Written by 22:32 Slider, Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Περικλής: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης για τις τοποθετήσεις

συλλογοςπερικλης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου  2016
Αρ. Πρωτ.   160

Προς: συναδέλφους εκπαιδευτικούς,
          μέλη του συλλόγου μας

Θέμα : Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση  Αττικής  για το θέατρο του παραλόγου στις τοποθετήσεις των συναδέλφων στα σχολεία της Β΄  ΄Αθήνας

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,

Σκηνές από θέατρο του παραλόγου διαδραματίζονται εδώ και τρεις περίπου μήνες, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις των συναδέλφων εκπαιδευτικών αλλά και τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας με ευθύνη του Διευθυντή Εκπαίδευσης και των διορισμένων μελών, με σοβαρότατο αντίκτυπο στη λειτουργία των σχολείων εις βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και με φόντο βεβαίως την αντιεκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα κατ’ επιταγή της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ και στο πλαίσιο της υλοπoίησης των Υ.Α. και των εγκυκλίων για το νέο «ενιαίο»  Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο και την υποστηρικτική Αγωγή.

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου μας έχει καταγγείλει  με ανακοινώσεις του και επανειλημμένες κινητοποιήσεις  στα γραφεία της Β΄  Δνσης τον τρόπο λειτουργίας του ΠΥΣΠΕ Β΄  Αθήνας και τους χειρισμούς όσον αφορά τις τοποθετήσεις των συναδέλφων.

Εδώ και τρεις περίπου  μήνες, από  την έναρξη της σχολικής χρονιάς μια διαρκής κινητικότητα  συναδέλφων με προσωρινή τοποθέτηση εξελίσσεται με ατομικές πράξεις του Διευθυντή Εκπαίδευσης και με προφορικές εντολές της Διοίκησης μέσα σε έναν κυκεώνα μεθοδεύσεων και παράνομων και παράτυπων διαδικασιών.  Συνάδελφοι που κρίθηκαν υπεράριθμοι, συναδέλφοι αποσπασμένοι, συνάδελφοι από μετάταξη, συνάδελφοι αναπληρωτές ειδικοτήτων, συνάδελφοι νηπιαγωγοί, συνάδελφοι αναπληρωτές  Παράλληλης Στήριξης . Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που δεν έχουν ακόμη σταθερή τοποθέτηση για το τρέχον σχολικό έτος ενώ οι περισσότεροι από τους συναδέλφους ειδικοτήτων  μετακινούνται σε περισσότερα από ένα σχολεία (μέχρι και 5 σχολεία).

Υπάρχουν επίσης συνάδελφοι νηπιαγωγοί που  δήλωσαν και πήραν θέση σε Νηπιαγωγεία που φαίνονταν κενά ενώ στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν και  αναγκάζονται να μετακινούνται σε Νηπιαγωγεία όλης της Β΄ ΄Αθήνας .

Η αντιεκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα κατ’ επιταγή της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ και στο πλαίσιο της υλοπoίησης των Υ.Α. και των εγκυκλίων για το νέο «ενιαίο»  Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο και την υποστηρικτική Αγωγή διαλύει το Δημόσιο Σχολείο, βάλλει τα μορφωτικά δικαιώματα  των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Η θέση του Συλλόγου μας επιβεβαιώνει την καταγγελία των αιρετών στο ΠΥΣΠΕ Β΄  Αθήνας  για τον τρόπο λειτουργίας του ΠΥΣΠΕ .

Απαιτούμε την άμεση λύση όλων των προβλημάτων που δημιούργησε αυτός ο τρόπος λειτουργίας του ΠΥΣΠΕ Β΄  Αθήνας .

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες του Συλλόγου μας και άλλων δύο  συλλόγων της Β΄Αθήνας σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε Αττικής  (Τσόχα 15-17,   Αμπελόκηποι ), την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 15.00.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                                    Η Γεν. Γραμματέας

Άννα Μάγια Σταυροπούλου                                          Γεωργία Γιανναρά

Last modified: 24 Νοεμβρίου 2016