Written by 10:04 Ανακοινώσεις, ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

 Παρασκευή 11/5/2018 : Κινητοποίηση ενάντια στην ελαστική εργασία για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση

 

Αποτέλεσμα εικόνας για μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση

Δείτε την ανακοίνωση της “ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”:

 

Παρασκευή 11/5/2018 : Κινητοποίηση ενάντια στην ελαστική εργασία για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση και ευρύτερα στο δημόσιο. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών – συμβασιούχων. Έως 4 ώρες στάση εργασίας επιπρόσθετα στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ

 

Ο σύλλογος μας συμμετέχει και καλεί σε μαζική συμμετοχή όλων των συναδέλφων και ιδιαίτερα των αναπληρωτών στην πανελλαδική μέρα αγώνα ενάντια στην μαύρη και ελαστική εργασία – για μαζικούς μόνιμους διορισμούς με συγκέντρωση στη 1μμ στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή και το Υπ. Διοικητικής ανασυγκρότησης.

Συγκεντρωνόμαστε από τις 12 μ.μ στην πλατεία Κλαυθμώνος στην κατασκήνωση των απολυμένων συμβασιούχων από τους ΟΤΑ.

 

Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί :

  • την συνέχιση του αγώνα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση που τάραξε τα νερά της αδράνειας απογοήτευσης και απραξίας και ξαναέβγαλε στο δρόμο όλο τους αναπληρωτές και τον κόσμο της εκπαίδευσης με μεγάλα αποφασιστικά συλλαλητήρια στο Υπουργείο (με τη διπλή κατάληψή του) και στο Μέγαρο Μαξίμου που η κυβέρνηση αντιμετώπισε με τα ΜΑΤ.
  • απάντηση στην νέα έκθεση του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση και τις προκλητικές εκτιμήσεις και κατευθύνσεις της, καθώς επιβραβεύει όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή για τον πολλαπλασιασμό των αναπληρωτών αντί για μόνιμους διορισμούς και την πρόταση για συμβάσεις 5ετίας στους αναπληρωτές αντί για μόνιμους διορισμούς οι οποίοι εντέλει παραπέμπονται στις καλένδες.
  • απάντηση στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στις δομές στην εκπαίδευση στη Βουλή , που φέρνει την αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση, υπονομεύει την ειδική αγωγή και συρρικνώνει – περικόπτει ότι έχει απομείνει από ορισμένες διαδικασίες στήριξης του δημόσιου σχολείου.

Ο κοινός αγώνας όλων των εργαζόμενων σε όλο το δημόσιο  ενάντια στην ελαστική εργασία είναι ο δρόμος για την απόκρουση της δραματικής επέκτασης των κάθε είδους ελαστικών μορφών απασχόλησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με προγράμματα ΕΣΠΑ, συμβάσεις 2μηνων, 5μηνων, 8μηνων κλπ, της μαύρης και απλήρωτης εργασίας που επιβάλουν οι κυβερνήσεις η ΕΕ και η εργοδοσία περιορίζοντας και χτυπώντας τη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Είναι αγώνας για το δικαίωμα στη μόνιμη δουλειά όλων που πάει μαζί με τη μάχη ενάντια στη συρρίκνωση του δημόσιου και την ιδιωτικοποίηση παροχών και υπηρεσιών(Παιδεία, υγεία, απορρίμματα, πολιτισμός κλπ)

Μόνο ο αποφασιστικός ενωμένος αγώνας για μαζικούς μόνιμους διορισμούς και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων μπορεί να σπάσει στην πράξη τα Μνημόνια και την επιβολή της φτηνής εργασίας και της υπερεκμετάλλευσης των εργαζόμενων.

Να σταματήσει ο εμπαιγμός και η ομηρία των αναπληρωτών και όλων των συμβασιούχων.

Να σταματήσει η ανακύκλωση των εργαζόμενων και το μοίρασμα μιας θέσης εργασίας σε δυο και τρεις εργαζόμενους με τις απολύσεις συμβασιούχων και την πρόσληψη νέων συμβασιούχων.

Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και των συμβασιούχων – Kαμία απόλυση εργαζόμενου! Δεν θα αποδεχτούμε την κοροϊδία που έζησαν οι χιλιάδες συμβασιούχοι στους δήμους που τους έταζαν ότι θα διοριστούν στις 8500 χιλιάδες θέσεις που εξήγγειλαν και βρέθηκαν το 90 % απολυμένοι.

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση και σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να σπάσει η αδιοριστία και η συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης και του δημοσίου ευρύτερα που επιβάλουν τα Μνημόνια η ΕΕ και η κυβέρνηση.  Διορισμοί για την κάλυψη όλων των αναγκών για δημόσιες παροχές και υπηρεσίες για όλους και όχι διορισμούς μόνο σε ανταποδοτικές υπηρεσίες όπως αυτές στους ΟΤΑ.

Ίσα δικαιώματα σε αναπληρωτές συμβασιούχους με τους μόνιμους. Καθολική ίση συμμετοχή στα συνδικάτα με πλήρη δικαιώματα όπως γίνεται στην εκπαίδευση.

Για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από της 12 μέχρι της λήξη της βάρδιας (αφορά τόσο το πρωινό όσο και το απογευματινό πρόγραμμα) ΕΔΩ

Η ΔΟΕ  προκηρύσσει συμπληρωματική στάση εργασίας στο πρωινό ωράριο (8π.μ. – 12)  

Όλοι στο συλλαλητήριο στη 1μμ στα Προπύλαια και την πορεία.

Last modified: 8 Μαΐου 2018

Close