Written by 21:17 Ανακοινώσεις, ΑΣΕ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Πάρε μέρος στις αρχαιρεσίες! Έχουμε όλοι ευθύνη για την πορεία του σωματείου μας!

Η οργάνωση και η συλλογική πάλη, η αλλαγή συσχετισμών υπέρ του αγώνα και της ελπίδας μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω!

Στήριξε – Ψήφισε την  Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει επιδοθεί σε ψέματα και απάτες ότι «βγήκαμε  από τα μνημόνια και επιστρέψαμε στην κανονικότητα». Μαζί με τη ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα με τις ψεύτικες αντιπαραθέσεις τους στήνουν νέες παγίδες εγκλωβισμού και εξαπάτησης των εργαζομένων. Όλοι μαζί μας με τις πολιτικές τους μας τσάκισαν τους μισθούς, μας κρατούν μέχρι τα 67 χρόνια στην τάξη, πετσοκόβουν τις συντάξεις, γεμίζουν ανασφάλεια τους νεότερους συναδέλφους, πλήττουν τα  μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. 

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση βαδίζουν στον ίδιο δρόμο, έχουν την ίδια στρατηγική. Στοχεύουν σε περισσότερα κέρδη και ζεστό χρήμα για τους μεγαλοεργοδότες και ψίχουλα για τους εργαζόμενους και τα νέα παιδιά. Κανείς τους δεν λέει κουβέντα για τις απώλειες σε μισθούς και συντάξεις. Συμφωνούν και οι δυο και εφαρμόζουν “μέχρι κεραίας” τους 700 μνημονιακούς νόμους, τα χαράτσια, τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060.

Στην εκπαίδευση:

Η δύσκολη καθημερινότητα που ζούμε στο σχολείο από την αρχή της χρονιάς παραμένει και εντείνεται.Οι περικοπές ωρών, το χτύπημα του ολοήμερου, το κλείσιμο των ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ, οι ανατροπές στις εργασιακές μας σχέσεις. Οι σχεδόν μηδενικές μεταθέσεις, η συμπλήρωση ωραρίου σε 4-5 σχολεία, η παράλληλη σε 4-5 μαθητές! Είναι μόνο μερικά παραδείγματα.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την κοροϊδία με τη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, όταν, ενώ όλοι οι μεγάλοι δήμοι της χώρας και το 75% των προνηπίων είναι έξω από τα Δημόσια Νηπιαγωγεία, δε διαθέτει χρηματοδότηση και δεν κάνει διορισμούς για την εφαρμογή της!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χτίζει ένα σχολείο που στερεί όλο και περισσότερο το δικαίωμα των μαθητών στη μόρφωση, τον ελεύθερο χρόνο, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Το “Νέο Λύκειο” – εξεταστικό κέντρο που ετοιμάζεται να νομοθετήσει θα ορθώσει νέα ταξικά τείχη για τα παιδιά των εργατικών οικογενειών,

Επιχειρεί να θέσει σε εφαρμογή την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση του σχολείου, δηλαδή αυτό που οι προηγούμενοι (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) δεν κατάφεραν να περάσουν!

Κρατά 25 χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές σε προεκλογική ομηρία, ελαστικά απασχολούμενους, με τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα. Μάλιστα προχωρά σε νέο σύστημα διορισμών, που ανοίγει τη λογική των κριτηρίων και της πολυδιάσπασης, για να πετάξει έξω δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση υλοποιεί καθημερινά τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια, που γεννούν πολέμους και προσφυγιά, μετατρέπει τη χώρα μας σε μια απέραντη Νατοϊκή βάση. Κάνει τη χώρα μας στόχο! Εισπράττει για τα παραπάνω τα συγχαρητήρια από τους εταίρους της, τους αξιωματούχους της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ. Αποτελεί αίσχος, την ώρα που δίνουν κάθε χρόνο πάνω από 4δις €, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, για ΝΑΤΟικές δαπάνες, να μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τη μόρφωση των παιδιών!

Κόψ’ τους τον αέρα με την ψήφο σου και τη συμμετοχή σου στον αγώνα!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Ο αγώνας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για το δικαίωμα στη δουλειά, τη μόρφωση των παιδιών, για να ανοίξει ο δρόμος, ώστε να υπάρξουν συνολικότερες αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία, απαιτεί σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα, με τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κόμματα που τους στηρίζουν.

Απαιτεί σωματεία που:

  • Θα είναι κοντά στον κάθε συνάδελφο, θα είναι μπροστά στον αγώνα για όλα τα προβλήματα μικρά και μεγάλα. Ένα σωματείο πραγματικό σπίτι όλων των συναδέλφων!
  • Θα αντιπαλεύει τα παραμύθια της κυβέρνησης περί “δίκαιης ανάπτυξης” και ταυτόχρονα θα διεκδικεί έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης σε όφελος του λαού!
  • Θα στέκεται απέναντι στην κυρίαρχη στρατηγική της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ για το σχολείο, την προώθηση των περικοπών και την «εξοικονόμηση» δαπανών, τις αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου!
  • Θα παλεύει απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση και δε θα γίνεται ουρά τους. Θέλουμε συνδικάτα ταξικά και όχι κυβερνητικά!
  • Θα συντονίζεται και θα αναπτύσσει κοινή δράση με τα εργατικά συνδικάτα, τις ενώσεις γονέων, γιατί το ζήτημα της παιδείας είναι ζήτημα όλου του λαού και όχι μόνο των εκπαιδευτικών!

Ένα τέτοιο σωματείο θέλουμε και αυτό θεωρούμε ότι είναι βασικό κριτήριο ψήφου στις εκλογές για το νέο Δ.Σ. Για ένα τέτοιο κίνημα παλεύουμε οι συνδικαλιστές και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ!

Τώρα είναι ώρα να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα στην αλλαγή των συσχετισμών!

Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ και ΣΥΝΕΚ/ΕΚΕ)δεν μπορεί και δε θέλει να οργανώσει την πάλη σε κατεύθυνση ρήξης με την αντιλαϊκή πολιτική. Καλλιεργεί τον εφησυχασμό και την απογοήτευση στον Κλάδο. Στηρίζει τη βασική γραμμή της κυβερνητικής πολιτικής και της ΝΔ πως δήθεν μπορεί να υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη σε συνθήκες βαθιάς εκμετάλλευσης. Αποδείχθηκαν τα καλύτερα στηρίγματα της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Όμοια δεν μπορούν να πείσουν κανέναν οι αντιπολιτευτικές κορώνες των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ.Προσπαθούν να καλύψουν τις ευθύνες τους, τις αυταπάτες που καλλιέργησαν για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν θα ήταν «ευάλωτη στις πιέσεις του κινήματος», για την «πρώτη φορά Αριστερά». Η χρεοκοπημένη λογική της «ουράς του κυβερνητικού συνδικαλισμού» οδηγεί αυτές τις ηγεσίες από τη μια να κρατάνε τα εξαπτέρυγα της ΑΔΕΔΥ, να ταυτίζονται με σε πολλές περιπτώσεις με τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού και από την άλλη μονότονα στα πρωτοβάθμια σωματεία να πολεμάνε κινητοποιήσεις που αποφασίζουν δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Ακόμα και αν δε συμφωνείς σε όλα μαζί μας, κάνε το βήμα!

Έχεις επιλογή και αυτή είναι στο μετερίζι του αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα! Το ΠΑΜΕ ήταν και είναι αταλάντευτη δύναμη αγώνα και σύγκρουσης με τη πολιτική που βασανίζει το λαό!

Καλύτερες μέρες θα έρθουν μόνο μέσα από τη δική μας δράση και συμμετοχή στους αγώνες, με συσπείρωση στα σωματεία μας, στις ΕΛΜΕ και στους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, σε κοινή δράση και συμμαχία με τους άλλους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα.

Μην περιμένεις άλλο! Πάρε μέρος στη Γενική Συνέλευση, μπες στον Αγώνα, αξιοποίησε τις αρχαιρεσίες για να αλλάξουν προς όφελος όλων των συναδέλφων οι συσχετισμοί.

Είναι ώρα να συμπορευτούμε μέσα από τα ψηφοδέλτια της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ), μέσα στο Πανεργατικό Μέτωπο, μέσα στον αγώνα για τις δικές μας ανάγκες και όχι για τα κέρδη των λίγων!

 

Last modified: 27 Νοεμβρίου 2018

Close