοντας ότι υπάρχει ευρεία απήχηση του συλλόγου μας  στους συναδέλφους.

 Συναδέλφισσες,οι

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στη Γ.Σ. και στις εκλογές του συλλόγου μας, άσχετα από την παραταξιακή τους προτίμηση. Η συμμετοχή στις δύο πολύ σημαντικές διαδικασίες του συλλόγου μας, ΓΣ. και εκλογές, είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Ευχαριστούμε βέβαια και τους συναδέλφους που για ακόμη μια χρονιά ανέδειξαν την «ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» πρώτη δύναμη στον σύλλογό μας. Ουσιαστικά επιβραβεύεται η αγωνιστική κατεύθυνση που έχουμε ως παράταξη και που έχουμε καταφέρει να υιοθετηθεί από τον  σύλλογο μας.

Στο 7μελές Δ.Σ. η ΔΙΕΞΟΔΟΣ παίρνει 2 έδρες, ενώ είχε 3.  Αυτό οφείλεται σε συγκυριακούς λόγους αφού η έδρα χάθηκε μόνο για 2 ψήφους ενώ η ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚ που την πήρε είχε πτώση των ποσοστών της!

Η ΑΣΕ και η ΔΑΚΕ πήραν από 2 έδρες, όσες είχαν και στο προηγούμενο Δ.Σ.

Συναδέλφισσες/οι,

Αυτό που σήμερα χρειάζεται είναι να ενισχυθεί ο αγώνας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αντιλαϊκή πολιτική. Είναι αυτή η πολιτική που προσπαθεί να κατηγοριοποιήσει σχολεία και εκπαιδευτικούς με την αξιολόγηση, είναι η πολιτική της αδιοριστίας, η πολιτική της ανεξέλεγκτης ακρίβειας, των κουτσουρεμένων μισθών μας και της κοροϊδίας των pass!

Ως ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και πρώτη δύναμη στον σύλλογο μας θα εξακολουθήσουμε αταλάντευτα στην κατεύθυνση  να είναι το  σωματείο μας οργανωτής του αγώνα, όπλο στα χέρια των εκπαιδευτικών. Σωματείο ακηδεμόνευτο, που θα υπηρετεί τα συμφέροντα του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών του και θα είναι ελεύθερο να συγκρουστεί και να νικήσει! Σωματείο νίκης και αγώνα, όχι συμβιβασμού! Ένα σωματείο που αυτά που λέει  τα εννοεί και τα κάνει πράξη!

Για την κατοχύρωση αυτού του αγώνα δεσμευόμαστε  να παλεύουμε ανυποχώρητα  και σας καλούμε να συνεχίσουμε μαζί,  στις αποφάσεις, στις δράσεις, στις μάχες της κάθε μέρας.  Η συλλογικότητα και η αποφασιστικότητά μας θα οδηγήσει σε νίκες. Μαζί με κάθε συνάδελφο/ισσα, από τα μικρά καθημερινά μέχρι τα μεγάλα. Για νίκες στο σχολείο, με τους Συλλόγους Διδασκόντων, για τα εργασιακά μας δικαιώματα, τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, μέχρι την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής-αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνήσεων και ΥΠΑΙΘΑ. Γιατί ο Σύλλογος είναι υπόθεση όλων μας , είναι  ο καθένας από εμάς , ο σύλλογος είσαι εσύ! 

Σε αυτόν τον αγώνα όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!

Last modified: 20 Δεκεμβρίου 2023

Close