Written by 22:10 Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

Σύλλογος Περικλής για την παραίτηση της διευθύντριας του 4ου Δ. Σχ. Χολαργού: Άξια και αξιοπρεπής ενάντια στην « Αξιολόγηση ».Στο σχολείο δεν ορίστηκαν ομάδες εργασίας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr
Αγ. Παρασκευή,  10 Απριλίου  2014
Αρ. Πρωτ. 82Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παραίτηση της Διευθύντριας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού

Άξια και αξιοπρεπής ενάντια στην « Αξιολόγηση »

Η συναδέλφισσα Δέσποινα (Ντέσσυ) Παναγιωτοπούλου, Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση ευθύνης την οποία κατείχε αρνούμενη « να συμμορφωθεί προς τα υποδείξεις » των νόμων που « αποτελούν έναν αντιδραστικό μοχλό που διαταράσσει τη συνοχή των συλλόγων διδασκόντων, προωθεί τη χειραγώγηση, τις  ελαστικές σχέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών και αποδομεί τα  ποιοτικά χαρακτηριστικά των αξιών και των οραμάτων των σχολικών μονάδων με την κατηγοριοποίησή τους. »

Η πράξη της αυτή επιβεβαιώνει τη συνεπή στάση της στο πλευρό των συναδέλφων της εκπαιδευτικών του σχολείου της που εξέφρασαν αποφασιστικά την αντίθεσή τους στην εφαρμογή της Αξιολόγησης και την ανυποχώρητη συμμετοχή της στον αγώνα ολόκληρου του κλάδου.

 

Η συναδέλφισσά μας ως μάχιμη εκπαιδευτικός της τάξης επανέρχεται στη φυσική της θέση χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς αναστολές και με απόλυτη τη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στους μαθητές της που δικαιούται να τους κοιτάζει στα μάτια με καθαρή  συνείδηση. Το παράδειγμα της Ντέσσυ φανερώνει ότι το όραμα ενός Δημόσιου Σχολείου με συνθήκες Δημοκρατίας και Παιδαγωγικής Ελευθερίας για όλα τα παιδιά μπορεί να γίνει πράξη.

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η  Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού με ομόφωνη απόφασή τους συνέταξαν πρακτικό μη συγκρότησης ομάδων εργασίας και τήρησαν την απόφασή τους. Στο σχολείο δεν ορίστηκαν ομάδες εργασίας.

 

                Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

 Η Πρόεδρος                                                               Η Γεν. Γραμματέας                              

Ηλέκτρα Μήτσουρα                                             Άννα Μάγια Σταυροπούλου

 

Επισυνάπτουμε τη δήλωση παραίτησης της συναδέλφισσας μας:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ Π.Ε. Β’ ΑΘΗΝΑΣ

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΤΗΝΟΥ 4

15562 ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Τηλέφωνο: 210-6515590, 2106538047

Fax: 210-6526666

Email: mail@4dim-cholarg.att.sch.gr

Χολαργός, 8/4/14Αρ. Πρωτοκόλλου:36 

 

 

 

ΠΡΟΣ

Τον κ. Δ/ντή Π.Ε Β΄Αθήνας,

κ. Π. Βεντήρη

 

 

                                     ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

 

       Με την παρούσα επιστολή θέλω να θέσω υπόψη σας τα εξής:

      ToΥΠΑΙΘ απαιτεί από τα στελέχη εκπ/σης συνολικά να υλοποιήσουν την τελευταία εγκύκλιο(44375/Γ1) και να επιβάλλουν τη συμμετοχή στις ομάδες ΑΕΕ. Με καλεί στην ουσία να εφαρμόσω νόμους που έρχονται σε αντίθεση με τον κοινωνικό ρόλο του εκπαιδευτικού και που αποδεδειγμένα δεν αποσκοπούν στην ουσιαστική  αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, ούτε υπηρετούν αποτελεσματικότερα τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Αντίθετα, αποτελούν έναν αντιδραστικό μοχλό που διαταράσσει τη συνοχή των συλλόγων διδασκόντων, προωθεί τη χειραγώγηση, τις  ελαστικές σχέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών και αποδομεί τα  ποιοτικά χαρακτηριστικά των αξιών και των οραμάτων των σχολικών μονάδων με την κατηγοριοποίησή τους.

        Με βάση τα παραπάνω αναγκάζομαι να σας ζητήσω να με απαλλάξετε από τα καθήκοντα της Δ/ντριας του 4ου Δ.Σ. Χολαργού καθώς η θέση αυτή με φέρνει αντιμέτωπη τόσο με τη συνείδησή μου ως εκπαιδευτικού και ως ανθρώπου, όσο και με τη βούληση των συναδέλφων μου, που αρνήθηκαν να συγκροτήσουν τις ομάδες εργασίας, όπως εκφράζεται μέσα από την ομόφωνη απόφαση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου που προΐσταμαι.

   

Η Διευθύντρια

Παναγιωτοπούλου  Δέσποινα                                                                        

 

 

Last modified: 10 Απριλίου 2014

Close