Written by 08:33 Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

Τι έγινε στην κινητοποίηση στη Δ/νση Β’ Αθήνας στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 26-8-2016

συλλογοςπερικλης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.                                Αγ. Παρασκευή 28 Αυγούστου   2016
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»
Γιαβάση 7 -15242                                               Προς: Τους συναδέλφους
Αγία Παρασκευή                                                μέλη του συλλόγου μας

Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Για την κινητοποίηση στη Δ/νση   Β’    Αθήνας

κατά τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ   στις   26-8-2016

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26/8 η παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας στη Διεύθυνση Β’ Αθήνας  ενόψει της προγραμματισμένης συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ Β’ Αθήνας  για τον ορισμό των λειτουργικών υπεραριθμιών των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης  έτσι ώστε μέχρι τις 2 Σεπτέμβρη να γίνει η «διαδικασία αποσπάσεων πλεοναζόντων εκπαιδευτικών» όπως ορίζει το Υπουργείο Παιδείας με κατεπείγουσα εγκύκλιό του.

Στην παράσταση συμμετείχαν μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας  και του Συλλόγου Π.Ε. Αμαρουσίου.

Οι εκπρόσωποί μας κατέδειξαν την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας με πραξικοπηματικό τρόπο και φέρνοντας τους εκπαιδευτικούς προ τετελεσμένων γεγονότων, να υλοποιήσει τις Υ.Α. για το «Ενιαίο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο», και το « Ενιαίου Τύπου Ολοήμερο Νηπιαγωγείο » με στόχο την ελαχιστοποίηση των κενών έτσι ώστε να μειωθούν οι προσλήψεις αναπληρωτών, να δημιουργηθούν τεχνητά «πλεονάσματα» εκπαιδευτικών προς μετακίνηση. Κατήγγειλαν τις μεθοδεύσεις του, με τάχιστες και παράνομες διαδικασίες   μέχρι τις 2 Σεπτέμβρη να « ρυθμίσει », ερήμην των εκπαιδευτικών, υπολογίζοντας με «λογιστικό τρόπο», τις ανάγκες των σχολικών μονάδων , χωρίς να έχουν τη δυνατότητα οι σύλλογοι διδασκόντων να εκτιμήσουν και να  καθορίσουν τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας των Σχολείων και των Νηπιαγωγείων.

Απαίτησαν την ακύρωση της συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ και τον επανορισμό της για την περίοδο από 5 Σεπτεμβρίου και μέσα στη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των Σχολείων ώστε να μπορέσουν οι σύλλογοι διδασκόντων να εκτιμήσουν την πραγματική εικόνα αναγκών των σχολικών μονάδων, λαμβάνοντας υπόψιν την ύπαρξη δασκάλου/ων  στο ολοήμερο, την απαιτούμενη μείωση αριθμού μαθητών σε τμήματα με  διαγνώσεις, τις ανάγκες για ενισχυτική διδασκαλία, τις ενδεχόμενες νέες εγγραφές μαθητών, τις μακροχρόνιες άδειες συναδέλφων.

Κατέστησαν  σαφές ότι η σχολική πραγματικότητα στη Διεύθυνση Β΄Αθήνας, τόσο στα Δημοτικά Σχολεία όσο και στα Νηπιαγωγεία κατά τη χρονιά 2015-2016 κατέγραψε  σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων και κατά συνέπεια δεν νοείται συζήτηση για «πλεονάζοντες» εκπαιδευτικούς.

Κάλεσαν τις συναδέλφισσες  διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ να μην συναινέσουν ως μαχόμενοι εκπαιδευτικοί της τάξης, στην εσπευσμένη πραγματοποίηση συνεδριάσεων για τον καθορισμό των λειτουργικών κενών, να μην αποδεχτούν τον καθορισμό με βάση τις αντιεκπαιδευτικές και παράνομες μεθοδεύσεις του Υπουργείου  Παιδείας ακυρώνοντας  τις διαδικασίες ακόμη και με την παραίτησή τους.

Αναλόγως απευθύνθηκαν και  στον Διευθυντή  Εκπαίδευσης καλώντας τον επιπλέον να μην προχωρήσει σε απόδοση λειτουργικων υπεραριθμιών με προσωπική του απόφαση.

Οι δύο συνάδελφοι αιρετοί δήλωσαν εξ αρχής ότι καταγγέλλουν τη διαδικασία και απέχουν από αυτήν.

Η παρέμβαση των Συλλόγων μας και η στάση των αιρετών οδήγησαν στην ακύρωση της συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ.

Είναι προφανές ότι δεν ευσταθεί η αναφορά στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης ότι η συνεδρίαση « αναβλήθηκε κατόπιν της υπ΄ αριθμ. 137201/ΓΔ5/25-8-2016 εγκυκλίου του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΠΕΘ με θέμα: «Τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 135933/Ε1/ εγκυκλίου σχετικά με τον προγραμματισμό άμεσων ενεργειών προς τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες»  καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί σχετικά τα μέλη του ΠΥΣΠΕ.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν δεσμεύθηκε σχετικά με τη στάση που πρόκειται να τηρήσει ως προς τις διαδικασίες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Παραμένουμε παρόντες  για να ακυρώσουμε οποιαδήποτε προσπάθεια εφαρμογής των αντιεκπαιδευτικών μέτρων  της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας.

Από  το   Δ.Σ.

Last modified: 28 Αυγούστου 2016