Written by 20:44 ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Νίκη του ανεξάρτητου, ταξικού, αγωνιστικού συνδικαλισμού

Φωτογραφία του Pantelis Vainas.

ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ο “ΠΕΡΙΚΛΗΣ”

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Στις 7/2/2017 μετά από μια εξαντλητική δίκη που κράτησε δύο μέρες οι σύντροφοι μας Παντελής Βαϊνάς και Γιώργος Χρόνης κρίθηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ (και από τους τρεις δικαστές μετά από απαλλακτική πρόταση και του Εισαγγελέα) ΑΘΩΟΙ κι απαλλάχτηκαν από όλες τις κατηγορίες!

Μετά από ταλαιπωρία 6 χρόνων που περιλάμβανε απολογίες στον εισαγγελέα, δύο Πειθαρχικά Συμβούλια για να βγουν σε δυνητική αργία (και τα δύο αθωωτικά), μία απόφαση Διοικητικού Δικαστηρίου (κι αυτή αθωωτική), φυγοδικίες, αλλεπάλληλες αναβολές δικών, τεράστια έξοδα, συκοφαντίες, ψέματα κι απειλές εκ μέρους των μηνυτών και απέραντη ψυχική ταλαιπωρία δόθηκε επιτέλους ένα τέλος. Ο κ. Αλεξανδράτος και οι υπόλοιποι επαγγελματίες μηνυτές συνετρίβησαν!

ΔΕΝ ΛΥΓΙΣΑΜΕ!

Η  νίκη δεν είναι απλώς η αθώωση των συντρόφων μας είναι το δικαίωμα των αιρετών να έχουν φωνή και ραχοκοκαλιά μέσα στα Συμβούλια. Είναι νίκη του ανεξάρτητου, ταξικού, αγωνιστικού συνδικαλισμού. Σήμερα όσοι θεωρούσαν τη Γ΄Δ/νση βιλαέτι και τιμάριο, όσοι νόμιζαν ότι μπορούν να κάνουν χωρίς αντίσταση ό,τι θέλουν, όσοι έκαναν καριέρα πάνω στις πλάτες των δασκάλων, όσοι στήριξαν την εξουσία τους στις ΕΔΕ, στις ποινές, στον τραμπουκισμό και στις απειλές έπαθαν πανωλεθρία. Σήμερα ενταφιάστηκε και η τελευταία τους προσπάθεια να πνίξουν τη φωνή μας με μια καταδίκη.

Όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στους συντρόφους μας στάθηκε πάρα πολύς κόσμος (Σύλλογοι Π.Ε, ΕΛΜΕ, αιρετοί, σύντροφοι από τις Παρεμβάσεις,απλοί δάσκαλοι οι οποίοι δε φοβήθηκαν κι έβαλαν υπογραφές σε κείμενα συμπαράστασης, ούτε λογάριασαν χαμένα μεροκάματα, στάσεις εργασίες και τις ώρες στους διαδρόμους των δικαστηρίων).  ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ από καρδιάς.

Από αύριο ξεκινά μια άλλη μέρα!

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ και οι ΣΗΜΑΙΕΣ του ΑΓΩΝΑ!

Συνεχίζουμε τη πορεία για το βορειοδυτικό πέρασμα…

Μην καρτεράτε να λυγίσουμε
Κι εφέτος η πρωτοχρονιά στη φυλακή με βρίσκει
κι’ άδειο κανίσκι ειν’ η καρδιά και μαύρη γύρω μου ίσκιοι
Κι έτσι καθώς σε σκέφτομαι χαρά που μου ‘χεις λείψει
μου σιγοτραγουδά η βροχή του σύννεφου τη θλίψη
Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή
μητ’ όσο στη κακοκαιριά λυγάει το κυπαρίσσι
έχουμε τη ζωή πολύ πάρα πολύ αγαπήσει
.

Φώτης Αγγουλές

Σας χαιρετώ με υπερηφάνια

Παναγιώτης Σάμιος*

Υ.Γ: Ψηλά στα αστέρια είμαι σίγουρος ότι ο σύντροφός μας Κώστας Παπλωματάς θα χαίρεται. Σκοτώθηκε την παραμονή της πρώτης δίκης ενώ πήγαινε στο σπίτι του να ετοιμαστεί για τη δίκη. Ήμασταν μάρτυρες υπεράσπισης…Το ραντεβού μας ήταν στην πύλη στις 8.00 και δεν ήρθε…

https://youtu.be/bS-l3DTIGAI? t=109

*Ο συνάδελφος Παναγιώτης Σάμιος είναι δάσκαλος και μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αιγάλεω στον οποίο ανήκει και ο συνάδελφός μας Παντελής Βαϊνάς. Τα λόγια του μας συγκινούν βαθιά και μας εκφράζουν απόλυτα καθώς αποτυπώνουν με καθαρότητα και ευστοχία την ουσία του ρόλου των αιρετών εκπροσώπων του ανεξάρτητου ταξικού ριζοσπαστικού συνδικαλισμού (που οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις υπηρετούν); .

Last modified: 8 Φεβρουαρίου 2017