Written by 15:06 Slider, Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

info@syllogosperiklis.gr
  Αγ. Παρασκευή, 4 Απριλίου  2015
Αρ. Πρωτ.:70

Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου μας

Νέοι πολεμάμε, νέοι θα νικήσουμε!

Η αποφασιστικότητα και η δύναμη των μαχητών και των διωγμένων από τον τόπο τους Κούρδων προσφύγων της Ροζάβα, να επιστρέψουν νικητές στην κατεστραμμένη  αλλά ελεύθερη πατρίδα τους,  είναι το συγκλονιστικό μήνυμα που μετέφεραν με την επιστροφή τους οι συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην αποστολή που επισκέφθηκε τους προσφυγικούς καταυλισμούς του Σουρούτς στη Νότια Τουρκία.

Η εκστρατεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από τη Ροζάβα που οργανώνεται με πρωτοβουλία πολλών συλλόγων εκπαιδευτικών Π.Ε.  και ΕΛΜΕ, μέσα στους οποίους και ο Σύλλογός μας ” Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ”, ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της με τη συγκέντρωση υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας και την παράδοσή του με τη συνοδεία της αποστολής ομάδας εκπαιδευτικών.

20150401_204859Την  Τετάρτη 1 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΟΕ ανοιχτή εκδήλωση  ενημέρωσης για την πορεία της εκστρατείας, από μέλη της αποστολής των εκπαιδευτικών.

Η Θάνια Βέζου , από το σύλλογο εκπαιδευτικών της Λέσβου παρουσίασε μια σύντομη ιστορική  αναδρομή για το κουρδικό ζήτημα.

Ο Παύλος Αντωνόπουλος από την Ε΄ΕΛΜΕ Αθήνας αναφέρθηκε στις αντιθέσεις και στις γεωπολιτικές πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή.

Η Μαρία Κολόζη από το σύλλογό μας μετέφερε τις εντυπώσεις και τους προβληματισμούς που γεννήθηκαν τόσο από την ηρωική αντίσταση των μαχητών και των προσφύγων από το Κομπάνι, όσο και από το πείραμα αυτοοργάνωσης  και διαφορετικής κοινωνικής οργάνωσης που επιχειρήθηκε εκεί ήδη πριν την καταστροφή της πόλης και  το οποίο εφαρμόζεται και εξελίσσεται  και στους προσφυγικούς καταυλισμούς.

Η Ντίνα Ρέππα από το σύλλογο “Ο Αριστοτέλης”  επιχείρησε μια συγκριτική εκτίμηση των δεδομένων του εγχειρήματος των Κούρδων του Κομπάνι με τις αναγκαιότητες και τις δυνατότητες του δικού μας παρόντος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τους συναδέλφους μέλη της αποστολής στις τραγικά αντίξοες συνθήκες που ζουν οι πρόσφυγες, οι οποίες ωστόσο δεν τους εμποδίζουν να διατηρούν  το αίσθημα της νίκης. Η πίστη στα κεκτημένα αλλά και στο δίκιο του αγώνα  τους, κρατάει ακλόνητη την πεποίθησή τους για ελευθερία  και επιστροφή στη γη τους.20150401_210552

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι Κούρδοι δημοσιογράφοι, πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα , Σείντ Αλντογαν ανταποκριτής της  εφημεριδας “Εβρενσελ” στην Ελλάδα και   Σακίρ Γκαρζάν ανταποκριτής του τηλεοπτικού καναλιού  Νεβροζ  tv

Ανάλογη εκδήλωση είχε πραγματοποιήσει και ο Σύλλογός μας την Τρίτη 17 Μαρτίου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής, με ενημέρωση – συζήτηση και προβολή φωτογραφικού υλικού και βίντεο από την αποστολή των εκπαιδευτικών που επισκέφθηκε τους προσφυγικούς καταυλισμούς, μέλος της οποίας ήταν και η Πρόεδρος του Συλλόγου μας,  Μαρία Κολόζη.

Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών και οι ΕΛΜΕ της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στο Κομπάνι αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν ακόμη περισσότερο οργανώνοντας  οικονομική εκστρατεία με ποικίλες δράσεις  με στόχο την ανοικοδόμηση ενός από τα κατεστραμμένα σχολεία του Κομπάνι.

Στην  πρωτοβουλία ΄΄ Ένα σχολείο για το Κομπάνι’’,  με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, θα συμμετάσχει και ο Σύλλογός μας και θα κληθούν να συμμετάσχουν και οι Ενώσεις και οι Σύλλογοι Γονέων της περιοχής μας.

Το ηρωικό Κομπάνι των χιλιάδων  Κούρδων μαχητών, ανδρών  και γυναικών, των ανυπόταχτων γερόντων και των περήφανων παιδιών, χρειάζεται την διεθνιστική αλληλεγγύη όλων μας.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                                         Η Γεν. Γραμματέας

Μαρία Κολόζη                                             Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Last modified: 4 Απριλίου 2015