Written by 06:24 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Ο Σύλλογος Περικλής για την επίσκεψη Ομπάμα

 

λυκος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

 

  Αγ. Παρασκευή, 13Νοεμβρίου  2016
Αρ. Πρωτ.: 155

Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου μας

Θέμα: Επίσκεψη Ομπάμα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Με μία κίνηση – πρόκληση για τον ελληνικό λαό, ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας, τις ημέρες γιορτασμού της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της αμερικανοκίνητης χούντας. Ο στόχος της επίσκεψης είναι προφανής: η ενίσχυση της παρουσίας και των συμφερόντων του αμερικανικού κεφαλαίου στην ευρύτερη περιοχή. Μια παρουσία που έχει φέρει πολέμους, καταστροφές, θάνατο και ανείπωτο πόνο σε εκατομμύρια ανθρώπους. Ο έλεγχος των πηγών και των δρόμων της ενέργειας και η οικονομική εκμετάλλευσή τους περνά πάνω από τα τεράστια κύματα των πνιγμένων και ξεριζωμένων προσφύγων.

Οι Αμερικανοί απαιτούν από τους συμμάχους του στην περιοχή και από την Ελλάδα να συμμετέχει πιο ενεργά στους σχεδιασμούς του, φέρνοντας πιο κοντά στον ελληνικό λαό τον πόλεμο και τις συνέπειές του. Η μετατροπή της Μέσης Ανατολής της Μεσογείου και των Βαλκανίων σε εμπόλεμη ζώνη, είναι άμεσο αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της χρηματοδότησης και στήριξης οργανώσεων, όπως το Ισλαμικό Κράτος, από τις ΗΠΑ και την ΕΕ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Η στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η προθυμία για δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης στη Κάρπαθο, το βάθεμα της συνεργασίας με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, όχι μόνο δεν οδηγούν σε «σταθερότητα» και «ασφάλεια», αλλά εμπλέκουν τον ελληνικό λαό στους πολεμικούς και ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ο Ομπάμα δεν έρχεται ως «φίλος», η επίσκεψή του δεν έχει σχέση «με την ελάφρυνση του χρέους, για να έρθουν οι επενδύσεις και η ανάπτυξη» όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Δεν ξεχνάμε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι ο πολιτικός καθοδηγητής του ΔΝΤ, στηρίζει αποφασιστικά τις αντεργατικές – αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις.

Για όλους αυτούς του λόγους πρέπει να σημάνει συναγερμός!

Στην εποχή της βαρβαρότητας των μνημονίων, της καπιταλιστικής κρίσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα, ο αγώνας για ψωμί – παιδεία – ελευθερία, πρωταρχικό λαϊκό αίτημα.

Καλούμε τους συναδέλφους να αναδείξουν με τη διδασκαλία τους τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις σχολικές τάξεις αλλά και στις σχολικές γιορτές.

Επίσης καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο παλαικο συλλαλητήριο στις 17 Νοεμβρη, το οποίο πρέπει με τη συμμετοχή  όλων να πάρει το χαρακτήρα της μάχης ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε εφαρμογή του 3ου Μνημονίου και της 2ης αξιολόγησης που απειλούν ό,τι απέμεινε από τα  εργασιακά διακιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, ενώ ξαναθέτουν το ζήτημα των περικοπών στις συντάξεις και το λαϊκό εισόδημα, συνεχίζοντας τη ληστεία του λαού στο όνομα του χρέους και της υπέρβασης  της καπιταλιστικής κρίσης σε βάρος του λαού.

  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στησυγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα, την Τρίτη, 15 Νοέμβρη, στις 5 μ.μ., στο Πολυτεχνείο και στην πορεία προς την Αμερικάνικη πρεσβεία
  • Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου, Πέμπτη 17 Νοέμβρη.

                                             Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

                         Η Πρόεδρος                                      Η Γεν. Γραμματέας

                    Άννα Μάγια Σταυροπούλου                            Γεωργία Γιανναρά

Last modified: 14 Νοεμβρίου 2016

Close