Written by 23:10 Αρχική Σελίδα

Ο φασισμός δε θα περάσει. Εκδηλώσεις για τον Π. Φύσσα

φυσσ

Δεκάδες καλλιτέχνες, από όλα τα μουσικά ρεύματα, ένωσαν το βράδυ της Παρασκευής στις 19 Σεπτέμβρη τις φωνές τους στη μεγάλη συναυλία που ξεκίνησε το απόγευμα στο Σύνταγμα  στη μνήμη του Παύλο Φύσσα, σε ένα ηχηρό αντιφασιστικό μήνυμα που συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
 
Τη συναυλία διοργάνωσαν φίλοι του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα και συμμετέχουν μουσικοί από την hip hop σκηνή που είχαν συνεργαστεί μαζί του αλλά και άλλοι καλλιτέχνες όπως οι Γιάννης Γιοκαρίνης, Σπύρος Γραμμένος, Νίκος Ζιώγαλας, Δημήτρης Πουλικάκος, Απόστολος Ρίζος, οι Σπυριδούλα, Μπάμπης Στόκας, Υπόγεια Ρεύματα, Γιάννης Χαρούλης, Στάθης Δρογώσης και πολλοί άλλοι.

 
Στο κάλεσμα για τη συναυλία οι φίλοι του Πάυλου αναφέρουν: «Η hip hop κοινότητα και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα, σίγουρα δεν μπορούν να χωρέσουν σε συναυλία μιας ημέρας. Και αν γινόταν κάτι τέτοιο, εκ των πραγμάτων θα αδικούνταν πολλοί λόγω χρόνου. Παρ’όλα αυτά, όλο το hip hop θα είναι εκεί να δώσει το παρών και να ανανεώσει το ραντεβού του με τον Παύλο στο θεσμό – κληρονομιά που μας άφησε… το Rap Monsters Fest».
 

Σίγησαν τα πάντα στο φεστιβάλ της ΚΝΕ για τον Παύλο Φύσσα (Βίντεο)

Λίγο μετά τις δέκα στο φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή από τα μεγάφωνα ακούστηκε το παρακάτω μήνυμα…

«Σαν σήμερα, πριν από ένα χρόνο, ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός στο Κερατσίνι από χέρι χρυσαυγίτη. Είχε προηγηθεί η δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών σε πρωτοπόρους κομμουνιστές εργάτες στο Πέραμα, επιθέσεις σε μετανάστες και Έλληνες εργάτες.

Η σημερινή πρώτη μέρα του Φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στο φασισμό, στα θύματά του και στο σύστημα που τον γεννά. Δηλώνουμε ότι δεν ξεχνάμε.Το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά τον πολεμάμε. Στη μνήμη του Παύλου, καλούμε όλους τους επισκέπτες του Φεστιβάλ τώρα να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή».

Τα πάντα σίγησαν για ένα λεπτό… Στη συνέχεια από τα μεγάφωνα ακούστηκε η φωνή της Μαρίας Δημητριάδη και το τραγούδι «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον», σε στίχους Φώντα Λάδη, που μελοποίησε ο Θάνος Μικρούτσικος.

 

 

 

Επίσης  ο Γιάννης Χαρούλης δεν ξέχασε τον Παύλο Φύσσα στη συναυλία που έδωσε την Τρίτη στο Κατράκειο. Ο δημοφιλής τραγουδιστής έστειλε το μήνυμά του μιλώντας στον κόσμο, ενώ αφιέρωσε ένα τραγούδι στον αδικοχαμένο Παύλο.

 

«Σε μια γειτονιά εδώ πιο κάτω σκοτώθηκε, έφυγε, ένας άνθρωπος λυπάμαι πάρα πάρα  πολύ, λυπάμαι πάρα πολύ για όποιο λόγο υπάρχει βία, για όπου υπάρχει χώρος για τη βία. Θα προτιμούσα τους ανθρώπους, τους ήρωες, να μην είναι νεκροί να είναι ζωντανοί να κάνουνε παιδιά να τα μαθαίνουνε να γίνονται πολιτισμένοι άνθρωποι δίκαιοι. Αυτό είναι πολιτισμός όχι, ρε κοπέλια, στη βία. Αυτό είναι επανάσταση, η αγάπη είναι επανάσταση κι ο πολιτισμός, η δικαιοσύνη κι η αξιοπρέπεια. Εύχομαι όλα αυτά να σταματήσουν κάποια στιγμή εδώ, να τελειώσουν εδώ. Και λυπάμαι.

Το επόμενο τραγούδι το έχει γράψει ο Ιάκωβος Καμπανέλης κι ο Μάνος Χατζιδάκις και θέλω να το αφιερώσω, γιατί, γιατί ταιριάζει, γι’ αυτό, ρε γαμώτο».

 

Last modified: 19 Σεπτεμβρίου 2014

Close