Written by 21:14 Ανακοινώσεις, ΑΣΕ

ΒΡΕ ΤΟΥΣ ΚΑΗΜΕΝΟΥΣ!!!

 

 

                             

ΒΡΕ   ΤΟΥΣ   ΚΑΗΜΕΝΟΥΣ!!!

 

Η παράταξη (Α)ΔΙΕΞΟΔΟΣ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) μέσα στην αγωνία της να κερδίσει, στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια, τον αιρετό στη  Β΄Δ/νση Αθήνας πέφτει  σε ένα άνευ προηγουμένου νοσηρό και ασύντακτο παραλήρημα, αναφέροντας στη εκλογική της διακήρυξη ότι απέναντι της, εκτός των άλλων, έχει: «Το Π.Α.Μ.Ε. (Α.Σ.Ε.) που με τον ιδιότυπο αναχωρητισμό του και τη λογική της απόλυτης ιδεολογικής «καθαρότητας» αρνείται να προχωρήσει σε οποιαδήποτε συγκρότηση μετώπου των δυνάμεων του ταξικού συνδικαλιστικού πόλου, θεωρώντας ότι η ασφαλέστερη τακτική είναι η απλή εκλογική άνοδος των δυνάμεων του Κ.Κ.Ε. »

 

                                            ΑΠΑΝΤΑΜΕ :

·       Το ΠΑΜΕ είναι ο ταξικός πόλος μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.Συγκροτείται από εκατοντάδες σωματεία και δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα. Αλλά η καιροσκοπική μυωπία  αυτών  που είναι οι βαστάζοι των σημαιών και των πανό της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ  δεν τους αφήνει να το δουν. Όμως, για να μπερδέψουν τους συναδέλφους και νομίζοντας ότι με τέτοιες πονηριές θα ξεμπερδέψουν μαζί του, το παρουσιάζουν ως παράταξη. Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει….. προβοκάτσια!

 

·       Ο «αναχωρητισμός» του ΠΑΜΕ από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό αριθμεί στις  συγκεντρώσεις του, κάθε φορά, μερικές δεκάδες χιλιάδες, αλλά όσοι είναι κολαούζοι των παρασυνάξεων των 15-20 ατόμων, κάνοντας αβάντα στις  ξεπουλημένες  ηγεσίες, έχουν το δικαίωμα  να αισθάνονται ιδεολογικά «βρόμικοι». Είναι μια πρόοδος.

 

·       Η ασφαλέστερη τακτική των Παρεμβάσεων, για να MHN προχωρήσει η ταξική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, είναι να καταψηφίζουν  τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που προτείνουν τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ χαρακτηρίζοντάς τις… κομματικές συγκεντρώσεις (πρόσφατο παράδειγμα στις 13/9), προκειμένου να κρύψουν:  τη  δική τους συμβολή στην κυβερνητική αναρρίχηση του ΣΥΡΙΖΑ, τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια της «περήφανης» διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές και το σκορποχώρι των τριών διαφορετικών τους πορειών ως και την ανοιχτή απεργοσπασία τον προηγούμενο Μάιο!!…. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.

 

·       Οι  διάφορες ηγετικές ομαδούλες του χώρου των Παρεμβάσεων για να ξεπεράσουν την παιδική αρρώστια των εσωτερικών τους διαφορών απέδειξαν άλλη μια φορά, μέσα και από  την τελευταία ανακοίνωση της (Α)ΔΙΕΞΟΔΟΥ, ότι εκείνο που τις ενώνει μεταξύ τους είναι το αντι-ΠΑΜΕ σύνδρομο.  ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ….

 

·       Καλούμε κάθε τίμιο συνάδελφο, που αντιστέκεται στην κυβερνητική πολιτική και στα σχέδια του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, ακόμα και αν στηρίζει με την ψήφο του ή ακόμα και με την υποψηφιότητά του ψηφοδέλτια που οι επικεφαλής τους ομνύουν στο όνομα της ταξικής ενότητας (αλλά βέβαια χωρίς το ΠΑΜΕ), να καταδικάσουν τέτοιες λογικές και στις 7 Νοέμβρη να  ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών. Σε κάθε περίπτωση εμείς τον περιμένουμε να συναντηθούμε μαζί του στους δρόμους του αγώνα με τα ταξικά  συνδικάτα και να είναι σίγουρος ότι δε θα του ζητήσουμε ούτε πιστοποιητικά «ιδεολογικής καθαρότητας» ούτε κομματικής τοποθέτησης.

 

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Β΄ΑΘΗΝΑΣ

 

 

Last modified: 27 Νοεμβρίου 2018

Close