Written by 22:33 Slider, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Γ.Σ., Αρχική Σελίδα

Απόφαση της Γ.Σ του Συλλόγου μας: Δεν αναγνωρίζουμε τις εκλογές – παρωδία για ανάδειξη αιρετών

 

ΑΠΟΦΑΣΗ της Γ.Σ. 29-11-2022

Δεν αναγνωρίζουμε τις εκλογές παρωδία, τα κάλπικα αποτελέσματά τους και τους κάλπικους αιρετούς

Απαιτούμε εκλογές αιρετών αποκλειστικά δια ζώσης ΤΩΡΑ!

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΧΗ στις ηλεκτρονικές «εκλογές» παρωδία

από τους εκπαιδευτικούς της  Β΄ Αθήνας ακύρωσε την έωλη διαδικασία

Δεν υπάρχουν αιρετοί ούτε στη Β’ Αθήνας ούτε πουθενά

Δεν θα επιτρέψουμε να πάμε από τους δοτούς αιρετούς του 2020 στους κάλπικους  του 2022…

Απαιτούμε εκλογές αιρετών αποκλειστικά δια ζώσης

Χαιρετίζουμε τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ΔΙΠΕ Β΄Αθήνας που  συντάχθηκαν με την απόφαση των 3 συλλόγων της Β’ Αθήνας, τους εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα που συντάχτηκαν με τους 50 ΣΕΠΕ και τις 40 ΕΛΜΕ και αγνόησαν τις κάθε είδους πιέσεις και παρεμβάσεις και έδωσαν ένα ηχηρό χαστούκι

  • στην Κεραμέως  και την αντιεκπαιδευτική πολιτική της που αποθεώνει το επιχειρηματικό σχολείο, την κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών μέσα από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών, την αριστεία, τους μέντορες και τους ενδοσχολικούς συντονιστές, τους χορηγούς και την υποχρηματοδότηση, την υποβάθμιση πτυχίων και απαξίωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων και πάνω από όλα την κατακρεούργηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας
  • στην  πολιτική  φτωχοποίησης,  ακρίβειας,  καταστολής που επιβάλλει η κυβέρνηση
  • Στην πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ που συμμετείχε και στήριξε το σχέδιο της Κεραμέως για επιβολή των ηλεκτρονικών και πλήρως – όπως αποδείχτηκε – αδιαφανών και μη ελεγχόμενων διαδικασιών προτάσσοντας τις θέσεις των αιρετών και των προνομίων τους.
  • στην προσπάθεια χτυπήματος του ζωντανού μαχητικού εκπαιδευτικού κινήματος και την επιβολή του ν. Χατζηδάκη με διάλυση των σωματείων και των συλλογικών τους διαδικασιών.
  • Στις διάτρητες και νόθες διαδικασίες που εγκαθιδρύει το σύστημα της ηλεκτρονικής ιντερνετικής ψηφοφορίας εξ αποστάσεως και ο τρόπος που εφαρμόστηκε

Τα αποτελέσματα στην Β’ Αθήνας και συνολικά στην Ελλάδα είναι συντριπτικά. Οι εκπαιδευτικοί συντριπτικά και συνειδητά απέρριψαν τη διαδικασία των ηλεκτρονικών εκλογών και ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ

TΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΑΡΩΔΙΑ στην Β’ Αθήνας

Σε  4.289  εγγεγραμμένους στη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας , οι ψηφίσαντες έφτασαν τους:

ΠΥΣΠΕ: 1200 / 27,9%

ΑΠΥΣΠΕ: 1.187 /  27,6%

ΚΥΣΠΕ: 1.122/26,1%

Τα αποτελέσματα αυτά που έδωσε η Δ/νση Π.Ε., που εκτός ότι δεν είναι επαληθεύσιμα, ούτε αξιόπιστα  αφορούν το τελικό αποτέλεσμα μετά την τρίωρη παράταση. Στην κανονική διάρκεια της ψηφοφορίας στην Β΄ Αθήνας τα ποσοστά ήταν περίπου 5% λιγότερα.

Είναι φανερό ότι η διαδικασία αυτή είναι πλήρως απονομιμοποιημένη, δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα, πρέπει να ακυρωθεί.

Δεν  αναγνωρίζουμε τους ψευδοαιρετούς.  Δεν αποτελούν αιρετούς του κλάδου αλλά τα στηρίγματα της επιβολής της πολιτικής της Κεραμέως στον κλάδο.

Οι εκπαιδευτικοί μίλησαν και γύρισαν την πλάτη στα σχέδιά τους. Η αποχή από τις εκλογές νοθείας μίλησε ξανά!

Νίκησαν ΞΑΝΑ τα σωματεία μας, οι συλλογικές μας διαδικασίες, η δημοκρατία του κινήματος μας, οι αγώνες και οι ελπίδες μας!

Με βάση τα παραπάνω καλούμε:

Όσους οριστούν ως «αιρετοί» από αυτή την απαράδεκτη διαδικασία να παραιτηθούν.

Καλούμε:

το ΥΠΑΙΘ να ορίσει άμεσα δια ζώσης εκλογές για ανάδειξη αιρετών. Σε αντίθετη περίπτωση διαμηνύουμε ότι δεν έχουν καμία νομιμοποίηση από τους συλλόγους μας και καμία θέση – ως αιρετοί – στις διαδικασίες και τα μέσα επικοινωνίας των σωματείων.

Απαιτούμε :

-την άμεση κατάργηση του άρθρο 22 του νόμου 4728/20 και της εφαρμοστικής Υ.Α. (Φ.350/52/139940) όπου ορίζεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία και την επανάληψη των εκλογών με  διαζώσης διαδικασία και έλεγχο των σωματείων.

-την ενημέρωση των σωματείων από τη Δ/νση Αν. Αττικής για τη θεματολογία και το χρόνο διεξαγωγής των υπηρεσιακών συμβουλίων καθώς και  την δυνατότητα παρακολούθησης εκπροσώπων των συλλόγων σε ρόλο παρατηρητή.

Δηλώνουμε ότι μαζί με τους 50 ΣΕΠΕ στην Α/θμια και τις 40 ΕΛΜΕ στη Β/θμια θα προχωρήσουμε σε κάθε ενέργεια συνδικαλιστική και νομική απονομιμοποίησης  των εκλογών και των αποτελεσμάτων τους.

 

 

 

Last modified: 2 Δεκεμβρίου 2022

Close