Written by 17:14 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Σύλλογος Περικλής: Κάλεσμα στη συγκέντρωση της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. Πέμπτη 7 Ιουλίου 8 μμ

 


            

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr 
  Αγ. Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 103Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου μας

 

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι ,

ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. « Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ » συμμετέχει στη συγκέντρωση στα Προπύλαια και στην  πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ , που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης ( Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.)  την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 και ώρα 8 μμ  με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία στις 8 και 9 Ιουλίου .

 

Επισυνάπτουμε το κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ .

 

                                                         Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

                               Η Πρόεδρος                                      Η Γεν. Γραμματέας         

                              Άννα Μάγια Σταυροπούλου                            Γεωργία Γιανναρά

           Δείτε το spot της ΕΕΔΥΕ:

     

      ΚΑΛΕΣΜΑ  της ΕΕΔΥΕ

 

       Εργαζόμενοι –Εργαζόμενες, Νέοι και Νέες,

       Στις 8-9 Ιουλίου 2016 πραγματοποιείται στη Βαρσοβία Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ για να πάρει ακόμα πιο επικίνδυνα μέτρα, σε βάρος των λαών μας, στο πλαίσιο των γενικότερων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ιδιαίτερα των ανταγωνισμών με τη Ρωσία.

Στη Σύνοδο θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί:

  • Η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού στρατιωτικών δυνάμεων και σύγχρονων όπλων στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, στις χώρες της Βαλτικής.
  • Η ενίσχυση της παρουσίας ναυτικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα, την Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο, το Αιγαίο.
  • Η ανάπτυξη της λεγόμενης «Πυραυλικής Ασπίδας» στην Πολωνία και τη Ρουμανία για να έχει το πλεονέκτημα της απειλής του πρώτου πυρηνικού πλήγματος  σε περίπτωση πολεμικής αναμέτρησης με τη Ρωσία, χωρίς το ρίσκο της ρωσικής πυρηνικής απάντησης. Πρόκειται για επικίνδυνους σχεδιασμούς που μετατρέπουν την Ευρώπη σε θέατρο πυρηνικού ολοκαυτώματος.   
  • Η ισχυροποίηση της πολιτικο-στρατιωτικής συνεργασίας του ΝΑΤΟ με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διαμορφωθεί ένα δολοφονικό μπλοκ δυνάμεων που θα χρησιμοποιηθεί την επόμενη περίοδο για νέους πολέμους και επεμβάσεις.

Ο κίνδυνος γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου χτυπάει την πόρτα μας. Να αντιδράσουμε τώρα πριν είναι αργά.

       ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

     H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και εμπλέκει πιο βαθειά τη χώρα μας στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στο όνομα της «Γεωστρατηγικής Αναβάθμισης», δηλαδή της προώθησης των συμφερόντων των μεγάλων οικονομικών ομίλων.

     Ο πρωθυπουργός,  ο Υπουργός Άμυνας, η κυβέρνηση καμαρώνουν γιατί διαθέτουν τη στρατιωτική βάση της Σούδας στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, γιατί διατηρούν τις στρατιωτικές βάσεις, τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία και παίρνουν μέρος, μαζί με τις ΗΠΑ, άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες και το Ισραήλ σε ασκήσεις προετοιμασίας πολέμων.  

     Στην πράξη αποδεικνύεται ότι η πολιτική που τσακίζει την εργατική τάξη, τον λαό μας είναι η ίδια πολιτική που εμπλέκει την Ελλάδα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για λογαριασμό των μεγάλων συμφερόντων.

     Την ώρα που η κυβέρνηση καταδικάζει την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία σε χρόνια υποχρηματοδότηση και τους εργαζόμενους σε μόνιμη λιτότητα, διαθέτει για τους εξοπλισμούς, για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ,  εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. 

Νέο χαράτσι για τα κράτη- μέλη του ΝΑΤΟ, θηλιά για τους λαούς τριών(3) δις δολαρίων, για το 2016!    

      Να μην εφησυχάζει κανείς. Στα ιμπεριαλιστικά τάγματα των ΕυρωΑτλαντικών αποστολών συμμετέχουν χιλιάδες στρατιώτες, παιδιά  λαϊκών οικογενειών κι αυτό είναι προειδοποίηση για τους νέους και τις νέες της χώρας μας. 

      Ο μύθος ότι η παρουσία της ΝΑΤΟικής αρμάδας στο Αιγαίο συνδέεται με τις προσφυγικές ροές έχει καταρριφθεί. Η παρουσία της είναι μέρος του γενικότερου σχεδίου αντιπαράθεσης με τη Ρωσία, συνέχισης του πολέμου στη Συρία και προετοιμασίας νέας επέμβασης στη Λιβύη.

     Το ΝΑΤΟ από την ίδρυσή του,  το 1949,  δεν ήταν ποτέ και δεν μπορεί να γίνει παράγοντας ασφάλειας  υπέρ των λαών, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του ΕυρωΑτλαντισμού. Είναι λυκοσυμμαχία βαμμένη  στο αίμα των λαών και  η  παρουσία του στο Αιγαίο  αποθρασύνει το τουρκικό  κράτος, που παραβιάζει τα σύνορα της χώρας μας, με απρόβλεπτες συνέπειες.  

 

Δεν υπάρχουν περιθώρια για δισταγμούς και αναμονή.

     Οι ανταγωνισμοί  για την Ενέργεια , τους δρόμους μεταφοράς του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, τον έλεγχο των αγορών είναι η βάση των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

     Η αποφασιστική, φιλειρηνική απάντηση του λαού μας και των άλλων λαών είναι αυτή που κατευθύνεται στην ανατροπή του καθεστώτος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την εξάλειψη των αιτιών που γεννάνε τον πόλεμο , την προσφυγιά , τη φτώχεια, είναι αυτή που οδηγεί στην αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε με τον λαό μας νοικοκύρη στον τόπο του.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 ΤΗΝ   ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ  ΣΤΙΣ 8 μ.μ.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

 

  • Να καταδικάσουμε αποφασιστικά το ΝΑΤΟ και τη Σύνοδο Κορυφής στη Βαρσοβία, που θα πάρει νέες φονικές αποφάσεις.
  • Να καταγγείλουμε την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εμπλέκει τη χώρα μας, τον λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.
  • Να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ στους Ιμπεριαλιστικούς πολέμους – Να κλείσουν τώρα οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις. Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

 

                                   ΕΕΔΥΕ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ-ΣΩΜΑΤΕΙΑ 

                       ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 

                                                 ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

 

Last modified: 5 Ιουλίου 2016

Close