Written by 21:17 Slider, Αρχική Σελίδα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΕΑΕ): ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

αναπληρ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΕΑΕ)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΑΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ!

 

Τα χρονοδιαγράμματα που δεν τηρήθηκαν εδώ και μήνες ούτε στο ελάχιστο από την προηγούμενη και τωρινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβάλλονται δια ροπάλου μέσα σε δυο ημέρες στους αναπληρωτές! Τη στιμή που δεν έχουν δημοσιεύσει ακόμη και τους πίνακες αναπληρωτών δευτεροβάθμιας, τα επιτελεία του Υπουργείου Παιδείας ανακοινώνουν διαρκή χρονοδιαγράμματα- μην έχοντας τηρήσει έως τώρα κανένα –  για να επιδεικνύουν μεγαλεπήβολο προγραμματισμό. Μόνο που  όλο αυτό το αισχρό επικοινωνιακό παιχνίδι φτηνής εντυπωσιοθηρίας αφορά τη δουλειά και τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, χιλιάδων ελαστικώς εργαζόμενων εκπαιδευτικών που υπηρετούν την τελευταία δεκαετία με αυταπάρνηση το δημόσιο σχολείο. Χρειάζονται τεράστια αποθέματα μνημονιακής αναλγησίας και αποθράσυνσης από την πλευρά της κυβέρνησης, ώστε:

  • Να καλούνται για πρόσληψη μόλις 2.579 συνάδελφοι αναπληρωτές ημέρα Παρασκευή 25-9-2015, με καταγεγραμμένα 13.000 κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και χιλιάδες νηπιαγωγεία και δημοτικά κλειστά, με τα ειδικά σχολεία να έχουν βάλει λουκέτο, ενώ βρισκόμαστε ήδη στο τέλος του πρώτου μήνα της σχολικής εκπαίδευσης, με προοπτική κάλυψης των κενών κάπου-κάπως-κάποτε μέσα στον Οκτώβρη, σε κατάσταση ανείπωτης χαλαρότητας και ελαφρότητας…
  • Με την υποχρέωση οι συνάδελφοι αναπληρωτές να μεταβούν σε δύο ημέρες για ανάληψη υπηρεσίας από την Κρήτη ως τον Έβρο και από την Κέρκυρα ως τα Δωδεκάνησα, μαζεύοντας στο παρά πέντε τα υπάρχοντά τους και καλύπτοντας πολυδάπανα εισιτήρια με το υστέρημα του ταμείου ανεργίας…
  • Και να απειλούνται τελευταία στιγμή με άρνηση πρόσληψης από το Υπουργείο -κατ’ όνομα – Παιδείας σε περίπτωση που δεν προσκομίζουν ως δικαιολογητικά πρόσφατες ιατρικές γνωματεύσεις από ψυχίατρο και παθολόγο – «σύμφωνα με την κείμενη εκπαιδευτική νομοθεσία», όπως την επικαλούνται ορισμένες Διευθύνσεις στους ιστότοπούς τους! Πιο συγκεκριμένα, από ορισμένες Διευθύνσεις δεν ζητούνται καν Πιστοποιητικά Υγείας, που μέχρι πρότινος είχαν τριετή ισχύ, αλλά πρόσφατες γνωματεύσεις ψυχικής και σωματικής υγείας μετά την 1/1/2015: κοινώς πιστοποιητικά ότι στο διάστημα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ δεν έχουμε τρελαθεί και είμαστε ακόμη όρθιοι μετά τον πλήρη εκμηδενισμό των διορισμών, την εδώ και δύο μήνες καθημερινή κοροϊδία ότι όλα είναι «υπό έλεγχο» για τις προσλήψεις αναπληρωτών, τα συνεχή αποτυχημένα χρονοδιαγράμματα βάσει των οποίων τον Αύγουστο τα κενά μαγειρεύονταν σε 12.000, ενώ βοά το σύμπαν ότι είναι πάνω από 25.000, τα μόλις 800.000 ευρώ για αλλαγή σφραγίδων του Υπουργείου, τη μετατροπή του συγκλονιστικού ΟΧΙ σε ταπεινωτικό ΝΑΙ, το τρίτο μνημόνιο και την παρατεταμένη ανεργία μας – έχει χαθεί ήδη ένας μισθός -, την προοπτική συνταξιοδότησης στα 67.

Διότι με τι άλλο μπορεί να καταγίνεται ο κάθε ελαστικά εργαζόμενος συνάδελφος που παραδέρνει κάθε χρόνο μεταξύ χρόνιας εργασιακής ανασφάλειας, περιπλάνησης, μισθολογικής κατακρεούργησης αναπληρώνοντας τον εαυτό του; Οφείλει να τρέχει στους γιατρούς, ώστε στα τέλη Σεπτέμβρη να δύναται να πιστοποιεί ότι χαίρει άκρας υγείας! Διαφορετικά, ας ξαναγυρίσει ολοταχώς στις γνώριμες ουρές του ΟΑΕΔ, πριν καν ψελλίσει κιχ…

Επίσης, προς τι η πρεμούρα να καταθέτουμε ως δικαιολογητικά πρόσληψης μεταπτυχιακούς και σεμιναριακούς τίτλους όταν δεν προσμετρώνται μισθολογικά; Προς τι οι βεβαιώσεις συνυπηρέτησης συζύγου ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα, όπου στα φροντιστήρια ανθεί η μαύρη εργασία και την οποία οκτώ μήνες η παρούσα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ δεν φρόντισε να πατάξει ούτε στο ελάχιστο; Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τι σημαίνει πλέον ότι «το κράτος έχει συνέχεια»: μνημονιακή λεηλασία, αναλγησία και κοροϊδία διαρκείας, συνέχιση με σφοδρότητα της ίδιας βάρβαρης πολιτικής αποδόμησης του δημόσιου σχολείου, των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, διαρκής φτωχοποίηση και ξεπούλημα ακόμη και του αέρα που αναπνέουμε.

Άλλωστε, μόνο ασχολίαστοι δεν μπορούν να μείνουν οι νέοι υπηρέτες της αντι-εκπαιδευτικής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Ο κ. Φίλης – αφού άφησε άφωνο πριν από μερικούς μήνες το πανελλήνιο διερωτώμενος «πόσα μακαρόνια τρώει επιτέλους ο κόσμος» και σπεύδοντας, αμέσως μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, να πιάσει στασίδι στο ΑΤΜ της Βουλής για απεριόριστες αναλήψεις μετρητών – υπουργοποιήθηκε δηλώνοντας ότι «η σχολική χρονιά άρχισε χωρίς προβλήματα για τους μαθητές». Υπενθυμίζουμε με μόλις 27.000 κενά στα τέλη Σεπτέμβρη, με κλειστά εκατοντάδες νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικά σχολεία, με απώλεια χιλιάδων διδακτικών ωρών ακόμη και στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, με στοιβαγμένους τους μαθητές σαν σαρδέλες ανά τριάντα στα τμήματα, σε ένα αγοραίο σχολείο αιματηρών περικοπών και εντατικοποιημένης ημιμάθειας δεξιοτήτων. Η δε κ. Αναγνωστοπούλου απέφυγε επιμελώς οποιαδήποτε δήλωση για τα τρομακτικά κενά, εξαγγέλλοντας νέο γύρο αξιολόγησης-χειραγώγησης-διαβάθμισης σχολείων-απόλυσης, σε αγαστή ομοφωνία με τον ακροδεξιό  τέως πρύτανη των ΜΑΤ κ. Φορτσάκη. Είναι οι εμετικές στιγμές που το «νέο» επιστρέφει με τα ρούχα του «παλιού».

  • Διαμηνύουμε στο Υπουργείο Παιδείας να μην διανοηθεί να παρεμποδίσει την ανάληψη υπηρεσίας στους συναδέλφους που δεν έχουν πρόσφατες βεβαιώσεις παθολόγων και ψυχιάτρων, στέλνοντας διευκρινιστική εγκύκλιο στις Διευθύνσεις, με την οποία θα γίνονται δεκτά τα Πιστοποιητικά υγείας ή θα κατατίθενται οι ιατρικές γνωματεύσεις σε εύθετο χρόνο.
  • Καλούμε την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να παρέμβουν τη Δευτέρα 28-9-2015 στην ηγεσία του Υπουργείου υπερασπίζοντας τη δυνατότητα ανάληψης υπηρεσίας και τα στοιχειώδη δικαιώματά μας ως ισότιμων συναδέλφων που έχουμε κρατήσει όρθια τα σχολεία τουλάχιστον από το 2008 και όχι ως παιδιών ενός κατώτερου θεού, που πεισματικά υπενθυμίζουμε την εκκωφαντική θύελλα που βρίσκεται προ των πυλών στις εργασιακές σχέσεις όλου του κόσμου της εκπαίδευσης. Πριν είναι αργά για όλους μας!

        ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ-ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΔΩΔΕΚΑΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ –

ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

15 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ, Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ,

20 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ, 15 ΣΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ, 10 ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ.

ΔΙΕΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΕΑΕ)

panenadekp@gmail.com, Τ.Θ.46857, Τ.Κ.13603
www.facebook.com/groups/114821041870139

 

 

Last modified: 27 Σεπτεμβρίου 2015

Close