Written by 21:47 Slider, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Γ.Σ., Αρχική Σελίδα

 Απόφαση της Γ.Σ του Συλλόγου μας για  απεργιακή συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα μας

ΑΠΟΦΑΣΗ της Γ.Σ. 29-11-2022

                         Απεργιακή συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα μας

Να βαθύνει η απεργιακή ρωγμή της 9ης Νοέμβρη. Για ένα ανατρεπτικό κίνημα διαρκείας.

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη τάραξε τα νερά. Η μεγαλύτερη σε συμμετοχή όλων των τελευταίων χρόνων και οι μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, που θύμιζαν την περίοδο των αντιμνημονιακών κινητοποιήσεων, απέδειξαν ότι η οργή βρίσκει αγωνιστική διέξοδο. Κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει αυτή την πραγματικότητα.

Πρέπει τώρα να οργανωθεί η συνέχεια και η κλιμάκωση του αγώνα. Η  αφωνία των συνδικάτων και των παρατάξεων δίνει χρόνο και δύναμη στην κυβέρνηση να συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική. ΔΕΝ πρέπει Η ΑΠΕΡΓΙΑ της 9 Νοέμβρη να καταλήξει ως απλή διαμαρτυρία που θα υποταχθεί σε στην εκλογική αναμονή και εναλλαγή διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.

Οι εργαζόμενοι και το κίνημά μας μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Δεν ζητιανεύουμε. Παλεύουμε για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου και κάθε υποστηριχτή της.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στη Φτώχεια και το πόλεμο και ενάντια στην επίθεση στα κοινωνικά δικαιώματα και τις ανάγκες. Ιδιαίτερα τις επόμενες μέρες όλο το εργατικό κίνημα πρέπει να δώσει τη μάχη για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο νεκροθάφτη  σε ότι απέμεινε στο δημόσιο σύστημα υγείας που φέρνει από της 28/11 η κυβέρνηση στη Βουλή.

 • Πραγματικές αυξήσεις ΤΩΡΑ: Κανένας μισθός και καμία σύνταξη κάτω από 1000 ευρώ καθαρά (εισαγωγικός σε δημόσιο – ΥΕ κατηγορία – και ιδιωτικό τομέα). ΣΣΕ παντού. Κάλυψη όλων των απωλειών των μνημονίων, του πληθωρισμού και της ακρίβειας – τιμάριθμου για ζωή με αξιοπρέπεια. Επιστροφή 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο. Αφορολόγητο 12000 ευρώ και 4000 για κάθε παιδί.
 • Μέτρα ΤΩΡΑ ενάντια στην ακρίβεια την ενεργειακή και διατροφική φτώχεια και την έλλειψη στέγης:

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής. Διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων και όλα τα βασικά αγαθά με κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους εργαζόμενους, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

 Διατίμηση στις τιμές πετρελαίου, βενζίνης και ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος με αναδρομική ισχύ.

 Υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, ενάντια στις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ και τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις. – Όχι στο μαζικό ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών και του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Αποκλειστικά στο δημόσιο με λειτουργία σε όφελος του λαού, η ενέργεια, το ρεύμα, το Νερό, οι μεταφορές και τα βασικά κοινωνικά αγαθά. Κλείσιμο των χρηματιστηρίων ενέργειας και τροφίμων. Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Κανένας πλειστηριασμός και καμία έξωση – και κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου- σε βάρος λαϊκών στρωμάτων, ντόπιων και προσφύγων – Δικαίωμα στη στέγη σε όλους. Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας. Κατοχύρωση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας.

Πρόγραμμα εργατικής κατοικίας και γενναία επιδότηση ενοικίου για την πρώτη κατοικία. (Αφορά με εξιδείκευση και τους εκπαιδευτικούς)

 • Άμεση καταβολή των συντάξεων στους συνταξιούχους. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών/αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Έκτακτες κρατικές επιχορηγήσεις για τα ταμεία – πίσω τα κλεμμένα. Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας για όλους. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας και 60 έτη ηλικίας. Αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας κλπ. χωρίς εξαγορά.
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. . Όχι στις απολύσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μόνιμες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Μαζικοί Μόνιμοι διορισμοί. Άμεσος Διορισμός/Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτ(ρι)ών με έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία. Κατάργηση του νόμου 4589/19 (προσοντολόγιο). Όχι στον γραπτό ΑΣΕΠ, συνέντευξη και κάθε είδους φίλτρου για το δικαίωμα στην εργασία.

 Όχι στις απολύσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Ακύρωση των αναστολών εργασίας. Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου. Όχι δουλειά την Κυριακή. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Πίσω στα ταμεία τα κλεμμένα. Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου. Πλήρη σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς και χωρίς όριο ηλικίας. Αύξηση και επέκταση των ΒΑΕ.

 • Τέρμα στην επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία, στην καταστολή και τις παρακολουθήσεις. Κατάργηση του νόμου για τις συγκεντρώσεις και του ν Χατζηδάκη και απειθαρχία στην εφαρμογή του. Καμιά εγγραφή στο ΓΕΜΗΣΟΕ – Δεν ενσωματώνουμε/εφαρμόζουμε τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες! Αγώνας μαζί με το φοιτητικό κίνημα για την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.
 • Κατάργηση του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου (αξιολόγηση, ΕΒΕ, τράπεζα θεμάτων διαγωνισμός PISA, νόμος Πανεπιστήμια κ.λπ.). Ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής στο σύνολό της (εμπορευματοποίηση, εξετάσεις, ανταγωνισμός, κατηγοριοποίηση, υποχρηματοδότηση, αδιοριστία – ελαστική εργασία, περικοπές, έλεγχος του περιεχομένου, δεξιότητες κλπ
 • Δωρεάν υγεία. Να μην περάσει το νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το ΕΣΥ
 • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Κανένας πλειστηριασμός – κατάσχεση λαϊκής κατοικίας
 • Κατάργηση του ν. Χατζηδάκη
 • Να μην ψηφιστεί ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός
 • Αύξηση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία κοινωνικές ανάγκες. Όχι για τους εξοπλισμούς. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ -Έξω ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ρωσία από την Ουκρανία– ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΡΑ – Καμιά συμμετοχή της χώρας! Καμία αποστολή πολεμικού υλικού έξω από τη χώρα – Έξω από το ΝΑΤΟ – Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. -Ειρήνη και Φιλία των Λαών!

Ο σύλλογος Π.Ε. «Ο Περικλής»  συμμετέχει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των σωματείων των υγειονομικών. 

Προτείνουμε νέα γενική απεργία στις 15 Δεκέμβρη για τα παραπάνω αιτήματα και ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, που αποτελεί τη ναυαρχίδα της ληστρικής πολιτικής για το εργατικό εισόδημα και τα δικαιώματα μας ταυτόχρονα με τη σκανδαλώδη ενίσχυση των μεγάλων επιχειρήσεων και των πολυεθνικών ομίλων.

 

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ Γ.Σ.

 

Last modified: 2 Δεκεμβρίου 2022

Close