Written by 12:05 Αρχική Σελίδα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»:εγγραφές νηπίων και καταγγελίες γονέων για τις παράνομες αποφάσεις της Δ/νσης Β΄ Αθήνας

   

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr 
Αγ. Παρασκευή,  27 Ιουνίου 2014
Αρ. Πρωτ. 134Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας 

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας κοινοποιούμε έγγραφες διαμαρτυρίες γονέων προς τον Δ/ντή Εκπαίδευσης Β΄ Άθήνας, για την υποχρεωτική μετακίνηση των παιδιών τους από το 5ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής στο οποίο ανήκουν, σε άλλα Νηπιαγωγεία της Αγίας Παρασκευής.

Σας κοινοποιούμε επίσης επιστολή της Ένωσης Γονέων Αγίας Παρασκευής προς τον Δ/ντή Εκπαίδευσης Β΄ Άθήνας, για το  θέμα των εγγραφών των νηπίων – προνηπίων .

 

Υπενθυμίζουμε ότι:

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας με ανακοίνωσή του (αρ. πρ. 113/1-4-14) αναφέρεται σε επιστολή του Δ/ντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας προς τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας την Τετάρτη 28 – 5 – 2014 και   με την οποία παράτυπα και παράνομα ο Δ/ντης Εκπ/σης δίνει παράτυπες και παράνομες εντολές σχετικά με τις εγγραφές των νηπίων και προνηπίων για το σχολικό έτος 2014- 2015 .Με την ανακοίνωση αυτή καλεί επίσης τη Διεύθυνση να αποσύρει τη συγκεκριμένη «παράκλησή της» καθώς μεταξύ άλλων συνεπειών θα έχει ως αποτέλεσμα τις υποχρεωτικές μετακινήσεις νηπίων παρόλο που το κάθε νηπιαγωγείο έχει συγκεκριμένα γεωγραφικά όρια με βάση  τα οποία καθορίζεται ποια  νήπια & προνήπια εγγράφονται και φοιτούν σε αυτό.

 

Επισημαίνουμε ότι το Δ.Σ. του συλλόγου μας κάλεσε:

 

Τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας:

Να μην εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη προφορική οδηγία της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας, αν δεν τους αποσταλεί σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο  παρέχοντας τους πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη

Να ενημερώσουν τους γονείς για τις συνέπειες της εφαρμογής της.

 

Να εγγράψουν όλα τα προνήπια στα Νηπιαγωγεία τους.

 

Τις Ενώσεις γονέων να πάρουν θέση και να αντιδράσουν.

 

Επισυνάπτονται:

1.¨Εγγραφες διαμαρτυρίες γονέων (2 έγγραφα)

2.Ανακοίνωση Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής

 

 Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

     Η Πρόεδρος                                 Η Γεν. Γραμματέας                              

Ηλέκτρα Μήτσουρα                 Άννα Μάγια Σταυροπούλου

 

Το έγγραφο των γονέων:

Αγ. Παρασκευή, 20-6-0214

 

ΠΡΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ

Κοινοποίηση

  • Υπουργός Παιδείας, κ. Ανδρέα Λοβέρδο
  • κα Ελπίδα Δούμα Προϊσταμένη 5ου Νηπιαγωγείου
  • Αύρα Καράμπελα, Πρόεδρο Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Αγίας Παρασκευής

 

 

Κύριε Βεντήρη,

Με μεγάλη μας έκπληξη, ενημερωθήκαμε τηλεφωνικώς σήμερα το πρωί από το γραφείο του 5ου νηπιαγωγείου Αγ. Παρασκευής, πως όσοι γονείς και κηδεμόνες είχαν αιτηθεί για κλασικό τμήμα για τα παιδιά τους, για το σχολικό έτος 2014-2015, δεν θα φιλοξενηθούν στο εν λόγω σχολείο, διότι εκεί θα λειτουργήσουν μόνο δύο τάξεις ολοήμερου.

Ως προτεινόμενη λύση που δόθηκε από την υπηρεσία σας, για τα παιδιά μας, ήταν ότι θα φιλοξενηθούν από το 1ο νηπιαγωγείο στην Αγ. Ιωάννου και από το 9ο νηπιαγωγείο στην Ευαγγελιστρίας.

Κατά τη σχολική χρονιά 2012-2013 στον εν λόγω νηπιαγωγείο λειτουργούσαν δύο τάξεις μικτές νηπιαγωγείου (ολοήμερο και κλασικό).

Κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014 λειτουργούσε μια τάξη ολοήμερου (τα παιδιά επιλέχτηκαν με κλήρωση λόγω πολλών αιτήσεων) και μια τάξη κλασικού.

Κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015, θεωρήσατε «σωστό, ηθικό και νόμιμο» να λειτουργήσουν δύο τάξεις ολοήμερου νηπιαγωγείου και καμία κλασικού (παρότι υπάρχουν 12 αιτήσεις για κλασικό).

–          Με ποια κριτήρια το αποφασίσατε;

–          Βασιζόμενος σε ποια νομοθεσία, μας επιβάλετε να στείλουμε τα παιδιά μας εκεί που εσείς θέλετε;

Σεβόμαστε τους εργαζόμενους γονείς (που δουλεύουν πέρα του 8ωρου) όμως και εμείς είμαστε εργαζόμενοι και εμείς καταθέσαμε τα ίδια δικαιολογητικά και τελικά και εμείς ανήκουμε σαν διεύθυνση κατοικίας στο συγκεκριμένο σχολείο.

Αντιθέτως εσείς δεν σεβαστήκατε την επιλογή μας, δεν μας ενημερώσατε και δεν μας δώσατε εφικτή εναλλακτική λύση. Είναι ωραίο να ασκούμε κοινωνική πολιτική και να στηρίζουμε την εργαζόμενη μητέρα, αρκεί να μην το κάνουμε εις βάρος τρίτων και έχοντας αυτό μάλιστα συνέπειες σ’ αυτούς.

–          Αναρωτηθήκατε αν οι γονείς έχουν μεταφορικά μέσα για να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε ένα σχολείο που είναι μακριά από το σπίτι τους;

–          Αναρωτηθήκατε που θα σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους όσοι διαθέτουν επί της Αγ. Ιωάννου για την μετεπιβίβαση των παιδιών και τι κίνδυνο εμπεριέχει αυτό;

Και αφήσαμε για το τέλος το πιο σημαντικό επιχείρημα όπου εσείς σαν εκπαιδευτικός θα έπρεπε να είχατε σκεφτεί πρώτος από εμάς:

–          Πόσο εύκολο είναι για ένα παιδί 5 ετών να αλλάζει ανά έτος σχολικό περιβάλλον και φίλους και πόσο καλό του κάνει στην ψυχολογία; (φέτος προνήπιο, για ένα έτος νηπιαγωγείο – σε όποιο εσείς θέλετε να πάει – και μετά στο δημοτικό που ανήκει- από εκεί δηλαδή που εσείς τα διώχνετε με την απόφαση αυτή).

Εν κατακλείδι, επειδή εμείς θέλουμε να διευκολύνουμε το έργο σας και την απόφασή σας, σας παραθέτουμε τις εξής λύσεις:

α) Να παραμείνουν τα παιδιά μας στο 5ο νηπιαγωγείο, να ενταχθούν σε αίθουσα ολοημέρου και να αποχωρούν κατ’ εξαίρεση αυτά τα παιδιά στην 14.00, την ώρα που αποχωρούν δηλαδή και τα αδέλφια των παιδιών του δημοτικού.

β) Δημιουργία μια τάξης κλασικού και μια ολοήμερου, όπως ήτανε την χρονιά 2013-2014 στο 5ο νηπιαγωγείο.

γ) Να αναλάβετε την μεταφορά με σχολικό των 12 παιδιών που έχουν αιτηθεί για κλασικό στα σχολεία που προτείνουμε.

Θεωρούμε όπως με μεγάλη ευκολία, αφήσατε εκτός του 5ου νηπιαγωγείου, 12 παιδιά, επειδή έκαναν το «λάθος» και δήλωσαν οι γονείς κλασικό, με τόσο μεγάλη ευκολία θα αποφασίσετε και θα πράξετε όπως πρέπει προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία.

 

 

Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να παίξει με τα παιδιά μας και με τις επιλογές μας.

Ζητάμε άμεσα λύση και επικράτηση της αυτονόητης λογικής και πρακτικής που τόσα χρόνια εφαρμόζετε.

 

Υ.Γ. Το παραπάνω το υπογράφουν οι γονείς 6 παιδιών από τα 12, γιατί το πρόβλημα προέκυψε σήμερα και δεν υπάρχει ακόμη συντονισμένη προσπάθεια.

 

Με εκτίμηση,

 

Γονείς & Κηδεμόνες εγγεγραμμένων

παιδιών στο κλασσικό τμήμα 5ου Νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής

 

 

 Έγγραφο δύο γονέων νηπίων του 5ου Νηπ. Αγ. Παρασκευής:

Αξιότιμε κύριε Βεντήρη,

Λόγω της δύσκολης επικοινωνίας με το γραφείο σας, παίρνω την πρωτοβούλια να σας αποστείλω γραπτώς το αίτημα μου.
Ανήκω στην ομάδα των γονέων που είχαμε αιτηθεί στο κλασσικό τμήμα του 5ου Νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής και για τους οποίους αποφασίσατε ερήμην τους!
Τα 12 παιδάκια που εξαιρείτε απο το 5ο Νηπιαγωγείο λόγω της μετατροπής και των δύο τμημάτων σε ολοήμερο -για να είναι δίκαιη η απόφαση σας- θα πρέπει να ερωτηθούν οι γονείς τους εάν επιλέγουν να παραμείνουν σε ολοήμερο τμήμα προκειμένου να πηγαίνουν στο σχολείο της περιοχής τους.
Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα κληρωθούμε για υποχρεωτική εκπαίδευση, καθώς εμπρόθεσμα καταθέσαμε τις αιτήσεις μας!
Με σειρά προτεραιότητας τον αριθμό πρωτοκόλου και την προτίμηση του γονέα για τμήμα ολοήμερο ή κλασσικό θα πρέπει να μας συμπεριλάβετε στο 2ο τμήμα ολοημέρου που εφαρμόζεται!
Με απλά λόγια έχουμε προτεραιότητα εμείς συγκριτικά με τις μεταγενέστερες αιτήσεις του ολοήμερου τμήματος και ζητάω εγγράφως και αναλυτικώς την κατά ημερομηνία αίτηση εγγραφής όλων των γονέων ανεξαρτήτως τμήματος, διεκδικώντας τα δικαιώματα μου.

Με εκτίμηση στο δύσκολο έργο σας,
Θ.Ν.

Υ.Γ.: Σας επισημαίνω πως για το δικό μου παιδί ( Τ.Ν.-Ν.), η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου έχει κρατήσει 2 αιτήσεις και για τα δύο τμήματα.

 

Ο Σύλλογος μας δε δημοσιοποιεί τα ονοματεπώνυμα των γονέων και των παιδιών, παράμόνο τα αρχικά τους.

 Η ανακοίνωση της Ένωσης συλλόγων γονέων Αγ. Παρασκευής

ενωση

Αγ.Παρασκευή 24/06/2014

 

Προς               τον Διευθυντή Π.Ε.Β΄Αθήνας κ.Βεντήρη

 

οιν                               Σχ.Σύμβουλο Νηπιαγωγείων κ.Μ.Μπατσούτα

Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Αγίας Παρασκευής

Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ.Γ.Σταθόπουλο

Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων Αγίας Παρασκευής

Συλλόγους Γονέων και Γονείς Νηπιαγωγείων Αγίας Παρασκευής

 

Θέμα               Εγγραφές για τη σχολική χρονιά 2014-2015 στα Νηπιαγωγεία της Αγ.Παρασκευής

 

κ.Διευθυντά,

Η φετινή εμπειρία εγγραφών Νηπίων και Προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία της πόλης μας που ολοκληρώθηκε στις 20/06/2014 απέδειξε περίτρανα-κατά τη γνώμη μας- τα εξής:

1/ Τα 13 νηπιαγωγεία της πόλης μας δεν μπορούν πλέον να απορροφήσουν τις ανάγκες όχι μόνο των προνηπίων αλλά και των παιδιών νηπιακού έτους με δραματικό αποτέλεσμα οι γονείς, σε περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης, να αναγκάζονται να πληρώνουν σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

2/ Η έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού καθιστά κάθε χρόνο και δυσκολότερη τη λειτουργία των νηπιαγωγείων και κυρίως την ουσιαστική παιδαγωγική εκπαίδευση των παιδιών μας.

 

Αυτές οι αντικειμενικές συνθήκες δεν είναι διαχειρίσιμες με μεθόδους που υπερβαίνουν το νομικό πλαίσιο γιατί μπορεί να εξελιχθούν πολύ αρνητικά.

Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται απαιτεί άμεσες αποφάσεις εκ μέρους σας.

 

Συγκεκριμένα σας προτείνουμε:

1/ Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με το 5ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής : Να λειτουργήσουν 1 τμήμα κλασσικού + 1 τμήμα ολοήμερου και να ακολουθηθεί η απόλυτα νόμιμη διαδικασία με σεβασμό στα γεωγραφικά όρια, τη σειρά εγγραφής και την κλήρωση.

 

2/Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με το 6ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής: Να λειτουργήσουν 1 τμήμα κλασσικού+1 τμήμα ολοήμερου και να αποφευχθεί οποιαδήποτε λύση οδηγεί σε υπερφόρτωση των τμημάτων και του σχολείου από μαθητές, αξιοποιώντας χώρους ακατάλληλους.

 

3/ Να επιμείνετε και εσείς προς το Υπουργείο Παιδείας και την Κτηριακές Υποδομές ΑΕ (ΟΣΚ) για:

– την ταχύτατη ανέγερση του 14ου Νηπιαγωγείου στα Πευκάκια

-την επιτάχυνση διαδικασιών για την απαλλοτρίωση των οικοπέδων που είναι χαρακτηρισμένα ως χώροι για νηπιαγωγεία και συγκεκριμένα στο επί της οδού Γιαβάση και στο επί της οδού Πάρου,  όχι πλέον για μετεγκατάσταση των 2ου/10ου και 4ου Νηπιαγωγείων αντίστοιχα, αλλά για την εγκατάσταση νέων νηπιαγωγείων που πρέπει να ιδρυθούν από το Υπουργείο Παιδείας

-την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποδοχή της απαλλοτρίωσης του ΟΤ119 (πρ.ΜΑΚΡΗ) όπου μπορεί εκτός του 12ου Δημοτικού να στεγαστεί και 1 νηπιαγωγείο.

 

κ. Διευθυντά,

Κάθε χρόνος που περνά και δεν προχωρά το κράτος στην κάλυψη των επιβεβλημένων αναγκών για σχολική στέγη, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η κατάσταση στα νηπιαγωγεία και-το κυριότερο για εμάς- θα μένουν παιδιά εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας και επί των τριών προτάσεών μας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                                 Η Γεν.Γραμματέας

Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα             Εύη Ματιάτου-Χατζοπούλου

 

 

 

Last modified: 27 Ιουνίου 2014

Close