Written by 19:55 Αρχική Σελίδα

Οι γονείς στηρίζουν την αγωνιστική στάση της διευθύντριας του 4ου Δ.Σχ. Χολαργού που παραιτήθηκε σεβόμενη τις αρχές της και προασπίζοντας το Δημόσιο Σχολείο

Στους γονείς των μαθητών του 4ου Δ.Σχ. μοιράστηκε  επιστολή που εξηγεί τους λόγους παραίτησης της δ/ντριας Ντέσσυ Παναγιωτοπούλου.

Τα συναισθήματα των γονιών ήταν ανάμικτα από τη μια μεριά θλίψη για την παραίτηση της διευθύντριας που πραγματικά εκτελούσε το ρόλο της με απαράμιλλη ευσυνειδησία, αλλά και ικανοποίηση για την παραδειγματική στάση των εκπαιδευτικών που υψώνουν το ανάστημα τους για να προασπίσουν τη μόρφωση των παιδιών  και το δημόσιο σχολείο.

Σε πολύ μικρό χρόνο από τη στιγμή που μαθεύτηκε η είδηση της παραίτησης δεκάδες ήταν οι γονείς που εξέφρασαν την επιδοκιμασία τους στις επιλογές της διεύθυντριας.

Ακολουθεί η επιστολή της διευθύντριας:

4ο Δ.Σ  ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Προς

τους γονείς και κηδεμόνες των

μαθητών του 4ου Δ.Σ.  Χολαργού

Χολαργός, 11 Απριλίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί γονείς, σας απευθύνω αυτή την επιστολή μετά την απόφαση που αναγκάστηκα να λάβω και  να παραιτηθώ από τα καθήκοντα της Διευθύντριας  του σχολείου μας.

Ως  Διευθύντρια προσπάθησα πάντοτε να διαμορφώνω και να αναδεικνύω το όραμα της σχολικής μας κοινότητας στην επίτευξη συλλογικών στόχων. Διασφάλισα τη συνοχή και την καλή συνεργασία ανάμεσα στα μέλη του συλλόγου διδασκόντων αξιοποιώντας δημιουργικά τις δυνατότητες και τις κλίσεις όλου του προσωπικού. Συνεργάστηκα με το σύλλογο γονέων ,και με κάθε έναν από σας για οποιοδήποτε θέμα απασχόλησε τα παιδιά σας, σε κλίμα κατανόησης και υπευθυνότητας.

Με υψηλό όμως αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους μου αλλά και σε σας , επιβεβαιώνοντας τη συνεπή μου στάση εξέφρασα την αντίθεσή μου στην επιχειρούμενη αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν προωθείται η ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου αλλά αντίθετα οι δαπάνες για την παιδεία έχουν μειωθεί δραματικά, η σύνδεση της μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης με την αξιολόγηση θα οδηγήσει σε απολύσεις από το πρώτο κιόλας στάδιο της τιμωρητικής αξιολόγησης – χειραγώγησης, η σύνδεση των σχολικών δράσεων με την επιχειρηματικότητα θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων. Συγχρόνως ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας πολύ νωρίς πήρε ομόφωνη  απόφαση ενάντια στην εφαρμογή της, όπως καλούσε και η ΔΟΕ(Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας).

Μένοντας λοιπόν πιστή στις ιδέες και τα οράματά μου, για το σύγχρονο ενιαίο δημόσιο δωρεάν σχολείο υπέβαλα την παραίτησή μου χωρίς να συναινέσω στην αυταρχική διαδικασία της υποχρεωτικής ανάθεσης αξιολογικού έργου στους συναδέλφους μου. Το ελεύθερο και δημοκρατικό προοδευτικό φρόνημα  του δασκάλου θα πρέπει να είναι υψηλό για να μπορεί έτσι να διαπλάθει ελεύθερους αυριανούς πολίτες διότι «δάσκαλος σκυφτός , αμόρφωτος λαός».

Κλείνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα απ’την καρδιά μου για την ειλικρινή συνεργασία και τη θερμή σχέση που είχαμε και να σας βεβαιώσω πως θα είμαι πάντα παρούσα(μέχρι την αντικατάσταση μου) στο σχολείο μας για σας και τα παιδιά σας.

Με εκτίμηση,

η Διευθύντρια