Written by 19:01 Slider, Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Η Σχολική Σύμβουλος Ουρ. Χιουρέα προσπαθεί να διαπομπεύσει εκπαιδευτικούς!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

 

  Αγ. Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014
Αρ. Πρωτ. 151

Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας

 

ΘΕΜΑ:  Καταγγελία για ενέργεια Σχολικής Συμβούλου Ουρ. Χιουρέα

     

    Συναδέλφισσες ,συνάδελφοι,

 

       Πέρυσι ζήσαμε στα σχολειά μας στιγμές άλλων εποχών, όταν η ΓΑΔΑ με έγγραφό της, ζητούσε να έρθουν σε επαφή οι Διοικητές των κατά τόπους τμημάτων με τους Διευθυντές των σχολείων του λεκανοπεδίου Αττικής. Δεν έλειψαν μάλιστα και οι επιτόπιες εντός των σχολείων-και του συλλόγου μας- παρουσίες των αστυνομικών οργάνων. Ακόμα και σήμερα η ΓΑΔΑ και ο τότε Υπουργός Δένδιας δεν έδωσαν εξήγηση για το «φαινόμενο» αυτό.

 

       Πέρυσι πάλι, ο νυν Υπουργός Παιδείας, τότε Υπουργός Υγείας, προέβη σε δημοσιοποίηση φωτογραφιών ιερόδουλων-ασθενών του AIDS, προκειμένου να προασπιστεί την «δημοσία υγεία»- ΥΓΕΙΑ βεβαίως που χαρατσώνουν και περικόπτουν συνεχώς-. Είχε λοιδορηθεί για την τακτική του αυτή και καταγγελθεί από σωματεία και ομοσπονδίες, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ίδια την κοινωνία.

 

       Η Σχολική Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής, Ουρανία Χιουρέα, φαίνεται να είναι πλήρως εναρμονισμένη με τα «νέα» αυτά ήθη του «Νέου Σχολείου» και της κυβερνητικής πολιτικής, καθώς με έγγραφό της «κυνηγά» συναδέλφους-εκπαιδευτικούς του λεκανοπεδίου Αττικής και δημοσιοποιεί τα στοιχεία τους επειδή τόλμησαν να μην παρευρεθούν σε ημερίδα που διοργανώθηκε από την ίδια. Στο κυνήγι αυτό μάλιστα ζητά και την «συνδρομή» των συναδέλφων Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων!

 

      Συγκεκριμένα η Σχολική Σύμβουλος επικαλούμενη την απουσία συναδέλφων από ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 9-9-2014 στο 11ο Γυμνάσιο Αχαρνών, με έγγραφό της απευθυνόμενο στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων που ανήκουν οι «αδικαιολογήτως απόντες» συνάδελφοι μας αλλά και συνάδελφοί της, δημοσιοποιεί τα ονόματα των απόντων συναδέλφων (17 στο σύνολό τους), επισημαίνει ότι καθότι δεν ενημέρωσαν προκαταβολικά για την απουσία τους αυτή θεωρείται αδικαιολόγητη και ορίζει να ενημερώσουν εγγράφως το γραφείο της για τον λόγο της απουσίας!- δεν διευκρινίζει αν δέχεται δικαιολογητικό ιδιώτη γιατρού ή μόνο δημόσιου νοσοκομείου…

 

Συνεχίζει η κυρία Χιουρέα ζητώντας από τους συναδέλφους Διευθυντές αφού διαβιβάσουν τα δικαιολογητικά απουσίας των συναδέλφων έως 24-9-2014, να ενημερώσουν την ίδια αν στις 9-9-2014 οι εν λόγω εκπαιδευτικοί παρευρίσκοντο στο σχολείο.(!)

 

Αφού ξεκαθαρίσουμε ότι η Σχολική Σύμβουλος δεν είναι διοικητική Προϊσταμένη των Διευθυντών των σχολικών μονάδων και καλά θα έκανε να μην απευθύνεται για τα διεκπεραιωτικά του γραφείου της στους Διευθυντές των Σχολείων που έχουν πλείστα

προβλήματα να αντιμετωπίσουν ,οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η επιστημονική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών είναι πάγιο αίτημα του κλάδου και οι συνάδελφοι συμμετέχουν ακριβώς αναγνωρίζοντας την ανάγκη επαφής με νέα δεδομένα. Επίσης οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στην κυρία Σχολική Σύμβουλο ότι τα στοιχεία που ζητά-αναζητά, τα έχουν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας (ας είναι καλά το my school) και άρα να απευθυνθεί στην Διοίκηση για τέτοιου είδους στοιχεία.

 

Η δημοσιοποίηση ονομάτων συναδέλφων μας αποτελεί απαράδεκτη αντιεπιστημονική και αντισυναδελφική τακτική. Σε καμία περίπτωση η μη συμμετοχή τους σε μία ημερίδα δεν καθιστά λόγο δημόσιας διαπόμπευσης και στοχοποίησής τους.

 

Το ΥΠΑΙΘ και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης «δεν πάνε χέρι – χέρι» και οι πρακτικές που ο νυν υπουργός Παιδείας ακολούθησε ως τέως Υπουργός Υγείας δεν έχουν θέση όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά και στην κοινωνία. 

 

Σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται η κυρία Χιουρέα επιδιώκοντας να καλλιεργήσει κλίμα φόβου και παρακολούθησης να μετατρέψει Διευθυντές Σχολικών Μονάδων σε «καταδότες» συναδέλφων τους.

 

Ζητούμε από τους συναδέλφους Διευθυντές σε καμία περίπτωση και με κανένα τρόπο να μην συμβάλλουν στον εξευτελισμό συναδέλφων και να μην αποστείλουν οποιουδήποτε είδους στοιχεία ζητά η Σχολική Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής. 

 

Ζητάμε από την Σχολική Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής να αποσύρει άμεσα το έγγραφό της. 

 

Ζητάμε από την ΔΟΕ να πάρει θέση.

 

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν έχουν θέση στα σχολεία μας!

 

                                                    Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

          Η Πρόεδρος                                                      Η Γεν. Γραμματέας                              

 

     Ηλέκτρα Μήτσουρα                                             Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Last modified: 19 Σεπτεμβρίου 2014

Close