Written by 08:15 Αρχική Σελίδα

Στο Υπουργείο Παιδείας λένε ψέματα και τα πιστεύουν

 

πινοκιο

Πρέπει να έχει σοβαρό πρόβλημα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Λένε ψέματα και τα πιστεύουν.

Σε δελτίο τύπου του υπουργείου ισχυρίζονται ότι με τις προσλήψεις αναπληρωτών που έγιναν “επιλύεται το πρόβλημα των κλειστών σχολείων”.

Είναι ψέμα βέβαια, ούτε το πρόβλημα των κλειστών σχολείων επιλύθηκε, ούτε βέβαια και η υπολειτουργία των σχολείων.

Δείτε το δελτίο τύπου του υπουργείου και παρακάτω ενδεικτικά τα κενά που υπάρχουν στις διευθύνσεις Α΄και Γ΄Αθήνας και Ηρακλείου Κρήτης:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37

Τ.Κ. – Πόλη: 15180 – Μαρούσι

Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr

E-mail: press@minedu.gov.gr

                                                                                                                          

                                                                                   Μαρούσι, 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

      ΘΕΜΑ:  Προσλήψεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Από τη Δευτέρα 28.09.2015 επιλύεται το πρόβλημα των κλειστών σχολειών. Την κύρωση των πινάκων πρόσληψης 2.500 αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών υπέγραψε σήμερα  ο Υπουργός Π.Ε.Θ., Νίκος Φίλης. Οι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν υπηρεσία στα σχολεία όλης της χώρας τη Δευτέρα.

Επίσης, στις 28.09.2015 προσλαμβάνονται 900 αναπληρωτές καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, προβλέπεται ότι η διαδικασία διορισμού τους θα ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

 

 Α΄Αθήνας

Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και η πραγματικότητα στα σχολεία όλης της χώρας και στην Α Αθήνας είναι τραγική.

Σύμφωνα με τον αιρετό Λουκά Καβακλή  οι μαθητές των δημοτικών σχολείων στην Α Αθήνας δεν έχουν δει από κοντά 843 εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων!!!

Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι τα στοιχεία μόνο σε αυτή την περιοχή της Αθήνας έχουν ως εξής: 

99 δασκάλοι γενικής αγωγής ( χωρίς να συμπεριλαμβάνονται και επτά  τμήματα που πρέπει να χωριστούν γιατί ξεπερνούν τα 25 παιδιά ή έχουν πάνω από τρεις διαγνώσεις). Άρα πραγματικό σύνολο 106 κενά!!!

54 δάσκαλοι ειδικής αγωγής, 39 νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής, 11 εκπαιδευτικοί ειδικό προσωπικό, 5 ειδικότητες ειδικής αγωγής. Σύνολο 109 εκπαιδευτικοί ΣΜΕΑΕ

63 νηπιαγωγοί με την κατάσταση ειδικά στα προνήπια να ναι τραγική αφού η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εκτός νηπιαγωγείων.

215 εκπαιδευτικοί που απαιτούνται να καλύψουν την παράλληλη στήριξη σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.

15 εκπαιδευτικοί Γερμανικής γλώσσας

4 εκπαιδευτικοί Γαλλικής γλώσσας

42 εκπαιδευτικοί Αγγλικής Γλώσσας

47 εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής

37 εκπαιδευτικοί Μουσικής

67 εκπαιδευτικοί Πληροφορικής

78 εκπαιδευτικοί Εικαστικών

60 Εκπαιδευτικοί Θεατρικής Αγωγής

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 843 εκπαιδευτικοί!!!!

Παρά το γεγονός ότι τα σχολεία βρίσκονται στο κόκκινο το υπουργείο συνεχίζει την ίδια αποτυχημένη πολιτική

Δεν έχει κάνει κανένα μόνιμο διορισμό – παρά τις δεσμεύσεις – λόγω του 3ου Μνημονίου και δεν  εξασφάλισε τους αναγκαίους αναπληρωτές έγκαιρα

Τα “έκανε θάλασσα ” με τους αναπληρωτές με τις γνωστές παλινωδίες και τις αλλεπάλληλες ανακλήσεις των αιτήσεών τους,  καθυστερώντας πάνω από 20 μέρες το διορισμό τους

Αντί – σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου – να διορίσει τόσους αναπληρωτές για να καλύψει σε μία φάση όλα τα κενά ακολουθεί το σχεδιασμό του καλοκαιριού και σα να μην τρέχει τίποτα, διορίζει την Α΄ φάση 25/9 μόνο δασκάλους τάξης και νηπιαγωγούς και μάλιστα τους μισούς και λιγότερους από όσους λείπουν και αφήνει για αργότερα όλους τους υπόλοιπους!!!

Για την Α Αθήνας ο μαγικός αριθμός αναπληρωτών είναι 11 Δάσκαλοι και 7 νηπιαγωγοί!!!!

Ούτε καν να μοιράσουμε τη φτώχεια μας!!!!

Συμπερασματικά : Έχουμε πάνω από ένα μήνα πολύτιμου διδακτικού χρόνου χαμένου, θυσία στο βωμό της επιβολής των περικοπών των Μνημονίων.

Μάλιστα τη στιγμή που αποκρύπτουν την πραγματική εικόνα των κενών στα σχολεία  και προκρίνουν την ειρωνεία (βλέπε δημοσίευμα της Αυγής και δηλώσεις του νέου Υπουργού Παιδείας κ Φίλη) αναφέρουν ως προτεραιότητα τους την “ αξιολόγηση των σχολικών δομών” (!) σε σχολεία που δεν μπορούν απλά να λειτουργήσουν
Γ΄ Αθήνας

Κενά εκπαιδευτικών:   Η Διεύθυνση της Γ΄ Αθήνας για πρώτη φορά φέτος ανήρτησε στην ιστοσελίδα της τα πραγματικά κενά των εκπαιδευτικών των δημοτικών σχολείων( τα υπολογίζει σε ώρες ). Ύστερα από μελέτη φαίνεται ότι-μαζί με τα κενά των σχολείων της ειδικής αγωγής που υπολειτουργούν-ξεπερνούν τα 330. Συγκεκριμένα λείπουν:

25 Π.Ε 70,  15 Π.Ε 07,  55 Π.Ε 08,  39 Π.Ε 11,  41 Π.Ε. 32,  48 Π.Ε 16,  39 Π.Ε 11,  18 Π.Ε.  19-20,  5 Π.Ε. 06,  1 Π.Ε 05.( Τα κενά αναφέρονται και στο κλασσικό και στο ολοήμερο πρόγραμμα των σχολείων

Την Παρασκευή έγιναν οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών πανελλαδικά( δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ) που σε καμιά περίπτωση δεν επαρκούν για την κάλυψη όλων των κενών. Στη Γ΄ Αθήνας τοποθετήθηκαν 4 δάσκαλοι του κρατικού προϋπολογισμού και 7 νηπιαγωγοί ΕΣΠΑ που σε καμιά περίπτωση δε λύνουν το πρόβλημα. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η β΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών όπως και η α΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών ειδικοτήτων. Απαιτούμε άμεσα την κάλυψη όλων των κενών τόσο σε δασκάλους όσο και σε νηπιαγωγούς και σε ειδικότητες ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία χωρίς προβλήματα.

Ηράκλειο Κρήτης

Άνθρακες ο θησαυρός σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς Ηρακλείου Κρήτης σχετικά με τις πρόσφατες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών αφού μόνο στην περιοχή του Ηρακλείου λείπουν 631 εκπαιδευτικοί.

631 εκπαιδευτικοί λείπουν από τα δημοτικά της περιοχής και πιο κάτω θα δείτε τους αναλυτικούς πίνακες ανά σχολείο

Δυστυχώς   τελειώνει  ο  πρώτος  μήνας  της  λειτουργίας  του νέου  σχολικού  έτους και η πολυσυζητούμενη  πρόσληψη  2.759 αναπληρωτών  αποδεικνύεται ότι  είναι  μια  σταγόνα στον  ωκεανό των  14.500 εκπαιδευτικών που  απουσιάζουν  από  την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Έτσι  οι  υποσχέσεις για  13.000 πιστώσεις που είχαν  εξασφαλιστεί  για  άμεση  πρόσληψη εκπαιδευτικών από τον  κύριο Μπαλτά, έφτασαν  να  γίνουν 6.500 από  την υπηρεσιακή  Υπουργό την  ημέρα του  αγιασμού,  για  να  καταλήξουν τελικά  2579   από  τον  τωρινό Υπουργό Παιδείας…

              Ο  Σύλλογος  μας θα  συνεχίσει να  δίνει  την  μάχη της  ανάδειξης του  προβλήματος και  της  επιλύσης του  και  υπογραμμίζει  για  άλλη   μια  φορά  στην  νέα  Πολιτική  ηγεσία  του  Υπουργείου  Παιδείας  με  την  μοναδική  αμείλικτη  γλώσσα των  αριθμών  ότι τα κενά για τον  Νομό  Ηρακλείου  εξακολουθούν να  είναι:

  • Δάσκαλοι: Ελλείψεις  302 ,  Προσλήψεις αναπληρωτών 152 ( 106 του κρατικού και 46 μέσω ΕΣΠΑ  για τα  Ολοήμερα. Έλλειμμα  150 δάσκαλοι.)
  • Νηπιαγωγοί: Ελλείψεις 180,   Προσλήψεις αναπληρωτών  94  ( 79 του κρατικού  και 15 μέσω ΕΣΠΑ) Έλλειμμα 86
  • Ειδική Αγωγή ( Τμήμα Ένταξης και  Ειδικά  Σχολεία): Ελλείψεις  45,   Προσλήψεις 0
  • Παράλληλη στήριξη : Ελλείψεις  150-160 ,  Προσλήψεις 0 
  • Ειδικότητες: ( Γυμναστές , Μουσικοί , Θεατρική Αγωγή , Πληροφορική , Αγγλικά , Γερμανικά ,Γαλλικά): Ελλείψεις  120 ,   Προσλήψεις 0
  • Ειδικότητες για κλασσικά  τμήματα : Ελλείψεις  70 ,   Προσλήψεις 0

 

       Με βάση  τα  παραπάνω και  μετά  τις  τελευταίες  προσλήψεις  των  αναπληρωτών ο  Νομός  Ηρακλείου παρουσιάζει  ακόμα έλλειμμα  631 εκπαιδευτικών!!!

        Έτσι  οι  εξαγγελίες και της  νέας Πολιτικής ηγεσίας του  Υπουργείου Παιδείας ότι θα  ομαλοποιηθεί άμεσα   η  κατάσταση στα  σχολεία  αποδείχτηκαν ΄΄ Φρούδες ελπίδες ΄΄ ενώ μέχρι  τώρα δεν  έγινε  καμία πρόσληψη  εκπαιδευτικών  ειδικοτήτων , και  20  μέρες μετά την  έναρξη  των σχολείων τα  ΕΑΕΠ δεν λειτουργούν. Η Ειδική Αγωγή  εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται ως ο φτωχός συγγενής της εκπαίδευσης με αποτέλεσμα τα σχολεία να υπολειτουργούν και η παράλληλη στήριξη να μην έχει ακόμα στελεχωθεί.

 

Last modified: 28 Σεπτεμβρίου 2015

Close