Written by 21:37 ΑΣΕ

ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Πάγια θέση μας ήταν η εξίσωση του ωραρίου των Εκπαιδευτικών της Π.Ε. με το ωράριο των εκπαιδευτικών της ΔΕ. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ, πριν και από την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών της Δ.Ε., στην Προσωρινή Ημερήσια Διάταξη, είχε εγκαταλείψει την ψηφισμένη θέση του Κλάδου και μιλούσε από τότε για καμία αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών. Αυτό σημαίνει ότι έχει αποδεχτεί το σημερινό ωράριο των δασκάλων και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην Π.Ε. που ξεκινά από 24 ώρες και φτάνει στις 21 μετά τα 20 χρόνια υπηρεσίας. Επίσης για το ωράριο των νηπιαγωγών δέχεται το νόμο 4115/13 ως βάση και ζητάει εξειδίκευσή του “λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν” φράση που μπορεί να εκληφθεί ως αποδοχή και πιο αυξημένου ωραρίου.

Διεκδικούμε:

• Μείωση του ωραρίου των εκπ/κών Π.Ε. στο επίπεδο που ήταν το ωράριο των εκπαιδευτικών Δ.Ε.

• Διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών με τμήματα 15 νήπια προνήπια και μαθητές Α και Β τάξης και 20 μαθητές στις υπόλοιπες τάξεις.

Last modified: 3 Ιουνίου 2013