Written by 20:15 Slider, Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

Σύλλογος Περικλής: Για τη συνάντηση του Δ.Σ. με τον Δ/ντή Εκπ/σης για τις εγγραφές στα Νηπ/γεία

 

νηπια

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

 

  Αγ. Παρασκευή, 19 Ιουνίου  2015
Αρ. Πρωτ.:113

Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου μας

 

 

                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Για τη συνάντηση του Δ.Σ. με τον Δ/ντή Εκπ/σης για τις εγγραφές  στα Νηπ/γεία   

Την Τρίτη 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας συνάντηση με τον  Διευθυντή Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας,  για το ζήτημα των εγγραφών και της απορρόφησης των νηπίων και προνηπίων  και για θέματα λειτουργίας των  Νηπιαγωγείων του Συλλόγου μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας κατέθεσε στον Διευθυντή Εκπαίδευσης τον αρνητικό απολογισμό του συστήματος των ηλεκτρονικών εγγραφών – προεγγραφών που εφάρμοσε κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, αναδεικνύοντας τα πρόσθετα προβλήματα που δημιούργησε στις  ήδη υπάρχουσες δυσλειτουργίες της πραγματικότητας των Νηπιαγωγείων μας, λειτουργώντας ως ένα πρόσθετο αποτελεσματικό  εργαλείο για την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής  μνημονιακής πολιτικής.

Συγκεκριμένα:

1.Την κατάργηση τμημάτων του κλασσικού προγράμματος σε κάποια Νηπιαγωγεία.

2.Τη μετατροπή  κλασσικών τμημάτων  σε Ολοήμερα και την καταχρηστική έγκριση μεγάλου αριθμού πρόωρων αποχωρήσεων  ή τη δημιουργία τμημάτων «μικτής λειτουργίας» που αποδιοργανώνουν το πρόγραμμα και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των νηπίων.

3.Τις  υποχρεωτικές μετακινήσεις νηπίων από το Νηπιαγωγείο της γειτονιάς τους σε άλλο.

4.Την  ασφυκτική πλήρωση των τμημάτων με νήπια και μάλιστα σε περιπτώσεις ιδιαίτερα   ακατάλληλων κτιριακών υποδομών.

5.Την αδόκιμη έως και επικίνδυνη  για την ασφάλεια των νηπίων μετατροπή της χρήσης των χώρων για στέγαση νηπίων (6ο Νηπ/γείο Αγ. Παρασκευής).

6.Τη δημιουργία υπεράριθμων τμημάτων ακόμα και σε  περιπτώσεις λειτουργίας  Τ.Ε.

7.Τη στέρηση της προσχολικής αγωγής από δεκάδες προνήπια που τελικά δεν απορροφήθηκαν.

 

Κατόπιν του απολογισμού αυτού και αναφερόμενοι στο ενημερωτικό σημείωμα του Διευθυντή Εκπαίδευσης (Αριθμ. Πρωτ.: 4509 27-05-2015) και την εγκύκλιο του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης αποσύρει την εντολή ανάρτησης των  τελικών πινάκων των  εγγεγραμμένων νηπίων στις 22/6, άρα χωρίς κλήρωση, γιατί αυτό παραβιάζει τη νόμιμη και  σχετικά ”δίκαιη” διαδικασία, εφόσον η κλήρωση έχει ορισθεί για την 1η Σεπτεμβρίου.

 

Ο Διευθυντής δήλωσε ότι η ανάρτηση αφορά στα Νηπιαγωγεία που είναι σε θέση να απορροφήσουν όλα τα εγγραφέντα νήπια και προνήπια. Ζητήσαμε να στείλει εγγράφως τη διευκρίνιση αυτή στις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων αλλά αρνήθηκε.

Απαιτήσαμε:

 

1.Να αποκλειστούν οι μετακινήσεις νηπίων σε Νηπιαγωγεία  όμορων δήμων, καθώς  σχετική  δήλωσή του περί  «απαραίτητης συνεργασίας όμορων δήμων» είχε αποσταλεί  εγγράφως προς τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Αγίας Παρασκευής.

2.Να μη γίνουν συγχωνεύσεις τμημάτων.

  1. Να τηρηθεί αυστηρά ο αριθμός των 25 νηπίων- προνηπίων ανά τμήμα και των 22 σε περίπτωση Τ.Ε. ή παιδιών με διάγνωση
  1. Να μη δοθούν εγκρίσεις πρόωρης αποχώρησης παρά μόνο στις πραγματικά εξαιρετικές περιπτώσεις ανάγκης.
  2. Να μην υπάρξουν πιέσεις για τη λειτουργία της πρωινής ζώνης και μάλιστα με μεθοδεύσεις μετακίνησης νηπίων μεταξύ όμορων νηπιαγωγείων, όπως συνέβη την τρέχουσα χρονιά.
  1. Να καλυφθούν όλες οι υπάρχουσες αίθουσες και με προνήπια και να ασκηθούν πιέσεις προς τους δήμους για την εξεύρεση κατάλληλων αιθουσών ίδρυσης παραρτημάτων για την απορρόφηση όλων των νηπίων και προνηπίων.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης επέρριψε την ευθύνη για την έλλειψη κτιρίων στους Δήμους, λέγοντας ότι η δική του αρμοδιότητα περιορίζεται στο αίτημα για την εξεύρεση επιπλέον αιθουσών.

  1. Να αποσυμφορηθεί το 6ο Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκευής από την 3η αίθουσα – 3ο τμήμα η οποία λειτούργησε παρά την αντίθετη γνωμοδότηση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και με εντολή μετακίνησης νηπίων από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης.
  1. Να μη υπογραφεί εντολή μετακίνησης νηπίων σε ενδεχόμενες ανάλογες παράνομες και αδόκιμες μετατροπές χρήσης αιθουσών σε άλλα Νηπιαγωγεία.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν δεσμεύθηκε  για κανένα από τα παραπάνω ζητήματα.

Καλούμε τις συναδέλφισσες Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων να ζητούν εγγράφως οποιαδήποτε νέα εντολή και να ενημερώνουν το Σύλλογο για ενδεχόμενα προκύπτοντα ζητήματα.

 

                                            Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

    Η Πρόεδρος                                           Η Γεν. Γραμματέας                             

 

   Μαρία Κολόζη                                      Άννα Μάγια Σταυροπούλου

 

Last modified: 18 Ιουνίου 2015

Close