Written by 17:31 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Σύλλογος Περικλής: Οι διώξεις των εκπαιδευτικών και ο βαθύς πόνος του Υπουργού Παιδείας.

 

φρειδ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

 

  Αγ. Παρασκευή,  3 Nοεμβρίου 2015
Αρ. Πρωτ. 154Προς: Τους συναδέλφους,μέλη του συλλόγου μας

          ΘΕΜΑ: Οι διώξεις των εκπαιδευτικών και ο βαθύς πόνος του Υπουργού  Παιδείας.

           

                       Παράσταση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους συναδέλφους  Π.

                       Βαινά και Γ. Χρόνη, Παρασκευή 6 Νοέμβρη ώρα 10 π.μ.

                   

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Κροκοδείλια τα δάκρια του Υπουργού Παιδείας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με τις πειθαρχικές και ποινικές διώξεις εκπαιδευτικών συνδικαλιστών για τους αγώνες τους. Υποκριτικό το όψιμο ενδιαφέρον και δηλωτικό μάλλον του φόβου του να χρεωθεί η συγκυβερνηση  « φαινόμενα που οφείλονται στο παρελθόν και  ανάγονται σε προ του ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσεις » κατά τις δηλώσεις του.

Αν πράγματι « Πολιτικά   η ηγεσία του υπουργείου θεωρεί ότι πρέπει να σταματήσουν αυτές » τότε  όφειλε ήδη να έχει νομοθετήσει αλλαγές στο Πειθαρχικό “Δίκαιο” και να αποποινικοποιεί τους αγώνες των εκπαιδευτικών αλλά και ακόμη περισσότερο το δικαίωμά τους στην ελεύθερη έκφραση και την υπεράσπιση της κοινωνικής και εργασιακής τους αξιοπρέπειας και ελευθερίας.

Ωστόσο σε λίγες μέρες δικάζονται οι συνάδελφοί μας Παντελής Βαινάς και Γιώργος Χρόνης, επειδή με την ιδιότητα του αιρετού στα Υπηρεσιακό Συμβούλιο τήρησαν τις δεσμεύσεις τους ενώπιον των Γενικών  Συνελεύσεων των Συλλόγων Π.Ε της Γ΄ Αθήνας, και υπηρέτησαν τις αποφάσεις των Συλλόγων σε ό,τι αφορά την  αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά υποψηφίων Διευθυντών. Ταυτόχρονα την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο  στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής οι δύο συνάδελφοι αιρετοί με την κατηγορία της « παράβασης καθήκοντος » και το ερώτημα της δυνητικής αργίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πειθαρχική δίωξη της συναδέλφισσάς μας Νατάσας Ορφανοπούλου, δασκάλας της « διπλανής τάξης » που «τόλμησε» και είχε το «θράσος» να αναφερθεί προς τη Διοίκηση και τον ΓΕΔΔ προσκαλώντας τους να την προστατεύσουν απέναντι σε άδικες καταγγελίες.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να έχει ήδη προχωρήσει στην κατάργηση του Πειθαρχικού Δικαίου όπως αυτό διαμορφώθηκε με το μνημονιακό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ο Υπουργός Παιδείας αρκείται σε  « δημοκρατική έκκληση » προς τους δικαστικούς λειτουργούς και τα υπηρεσιακά συμβούλια και ζητά να « ανταποκριθούν » σε αυτήν παραπέμποντας ουσιαστικά την ευθύνη της κυβέρνησής του .

Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τη διατήρηση του αυταρχικού και « τρομοκρατικού » Νέου Πειθαρχικού Δικαίου είναι μεγάλη. Ας φροντίσει τουλάχιστον να “ορμηνέψει” τα διοικητικά στελέχη των πειθαρχικών συμβουλίων να γνωμοδοτήσουν με αίσθημα δικαίου και δημοκρατικής αντίληψης.

Απαιτούμε την απαλλαγή των συναδέλφων αιρετών  Παντελή Βαϊνά και  Γιώργου Χρόνη από κάθε πειθαρχική, διοικητική και ποινική δίωξη

 Η άσκηση των συνδικαλιστικών καθηκόντων δεν συνιστά σε καμία περίπτωση παράβαση καθήκοντος .

Απαιτούμε την αθώωση και δικαίωση της συναδέλφισσάς μας Νατάσας Ορφανοπούλου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συναδέλφους αιρετούς με την παρουσία τους στην συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου την Παρασκευή 6 Νοέμβρη  ώρα 10π.μ.  στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής,  Τσόχα 15-17.

 

Κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 8π.μ.-11π.μ. για τη συμμετοχή των συναδέλφων. 

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να συμμετάσχει στην κινητοποίηση και να απαιτήσει την παύση των διώξεων των συναδέλφων.

                                  Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

          Η Πρόεδρος                                                      Η Γεν. Γραμματέας                              

       Μαρία Κολόζη                                                      Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Last modified: 4 Νοεμβρίου 2015

Close