Written by 06:17 Ανακοινώσεις, Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»: Η ναζιστική συμμορία δολοφόνησε αγωνιστή.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 130

Προς:

Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου μας, ΔΟΕ

Θέμα:    Ο φασισμός ξαναχτυπά: Δεν θα περάσει!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ήταν θέμα χρόνου: Η ναζιστική συμμορία δολοφόνησε αγωνιστή.

Μια μαύρη μέρα για τον λαό που αγωνίζεται. Ο Παύλος Φύσσας,  34 χρονών, αγωνιστής του αντιφασιστικού κινήματος, άνθρωπος που έβαζε τη ζωή και την τέχνη του στην υπηρεσία του αγώνα ενάντια στον φασισμό, δολοφονήθηκε από χέρι φασίστα στο Κερατσίνι! Μια στυγνή δολοφονία των χρυσαυγιτών φονιάδων! Οι παπαγάλοι που σε συγχορδία αποφαίνονται ότι  «τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο» ή μιλάνε για «οπαδική βία»,  δε μπορούν να το κρύψουν: Οι ναζιστές  της Χρυσής Αυγής έχουν στόχο να σκοτώσουν!

Ήταν θέμα χρόνου. Μπορεί να μη θρηνήσαμε νεκρό στην μαφιόζικη επίθεση ενάντια στο συνεργείο του ΚΚΕ στο Πέραμα, θρηνούμε όμως δυο μέρες μετά!

Το στήσιμο ίδιο με το Πέραμα. Ομάδες που έρχονται ειδοποιημένες, που εμφανίζονται στο χώρο της δολοφονίας με την συνοδεία αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, που είναι έτσι κι αλλιώς διαρκώς παρόντες  στην συγκεκριμένη περιοχή, και χτυπάνε! Προαναγγέλλοντας μάλιστα τα χτυπήματα. Μόνο που αυτή την φορά δεν λάθεψαν. Δυο μαχαιριές, η μία ίσια στην καρδιά!

Ωστόσο έχει προηγηθεί εδώ και πολύ καιρό «το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου»: μία κλιμακούμενη σειρά επιθετικών ενεργειών ρατσιστικής συμπεριφοράς με άσκηση λεκτικής και σωματικής βίας που κλιμακώθηκε από απειλές και εκβιασμούς έως ξυλοδαρμούς, μαχαιρώματα και εμπρησμούς απέναντι σε κοινωνικές ομάδες που για τους φασίστες είναι ανεπιθύμητες: μετανάστες και αντιφασίστες αγωνιστές κατ΄αρχήν και στη συνέχεια απέναντι σε κάθε άνθρωπο που τολμά με τη στάση και τη δράση του να αντισταθεί στην πολιτική και κοινωνική βαρβαρότητα.

Η εγκληματική μεταχείριση του μικρού Αφγανού που κυνηγήθηκε και χαρακώθηκε στο πρόσωπο και το σώμα του από μέλη της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής είναι για κάθε έναν από μας που θέλει να λέγεται Άνθρωπος η απτή κραυγαλέα απόδειξη της πολιτικής  διαστροφής στο περιβάλλον της οποίας φωλιάζει και εκκολάπτεται το αβγό του φιδιού.

Καταγγέλλουμε την  εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου νέου στο Κερατσίνι, από  φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής χτυπάει σε εργατικές λαϊκές γειτονιές, αποκαλύπτοντας ότι είναι μηχανισμός του σάπιου συστήματος, του κεφαλαίου. Στόχο έχει να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική.

Στον ίδιο παρανομαστή η δικομματική κυβέρνηση αφήνει στο απυρόβλητο την ρατσιστική – φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιώντας τη θεωρία της βίας των δύο « άκρων ». Eξομοιώνει  με αυτόν τον τρόπο τη βία του φασισμού με τις πράξεις αντίστασης της κοινωνίας απέναντι στη βία που της ασκείται από τη βαρβαρότητα των πολιτικών πρακτικών που η ίδια εφαρμόζει.

Να μην τους περάσει. Ο λαός έχει τη δύναμη να τους τσακίσει.

Τώρα χρειάζεται μαζική λαϊκή κινητοποίηση και δράση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά.

Κάθε μαζικός φορέας να αναπτύξει δράση για να τους πετάξει έξω, αυτούς και τη σάπια ιδεολογία τους, να μην περνάει πουθενά το ναζιστικό δηλητήριο.

Όσο και να τους προστατεύουν οι κρανοφόροι των ΜΑΤ και των ΔΙΑΣ, όσο και να τους προωθούν οι καναλάρχες, και οι εφοπλιστές με τους υποτακτικούς τους όπως στο Πέραμα, ο λαός ξέρει πώς να πολεμά τους φασίστες, το έδειξε στην Κατοχή και στην Αντίσταση, το έδειξε στον Εμφύλιο, το έδειξε στη Χούντα και το Πολυτεχνείο.

Να μην αφήσουμε τους φασίστες να δρουν σε κανένα χώρο!  Να τους διώξουμε  από τα συνδικάτα,  από τα σχολεία, από τις γειτονιές!  Να μην τολμάνε να πατήσουν το πόδι τους πουθενά!

Το χρωστάμε στον Παύλο. Το χρωστάμε σε κάθε νέο, σε κάθε παιδί, σε κάθε αγωνιστή.

Όλοι στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις και δράσεις

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γεν. Γραμματέας

Νίκος  Παπασπύρος                                                 Άννα Μάγια Σταυροπούλου