Written by 13:52 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Συμμετοχή του Συλλόγου “Περικλής” στην πρωτοβουλία για τα παιδιά της Γάζας

τετράδια ΓΑΖΑ2

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr 
  Αγ. Παρασκευή, 29   Σεπτεμβρίου 2014
Αρ. Πρωτ. 161Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας 

        ΘΕΜΑ:   ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Λένε πως «Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις». Η εικόνα με το παλαιστίνιο κοριτσάκι της Γάζας που μετά το βομβαρδισμό του σπιτιού του έψαχνε στα ερείπια να βρει τα βιβλία και τα τετράδιά του, μάλλον ισοδυναμεί με συναγερμό.

 

Η απανθρωπιά, η βαρβαρότητα, η ιμπεριαλιστική θηριωδία δεν έχουν τελειωμό! Μέχρι στιγμής 565 μαθητές έχασαν τη ζωή τους, τουλάχιστον 3 χιλιάδες τραυματίστηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς 277 σχολεία. Ισραήλ, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ αιματοκυλούν το λαό της Παλαιστίνης. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλάι της δολοφονικής κυβέρνησης του Ισραήλ. Υπογράφει μαζί της συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας, είναι συνένοχη.

 

Μόνο η παγκόσμια αλληλεγγύη των λαών μπορεί να σταματήσει το δολοφονικό χέρι των ιμπεριαλιστών.

 

Ένας για όλους και όλοι για έναν!

 

Αλληλεγγύη τώρα στην πάλη των λαών.

 

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Περικλής», με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. θα πάρει μέρος ολόψυχα στη δίμηνη καμπάνια «ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης», που γίνεται με πρωτοβουλία της Π.Σ.Ο. (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία), της F.I.S.E. (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών) σε συνεργασία με τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών.

Συγκεντρώνουμε τετράδια, μολύβια, γόμες, γραφική ύλη κ.α. σε κάθε σχολείο .Από κεί θα τα πάρει ο Σύλλογος, στο τέλος Οκτωβρίου, για να τα στείλουμε στα γραφεία της «Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών» που εδρεύουν στο εργατικό κέντρο Πειραιά.

 

Συζητάμε στους συλλόγους διδασκόντων, με τους Συλλόγους γονέων, με τους μαθητές μας, για τα πραγματικά αίτια του άδικου πολέμου ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, για το δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων να έχουν πατρίδα, ενάντια στην κατοχή και εισβολή του Ισραήλ, για το δικαίωμα των λαών να παλεύουν με όλους τους τρόπους, ενάντια στους δυνάστες τους.

Ζητάμε τη συμμετοχή όλων με ένα τετράδιο ή μολύβι.

 

Παίρνουμε όποιες άλλες πρωτοβουλίες σκεφτεί κάθε σχολείο ή κάθε συνάδελφος (ζωγραφιές των παιδιών, συζητήσεις, παραστάσεις κλπ).

 

Πάρε κι εσύ θέση.

 

Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!

 

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι/σσες Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων και Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων  καθώς και οι σύλλογοι διδασκόντων να φροντίσουν για την ενημέρωση των γονέων και των μαθητών, τη συγκέντρωση του υλικού στο σχολείο τους έως  τις 22/10/14 και τη μεταφορά του έως τις 24/10/14 σε ένα σχολείο του Δήμου που ορίζεται ως κεντρικός χώρος  συγκέντρωσης ως εξής:

 

1.  4ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου για όλες στις σχολικές μονάδες του Χαλανδρίου (Δ/ντής: Γ. Μπέλεσης , τηλ. 2106813036).

2.  Τα σχολεία της Αγίας στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής για όλες στις σχολικές μονάδες της Αγίας Παρασκευής( Δ/ντής: Γ. Λογοθέτης, τηλ. 2106391314).

3.  Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού για όλες στις σχολικές μονάδες Χολαργού- Παπάγου( Δ/ντής: Γ. Οικονόμου, τηλ. 2106515590).

4.   Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Ψυχικού, για όλες στις σχολικές μονάδες Π. και Ν. Ψυχικού και Φιλοθέης ( Δ/ντής: Π. Χαβιάρης, τηλ. 2106715210).

5.   Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων     για όλες στις σχολικές μονάδες   Βριλησσίων , Ν. και Π. Πεντέλης ( Δ/ντής: Δ. Δημητρίου, τηλ. 2108046275).

 

                                                    Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

          Η Πρόεδρος                                                      Η Γεν. Γραμματέας                              

 

             Ηλέκτρα Μήτσουρα                                             Άννα Μάγια Σταυροπούλου

 

Το κείμενο προς τους γονείς:

Αγαπητοί   γονείς

Λένε πως «Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις». Η εικόνα με το παλαιστίνιο κοριτσάκι της Γάζας που μετά το βομβαρδισμό του σπιτιού του έψαχνε στα ερείπια να βρει τα βιβλία και τα τετράδιά του, δεν μπορεί παρά να συγκινεί βαθειά και να ενεργοποιεί την ευαισθησία και την αλληλεγγύη όλων μας και ιδιαίτερα των γονιών και των εκπαιδευτικών.

Ως ελάχιστη δράση αλληλεγγύης προς τα δοκιμαζόμενα παιδιά της Γάζας σας καλούμε να συμβάλετε με την προσφορά ενός τετραδίου και άλλης γραφικής ύλης  μέσω των μικρών μαθητών/νηπίων μας, συμμετέχοντας στην εκστρατεία συλλογής  «ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης» που γίνεται με πρωτοβουλία παγκόσμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και με τη στήριξη του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών της περιοχής μας.

Το υλικό θα συγκεντρώνεται στο σχολείο/ νηπιαγωγείο μας από 30/9/2014  έως 22/9/2014

Last modified: 29 Σεπτεμβρίου 2014

Close