Written by 16:23 Slider, Αιρετοί, Αρχική Σελίδα

Δεύτερη ακύρωση συνεδρίασης ΠΥΣΠΕ. Ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, πλεονάζοντες στους πίνακες!

 

αιρετ

Ενημέρωση

του αιρετού εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας

Νίκου  Παπασπύρου 

και της αναπληρωματικής αιρετού Β΄ Αθήνας

Άννας-Μάγιας  Σταυροπούλου

εκλεγμένων  με το ψηφοδέλτιο  «Διέξοδος Εκπαιδευτική Συσπείρωση»

 

 

Συναδέλφισσες/οι,

Σήμερα 29/8 ειδοποιηθήκαμε τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας ότι ο Δ/ντής Εκπ/σης  συγκάλεσε συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ για την ίδια μέρα στις 2μ.μ.με θέμα:

α)ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

β) ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΩΝ (ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ) ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΕ70, ΠΕ60, ΠΕ06, ΠΕ11 ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ.

 

Είχαμε ενημερώσει και στην προηγούμενη προσπάθεια σύγκλησης του υπηρεσιακού συμβουλίου ότι αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει αφού πρώτα ανοίξουν τα σχολεία και συνεδριάσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων και καταγράψουν τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων. Αυτό έγινε και αυτή τη φορά.

Απαιτήσαμε και πετύχαμε και αυτή τη φορά την ακύρωση της συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ. Πρέπει να αναφέρουμε ότι σημαντικό ρόλο για αυτό έπαιξε και και η δυναμική αντίδραση και των 3 Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε. (“Περικλής”, “Σεφέρης” και “Αμαρουσίου”)που κινητοποιήθηκαν στη Δ/νση.

Απαιτούμε τον επανορισμό της για την περίοδο από 5 Σεπτεμβρίου και μέσα στη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των Σχολείων ώστε να μπορέσουν οι σύλλογοι διδασκόντων να εκτιμήσουν την πραγματική εικόνα αναγκών των σχολικών μονάδων, λαμβάνοντας υπόψη την ύπαρξη δασκάλου/ων  στο ολοήμερο, την απαιτούμενη μείωση αριθμού μαθητών σε τμήματα με  διαγνώσεις, τις ανάγκες για ενισχυτική διδασκαλία, τις ενδεχόμενες νέες εγγραφές μαθητών, τις μακροχρόνιες άδειες συναδέλφων.

Καταστήσαμε  για μια ακόμη φορά σαφές ότι η σχολική πραγματικότητα στη Διεύθυνση Β΄Αθήνας, τόσο στα Δημοτικά Σχολεία όσο και στα Νηπιαγωγεία κατά τη χρονιά 2015-2016 κατέγραψε  σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων και κατά συνέπεια δεν νοείται συζήτηση για «πλεονάζοντες» εκπαιδευτικούς.

Καλέσαμε τις συναδέλφισσες  διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ να μην συναινέσουν ως μαχόμενοι εκπαιδευτικοί της τάξης, στην εσπευσμένη πραγματοποίηση συνεδριάσεων για τον καθορισμό των λειτουργικών κενών, να μην αποδεχτούν τον καθορισμό με βάση τις αντιεκπαιδευτικές και παράνομες μεθοδεύσεις του Υπουργείου  Παιδείας ακυρώνοντας  τις διαδικασίες ακόμη και με την παραίτησή τους.

Αναλόγως απευθυνθήκαμε και  στον Διευθυντή  Εκπαίδευσης καλώντας τον επιπλέον να μην προχωρήσει σε απόδοση λειτουργικών υπεραριθμιών με προσωπική του απόφαση.

 

Συναδέλφισσες/οι,

Οι υπηρεσίες της Δ/νσης Εκπ/σης Β΄ Αθήνας έχουν προχωρήσει στην καταγραφή των λειτουργικών αναγκών (“πλεονασμάτων” και  ελλείψεων) των σχολικών μονάδων στα πλαίσια των αντιεκπαιδευτικών υπουργικών  αποφάσεων και κατευθύνσεων του Υπουργείου Παιδείας. Με βάση τους υπολογισμούς τους δε λαμβάνεται υπόψη ούτε ότι είναι απαραίτητος δάσκαλος υπεύθυνος για τη λειτουργία του ολοήμερου, ούτε ότι έχουμε δεκάδες τμήματα που υπερβαίνουν ακόμα και το επιτρεπτό όριο των μαθητών, ούτε βέβαια τις ανάγκες που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες για ενισχυτική διδασκαλία.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής όπως πληροφορηθήκαμε, με τηλεφωνική ειδοποίηση και ηλεκτρονικό μήνυμα στο ταχυδρομείο των  Σχολείων ζητούν από τους Διευθυντές να αναφέρουν μόνο την ένστασή τους σε περίπτωση που διαφωνούν ως προς την καταγραφή των στοιχείων στο δυναμολόγιο των σχολείων, των συναδέλφων που ανήκουν στο Σχολείο τους. Η απουσία αρνητικής απάντησης προφανώς θα εκληφθεί ως συμφωνία!   Επιχειρούν με τον τρόπο αυτό να καταστήσουν τους Διευθυντές των Σχολείων συνυπεύθυνους και εμπλεκόμενους στη διαδικασία δημιουργίας πλασματικής εικόνας λειτουργικών αναγκών με τα σχολεία κλειστά   και απόντων των εκπαιδευτικών. Η καταγραφή αυτή στο δυναμολόγιο έχει γίνει με βάση τα στοιχεία του myschool που δεν αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα των αναγκών των Σχολείων.

Μοναδικός στόχος της μνημονιακής πολιτικής του Υπουργείου είναι οι μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία για να λειτουργήσουν έστω υποτυπωδώς, να τις παρουσιάσει ως πλεονάσματα! και έτσι ώστε να οδηγηθούμε και σε μετακινήσεις εκπαιδευτικών εντός και εκτός ΠΥΣΠΕ, αλλά και να προσληφθούν ελάχιστοι αναπληρωτές. 

Συγκεκριμένα όπως θα δείτε στους παρακάτω πίνακες , που κατάρτισε η Δ/νση Β΄Αθήνας με βάση τη μνημονιακή λογιστική οι πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί ΠΕ70 είναι 64, σε αυτούς πρέπει να προστεθούν και οι 35 αποσπασμένοι που ήρθαν στη Δ/νση από την α΄φάση των αποσπάσεων. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι στη στήλη ΠΕ70 δεν υπολογίζονται καθόλου οι ώρες των εκπαιδευτικών ΠΕ 70 που απαιτούνται στο ολοήμερο, αλλά θα επιδιωχθεί να “καλυφθούν από τα περισσεύματα” του πρωινού ωραρίου και από το ωράριο των Δ/ντών.

Στους πίνακες που ακολουθούν οι αριθμοί στις στήλες ΠΕ70 και ΠΕ71 αναφέρονται σε αριθμούς εκπαιδευτικών, ενώ στις στήλες ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16 αναφέρονται σε ώρες εκπαιδευτικών. Με + συμβολίζεται το πλεόνασμα, ενώ με – το έλλειμμα:

 

υ1

 

υ2

 

υ3

 

υ4

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας: Νίκος Παπασπύρος

Τηλ.: 6973056740. Τηλ. Σχολείου: 2106515590

Email: telefteothranio@yahoo.gr

Αναπληρωτής αιρετός Β΄ Αθήνας: Άννα-Μάγια Σταυροπούλου

Τηλ. 6977533041. Τηλ. Σχολείου: 2106006149

Εmail: annamayaparis@yahoo.gr

 

Last modified: 29 Αυγούστου 2016

Close