Written by 20:16 Slider, Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον Δ. Αντωνίου

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Ευεργέτου Γιαβάση 7  – 15342
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

  Αγία Παρασκευή, 4/04/2024
Αρ. Πρωτ. :  57

 

Προς:

Τους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας, ΔΟΕ, Β΄Δ/νση  Αθήνας , Συλλόγους Εκπ/κών , ΕΛΜΕ, Ενώσεις Γονέων

 

 

 

 

Ο συνάδελφος Δημήτρης Αντωνίου είναι πλέον απολυμένος! Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τη συλλογική δράση!

Το ΕΚΠΑ, εν έτει 2024, μπαίνοντας στην πρώτη γραμμή της αντίδρασης και της παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων, απολύει εργαζόμενο για συνδικαλιστική δράση. Πρόκειται για τηνπρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο δημόσιο μετά τη Μεταπολίτευση.

Άλλη μια πρωτιά για τις Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ, που τόσο αρέσκονται να προβάλλουν το Ίδρυμα ως πρωτοπόρο.

Καταγγέλλουμε τις Πρυτανικές Αρχές και τη Διοίκηση του ΕΛΚΕ, για την απόλυση του Δ. Αντωνίου.

Σε μια πρωτοφανή επίδειξη βαρβαρότητας και αδιαλλαξίας δεν έπραξαν ούτε το ελάχιστο: να ενημερώσουν το συνάδελφο επίσημα για το καθεστώς εργασίας του.  Επέλεξαν συνειδητά να παίξουν παιχνίδια στη πλάτη ενός εργαζόμενου, με στόχο να τον διαλύσουν ψυχικά και οικονομικά.

ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ. Στηρίζουμε συνδικαλιστικά, οικονομικά και νομικά τον συνάδελφο μας.

Ο Δ. Αντωνίου είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΟΔΠΤΕ) και εργαζόμενος επί 19 συνεχή χρόνια ως συμβασιούχος διοικητικός υπάλληλος στο ΕΚΠΑ.  19 χρόνια στην εργασιακή επισφάλεια με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και των Διοικήσεων του ΕΚΠΑ που πέρασαν.

Το έγκλημα του Δ. Αντωνίου και των υπολοίπων μελών του σωματείου ήταν ότι παραβρέθηκαν και υλοποίησαν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου να προχωρήσουν από κοινού με τους συλλόγους ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ καθώς και τους φοιτητικούς συλλόγους στο συμβολικό αποκλεισμό του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται το Κ.ΛΕΙ.ΔΙ.

Είναι φανερό ότι η αποφασιστική στάση εργαζόμενων και φοιτητών που κατέδειξαν τις διαδικτυακές εξετάσεις ως προσπάθεια υπονόμευσης και απεργοσπαστικό μηχανισμό των καταλήψεων και των αγώνων έστω και συμβολικά και για ελάχιστο χρόνο, πλήγωσε το γόητρο της κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών. Γι’ αυτό και επιδεικνύουν μένος προς τους εργαζόμενους.

Είναι πρωτοφανές να διώκονται συνδικαλιστικά στελέχη επειδή, ως όφειλαν, υλοποίησαν τη συλλογική απόφαση μιας Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων που εκπροσωπούν.Η συγκεκριμένη απόλυση είναι εκδικητική και η δίωξη του φρονηματική και στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ και συνολικά στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική εργαζόμενους, φοιτητές και διδάσκοντες.

Κυβέρνηση και πρύτανης σε κοινή γραμμή, συνεχίζουν με κάθε τρόπο – μετά τα ΜΑΤ, τους εισαγγελείς και τον αυταρχισμό – και φτάνουν μέχρι και την περιστολή στοιχειωδών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, με την ΑΠΟΛΥΣΗ μέλους δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου, που επιτέλεσε, ως όφειλε, το θεσμικό του ρόλο.

Η απόλυση και οι διώξεις στο ΕΚΠΑ εντάσσονται στο πλαίσιο των διώξεων συνδικαλιζόμενων εργαζόμενων, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, στην εκπαίδευση, την υγεία, κ.α., στο πνεύμα των νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη και όλου του αντεργατικού πλαισίου όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Η απόλυση, οι διώξεις και η τρομοκρατία ΔΕΝ  ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

Αν ο στόχος της Πρυτανείας και της Κυβέρνησης είναι να συνθλίψουν τον συνάδελφό μας αλλά και όποιον-α σηκώνει κεφάλι, ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές τους, τους πληροφορούμε πως ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΚΤΗ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ!

                                          

                                       Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Last modified: 21 Απριλίου 2024

Close