Written by 22:59 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Ο Σχολικός Σύμβουλος Π. Γαλάνης απειλεί με διώξεις τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών του συλλόγου μας. Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

 

Αγ. Παρασκευή,  4 Φεβρουαρίου 2014
Αρ. Πρωτ.55Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας

 

ΘΕΜΑ:  Ο Σχολικός Σύμβουλος Π. Γαλάνης απειλεί με διώξεις τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών του συλλόγου μας.

 

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

     Ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Π. Γαλάνης  με ανακοίνωσή του στις 27-2-14 προς τις σχολικές μονάδες της παιδαγωγικής του ευθύνης  απαντά σε δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα  του συλλόγου μας και το οποίο αφορά σε παροχή από τον ίδιο ενημερωτικού υλικού και οδηγιών για την  εφαρμογή της ΑΕΕ.

 

Ως προς την ανακοίνωση αυτή επισημαίνουμε τα εξής:

 

1.Το περιεχόμενο του  φυλλαδίου με τον τίτλο « ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΕΕ » που δόθηκε από το Σχολικό Σύμβουλο Δρα Π. Γαλάνη σε Δημοτικό Σχολείο, όπου μεταξύ άλλων αποδίδονται ρόλοι στους συντελεστές της εφαρμογής της ΑΕΕ στη σχολική μονάδα, κοινοποιήθηκε στην έκτακτη Γ.Σ. του συλλόγου μας την Τρίτη 25-2-14 ενώπιον όλων των συμμετεχόντων συναδέλφων, μεταξύ των οποίων και όλα τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας.

 

2. Στο αναρτημένο δημοσίευμα αναφέρεται ξεκάθαρα το γεγονός, το οποίο και καταγγέλλουμε,  ότι ο κ. Σχολικός Σύμβουλος αποδίδει στους Διευθυντές των Σχολικών μονάδων την αρμοδιότητα να « συγκροτούν ομάδες εργασίας » κατά παράβαση της εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ,  η οποία ορίζει ότι η συγκρότηση των “ομάδων εργασίας” είναι αρμοδιότητα του Συλλόγου Διδασκόντων. Η ενέργεια αυτή δημιουργεί εύλογα  ερωτηματικά ως προς τις προθέσεις της. Είναι αξιοσημείωτο δε το γεγονός, ότι στο εν λόγω φυλλάδιο, από τους  συντελεστές της εφαρμογής της ΑΕΕ στη σχολική μονάδα, ο Σύλλογος διδασκόντων ως θεσμικό όργανο, απουσιάζει.

 

3. Επιπλέον ο κ. Σχολικός Σύμβουλος προχωρά σε  ευθεία απειλή περί νομικής δίωξης εναντίον « κάποιων » μελών του Δ.Σ. του συλλόγου μας, γεγονός το οποίο αποτελεί επιχείρηση τρομοκράτησης και φίμωσης του λόγου των συνδικαλιστικών εκπροσώπων του συλλόγου μας, όταν αυτοί δημοσιοποιούν και καταγγέλλουν μεθοδευμένες παράτυπες ενέργειες εκπροσώπου- στελέχους  της διοίκησης.

 

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας:

 

Καταγγέλλει τις προσπάθειες παραπλάνησης των  Δ/ντών και των εκπαιδευτικών  που υπάγονται στην παιδαγωγική του ευθύνη, από πλευράς του Σχολικού Συμβούλου,

 

με εμφανή στόχο να προωθήσει τη συγκρότηση ομάδων εργασίας στο πλαίσιο της εφαρμογής της ΑΕΕ.

Καταγγέλλει τις προσπάθειες, από πλευρά ς του, εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων με απειλές για νομικές διώξεις εναντίον τους.

Καλεί τους συναδέλφους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους εκπαιδευτικούς σε επαγρύπνηση και την έμπρακτη ακύρωση κάθε προσπάθειας εφαρμογής της ΑΕΕ.

 

 

  Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

 Η Πρόεδρος                                                  Η Γεν. Γραμματέας

Ηλέκτρα Μήτσουρα                                     Άννα Μάγια Σταυροπούλου

 

 

Παρακάτω παραθέτουμε την ανακοίνωση του Σχ. Συμβούλου. Η ανακοίνωση παρατίθεται αυτούσια, όπως στάλθηκε στα σχολεία, διατηρώντας την ορθογραφία της. Επειδή όμως στην πολιτική δημοσίευσης της ιστοσελίδας μας  υπάρχει όρος να μην αναρτώνται κείμενα με ορθογραφικά και γενικότερα γλωσσικά λάθη, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τις εξής διορθώσεις:

1. Η λέξη “παραλληρηματικός”  δε γράφεται με δύο λάμδα,  αλλά με ένα.

2. Ο διδακτορικός τίτλος δεν αποτελεί  αξίωμα, αποτελεί τίτλο σπουδών.

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ  Α/ΒΑΘΜΙΑΣ

KAI Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

17η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Σχολικός Σύμβουλος

Δρ Παναγιώτης Κ. Γαλάνης

E-mail: pgalanis.22ep@gmail.com

 

Αγία Παρασκευή, 27/2/2014

 

Σε απάντηση του δημοσιεύματος που αναρτήθηκε χτες, 26 Φεβρουαρίου 2014, από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Ο Περικλής», θα ήθελα να επισημάνω ότι επιτελώ το καθήκον μου ως Σχολικός Σύμβουλος, με αίσθημα ευθύνης, σύμφωνα με όσα ο νόμος ορίζει.

Αδυνατώ και αρνούμαι να παρακολουθήσω τον ειρωνικό, παραλληρηματικό λόγο, με τον οποίο εκτίθενται κάποια μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, ο οποίος λόγος, αισιοδοξώ ότι δεν αντιπροσωπεύει όλους τους εκπαιδευτικούς που έχει ως μέλη.

Ωστόσο, τέτοια δημοσιεύματα, που έχουν προσβλητικό και συκοφαντικό χαρακτήρα, σε επίπεδο προσώπων και θεσμών, και επισύρουν νομικές ευθύνες, θα έπρεπε να φέρουν και την υπογραφή των συντακτών τους, προκειμένου να γνωρίζουμε πού  ακριβώς θα πρέπει να καταλογισθούν οι ευθύνες αυτές. Θα κληθούν νομικά να απαντήσουν οι συντάκτες του κειμένου για το ποιες ενέργειες του Σχολικού Συμβούλου συνιστούν «παράβαση καθήκοντος» και σε ποιο σημείο ακριβώς «αλλοιώθηκε ο χαρακτήρας» της υπουργικής εγκυκλίου. Επίσης, θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τον προσβλητικής πρόθεσης χαρακτηρισμό με λατινικούς χαρακτήρες του ύψιστου αξιώματος που το ελληνικό πανεπιστήμιο μπορεί να σου απονείμει.

Γιατί κάποτε θα πρέπει ο καθένας μας να μάθει να αναλαμβάνει την ευθύνη των λόγων και των πράξεών του.

 

 

Last modified: 4 Μαρτίου 2014

Close