Written by 13:38 Αποφάσεις Δ.Σ.

Συνεδρίαση συλλόγων διδασκόντων μέχρι 16-6-2006

Αγ. Παρασκευή 9-6-2006
Αρ. Πρωτ.: 42
Προς: Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε. μέλη του Συλλόγου μας

Θέμα: Συνεδρίαση συλλόγων διδασκόντων μέχρι 16-6-2006

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι σε κάθε σχολείο να συνεδριάσουν μέχρι τις 16-6 προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν για:

• την πρόταση-εισήγηση του Δ.Σ για απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας το Σεπτέμβρη, όπως διατυπώθηκε στη Γενική Συνέλευση της 31ης Μαΐου.
  • την πρόταση του Δ.Σ για συμμετοχή όλων των ωρομισθίων συναδέλφων στην εκλογή αντιπροσώπων και όχι μέρους αυτών, όπως προβλέπει η πρόταση της ΔΟΕ για την τροποποίηση του καταστατικού.

Είναι αυτονόητο ότι η αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων θα μεταφερθούν από τους αντιπροσώπους μας στην 75η Γενική Συνέλευση του κλάδου (22-24/6).
Η ψηφοφορία θα είναι μυστική. Παρακαλούνται οι συνδικαλιστικοί αντιπρόσωποι κάθε σχολείου ή οι διευθυντές των σχολείων να στείλουν τα αποτελέσματα στα FAX:
Σχολεία Αγία Παρασκευής-Χολαργού-Παπάγου: 6083000, 6531483 ή 6399318
Σχολεία Χαλανδρίου-Βριλησσίων-Ψυχικού-Πεντέλης-Φιλοθέης: 6832929 ή 6399318
Ακολουθεί απόσπασμα της εισήγησης-πρότασης του Δ.Σ καθώς και ενδεικτική φόρμα εντύπου για την ψηφοφορία.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου μας
Ο πρόεδρος
Ο Γεν Γραμματέας
 Γιάννης Μπέλεσης
Κώστας Σούηδας

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ

Α) Συνάδελφοι, συμπληρώθηκαν σχεδόν δέκα χρόνια από την τελευταία, μεγάλης διάρκειας, απεργιακή κινητοποίηση που οργάνωσε ο κλάδος μας, με επιτυχία. Δέκα χρόνια με καθημερινή συρρίκνωση του εισοδήματός μας και αλλεπάλληλες «ήττες» σε ζητήματα που αφορούν τα εργασιακά μας προβλήματα. Δέκα χρόνια δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι και να κοιταχτούμε κατάματα μεταξύ μας. Τέσσερα χρόνια μας κοροϊδεύουν για το επίδομα των 176 ? και εμείς δε μπορούμε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Ενώ τα προβλήματά της Δημόσιας Εκπαίδευσης οξύνονται χρόνο με το χρόνο και το εισόδημά μας εξανεμίζεται, το συνδικαλιστικό μας κίνημα πέφτει όλο και περισσότερο σε λήθαργο. Χαρακτηριστικά στοιχεία αυτής της κατάστασης, εδώ και αρκετά χρόνια, είναι η απομαζικοποίηση των γενικών συνελεύσεων, η απραξία των τοπικών οργάνων του συνδικάτου, η ισχνή συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Η πρακτική του συνδικάτου μας, με ελάχιστες εξαιρέσεις στο παρελθόν, συνίσταται στην προκήρυξη των «καθιερωμένων» κάθε χρόνο μονοήμερων ή διήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων και μάλιστα σε εντελώς προβλέψιμες ημερομηνίες (π.χ κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού).
Φέτος το πρόγραμμα περιέλαβε : 48ωρη 10-11/11, 24ωρη 14/12 με ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ, 24ωρη 15/3 με ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και 24ωρη 10/5 με ΑΔΕΔΥ.
Οι συνάδελφοι γνωρίζουν καλά ότι αυτές οι κινητοποιήσεις δεν έχουν αποτέλεσμα, κατά συνέπεια τις βλέπουν ως άσκοπη οικονομική αιμορραγία που ως αποτέλεσμα έχει μόνο την ενίσχυση του κρατικού κορβανά. Έτσι, οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν απεργούν και υπάρχει και ένας αριθμός συναδέλφων που απεργεί πάντα, με βαριά καρδιά, και έχοντας την αίσθηση ότι αποτελούν μια «γραφική» μειοψηφία. Πιστεύουμε ότι η απεργία είναι ένα όπλο που θα πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ. Η απεργία έχει νόημα όταν έχει συγκεκριμένο στόχο, είναι προετοιμασμένη καλά και είναι μαζική. Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου απεργεί ένα συνδικάτο μία και δύο και τρεις φορές κάθε χρόνο;
Συνάδελφοι, πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να υψώσουμε το ανάστημά μας, να προασπίσουμε την αξιοπρέπειά μας, να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Δε μας ενδιαφέρει ποιος κυβερνά και ποιος είναι στην αντιπολίτευση. Πιστεύουμε ότι, ανεξάρτητα από τις όποιες κομματικές επιλογές μας, έχουμε πολύ περισσότερα που μας ενώνουν, κυρίως τα προβλήματα και η σκληρή καθημερινότητα. Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε τη μάχη ενωμένοι, με αποφασιστικότητα, με αυτοπεποίθηση, με περηφάνια για τη δουλειά που κάνουμε.
Προτείνουμε απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας το Σεπτέμβρη, να μην ανοίξουμε τα σχολεία. Με απόφαση παρμένη από τον Ιούνιο, θα έχουμε το χρόνο να προετοιμάσουμε μια απεργία μεγάλη και αποτελεσματική, με απεργιακές επιτροπές σε κάθε σύλλογο, ενημέρωση σε σχολεία, γονείς, συγκεντρώσεις και πορείες σε τοπικό επίπεδο και πανελλαδικό επίπεδο. Κυρίως θα μπορέσουμε, ο καθένας από εμάς, να προγραμματίσουμε τα οικονομικά μας, έτσι ώστε να αντέξουμε περισσότερο.
(Την πρόταση αυτή τη θέτουμε στην κρίση των συναδέλφων. Ζητούμε από εσάς να συνεδριάσετε σε κάθε σχολείο, να την συζητήσετε και να προχωρήσετε σε μυστική ψηφοφορία στις 16 Ιουνίου. Πρώτο αίτημα ασφαλώς θα είναι το οικονομικό, 1400 ? ο πρωτοδιόριστος. Ζητούμε όμως από εσάς να προσδιορίσετε ποια πρέπει, κατά τη γνώμη σας, να είναι τα επόμενα δύο αιτήματα που πρέπει να διεκδικήσουμε διότι πιστεύουμε ότι δε μπορούμε να πηγαίνουμε σε κινητοποίηση χωρίς ιεράρχηση των αιτημάτων μας.)

B) Συνδρομή: Σας μεταφέρουμε τις αντιδράσεις των συναδέλφων του Συλλόγου για το ύψος της συνδρομής, ειδικά όταν αυτή συγκρίνεται με αυτήν της ΟΛΜΕ ή όταν μαθαίνουν για την αύξηση του μέρους της που κατευθύνεται στην ΑΔΕΔΥ. Ζητούμε το πάγωμα της συνδρομής για τα επόμενα 2 χρόνια. Νομίζουμε ότι, σε μια περίοδο που το εισόδημά μας μειώνεται, θα πρέπει να καταβάλουμε προσπάθειες για τη συγκράτηση των δαπανών των τοπικών Συλλόγων και της Ομοσπονδίας.
Γ) Ταμείο Αλληλοβοήθειας: Τέλος, πολλοί είναι οι συνάδελφοι που επαναφέρουν την πρόταση για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλοβοήθειας. Ζητούμε ενημέρωση για την τύχη μιας παλαιότερης απόπειρας καθώς και για τις δυσκολίες μιας τέτοιας προσπάθειας.

Κατεβάστε τα έντυπα που χρειάζονται για την ψηφοφορία και για την αποστολή των αποτελεσμάτων

Last modified: 9 Ιουνίου 2006