Written by 17:44 Αρχική Σελίδα

ΠΕΣΥΘ: Κάλεσμα σε διαμαρτυρία με αφορμή τον “εθνικό διάλογο” για την Παιδεία

Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ) για το λεγόμενο “εθνικό διάλογο” για την Παιδεία:

ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ και Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ…

Επισήμανση πρώτη: από την προηγούμενη Τρίτη διεξάγεται Εθνικός διάλογος για την Παιδεία… (!)

Επισήμανση δεύτερη: από Ιανουάριο με την αλλαγή κυβέρνησης και μέχρι σήμερα όλα τα επιστημονικά σωματεία, συνδικαλιστικές ενώσεις, φορείς, ενώσεις γονέων, επισκέφτηκαν το Υπουργείο Παιδείας, κατέθεσαν τις προτάσεις τους, μίλησαν με τους ιθύνοντες.

Επισήμανση τρίτη: οι ιθύνοντες δεν έλαβαν υπόψιν τους κάτι από τα παραπάνω και εν μέσω 3000 κενών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (μόνο), με άπειρα κενά ειδικοτήτων, φέρνουν προς συζήτηση και διαβούλευση πρόταση φοιτητών που όχι απλώς φέρνει τα πάνω κάτω αλλά υιοθετώντας το αμερικάνικο πρότυπο που η τοπική αυτοδιοίκηση έχει αναλάβει μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης των σχολείων, καταθέτουν πρόταση που κυριολεκτικά έρχεται να διαλύσει κάθε έννοιας συνοχής και πραγματικής Παιδείας.

Ενδεικτικά καταργεί πλήρως την Θεατρική Αγωγή από όλες τις τάξεις του Δημοτικού, περιορίζει τα υπόλοιπα μαθήματα Αισθητικής Αγωγής (Εικαστικά και Μουσική), βαφτίζει αισθητική Αγωγή την Γυμναστική(!), καταργεί τα σχολικά εγχειρίδια, καταργεί ώρες ζωτικών μαθημάτων (πχ Φυσική στην Ε-ΣΤ Δημοτικού) και φυσικά εισάγει την χρηματική συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων των σχολείων στην λειτουργία του.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ: Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟΣ!

Οι προτάσεις των επιστημονικών φορέων έχουν εδώ και δέκα μήνες κατατεθεί στο υπουργείο Παιδείας και στις δύο ηγεσίες του (Γενάρης 2015 & Σεπτέμβρης 2015). Όλο αυτό το διάστημα γίναμε μάρτυρες της αναλγησίας και ανικανότητας  του ΥΠΠΕΘ να καλύψει τις ανάγκες των ελληνικών σχολείων, των κλειστών ανά την επικράτεια σχολείων και τον πλήρη υποβιβασμό των καλλιτεχνικών μαθημάτων και άρα της ολόπλευρης και ισότιμης για όλα τα παιδιά παιδείας. Το νέο σχολείο του Τρίτου Μνημόνιου δεν χωράει κανέναν, παιδιά και εκπαιδευτικούς!

Δίνουμε δυναμική απάντηση στα σχέδια του Υπουργείου και δίνουμε το παρόν την Τρίτη 19/1 και ώρα 6:00 στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (Λεωφόρος Αλεξάνδρας και Βασιλίσσης Σοφίας).

Καλούμε τα μέλη του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων να ενώσουν τη φωνή τους με τους εκπαιδευτικούς των σωματείων και καλούν την ίδια ημέρα και ώρα σε διαμαρτυρία.

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ-ΚΑΤΑΚΤΙΩΝΤΑΙ!

Last modified: 18 Ιανουαρίου 2016