Written by 21:14 Ανακοινώσεις, ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΔΑΚΕ Συλλόγου “Ο Περικλής”, «ένα πουκάμισο αδειανό»!

 

Σχετική εικόνα

                 ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

          ΣΥΛΛΟΓΟΥ “Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ”

                         ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.                                                 

                             

                                      ΔΑΚΕ,  «ένα πουκάμισο αδειανό»

Μνεία στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Π.Ε./ΣΥΛΛΟΓΟΥ ‘’Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ’’  της 2-2-17

 

Ο ρόλος μιας συνδικαλιστικής παράταξης  στο πλαίσιο ενός πρωτοβάθμιου σωματείου εκπαιδευτικών είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του εκπαιδευτικού σώματος και των μορφωτικών αναγκών των μαθητών, με όρους κινήματος και θεσμικής εκπροσώπησης των μελών του.

Η   « Διέξοδος η Αγωνιστική  Συσπείρωση » ως τέτοιο αντιλαμβάνεται το ρόλο της. 

Με το πνεύμα αυτό οι παραταξιακές αντιπαραθέσεις ορισμένες  φορές βοηθούν  στην  ανάδειξη αντιλήψεων που διαστρεβλώνουν την πραγματική εικόνα των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Εκπαίδευση και αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη διεκδικητικών αγώνων για την επίλυσή τους.

Λέει η ΔΑΚΕ στην ανακοίνωση της:

«Από πότε η πλειοψηφία καταγγέλλεται από τη μειοψηφία; Τι ΑΡΙΣΤΕΡΗ λογική είναι πάλι αυτή;»

Απαντάμε:

Η άσκηση κριτικής από την πλευρά είτε της πλειοψηφίας  είτε της μειοψηφίας  απέναντι στη στάση κάθε συνδικαλιστικής δύναμης  αποτελεί σημαντικό παράγοντα διαπάλης , ενίοτε δημιουργικής, στο πλαίσιο των εκάστοτε συσχετισμών. Η κριτική, που πράγματι μπορεί να φτάνει και σε καταγγελία, είναι συστατικό της δημοκρατίας.

Παράλληλα ένα συνδικαλιστικό σωματείο εκπαιδευτικών  οφείλει να είναι και να λειτουργεί ως ταξικό σωματείο, στοιχείο το οποίο διαμορφώνει και τον προσανατολισμό του. Η αντίληψη αυτή οριοθετεί και τη στάση μας ως  «Διέξοδος η Αγωνιστική  Συσπείρωση»  στο πλαίσιο του Συλλόγου μας. Κατά συνέπεια  «συνεργασία και ενότητα»  νοείται  με αποκλειστικό κριτήριο το συμφέρον του Δημόσιου Σχολείου και τα ταξικά συμφέροντα των εκπαιδευτικών  του.

Η ΔΑΚΕ του Συλλόγου μας ‘’Ο Περικλής’’  αυτοπροσδιορίζεται με τις πράξεις της στον αντίποδα αυτής της αντίληψης, πιστή στην εξυπηρέτηση της  αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που καθορίζουν η Ε.Ε. και ο ΟΟΣΑ και που όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) αποδέχτηκαν και δρομολόγησαν. Ακολουθεί ευλαβικά την τροχιά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.  Να υπενθυμίσουμε ότι   ούτε στιγμή δεν δίστασε να αποδεχθεί  τη συμμετοχή της ΔΟΕ στον προσχηματικό Εθνικό Διάλογο γαι την Παιδεία και να ταχθεί ανοιχτά υπέρ του!

Τα έργα και οι ημέρες  της πλειοψηφίας ΔΑΚΕ – ΑΚΣΥΑ/ΔΗΣΥ στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας δεν έχουν να παρουσιάσουν την παραμικρή πρωτοβουλία στην κατεύθυνση αυτή αντίθετα επιλέγουν να τηρήσουν παρελκυστική στάση  στην υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων που προτείνονται από την παράταξή μας  « Διέξοδος η Αγωνιστική  Συσπείρωση ». 

Εντυπωσιακό όσο και  αποκαλυπτικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι  στην πρόσφατη ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΠΕ/Συλλόγου «Ο Περικλής» δεν υπάρχει καμία λεκτική αναφορά στα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα το Δημόσιο Σχολείο και οι εκπαιδευτικοί του. Λέξεις όπως μορφωτικές ανάγκες,  εργασιακά δικαιώματα, μόνιμη και σταθερή εργασία, αγώνας, δράση, εκπαιδευτικό κίνημα, απουσιάζουν παντελώς. Τυχαίο;

Και πετάνε την «λάσπη στον ανεμιστήρα». Η τακτική του ‘’πες πες κάτι θα μείνει’’, όσο αποτελεσματική κι αν τους φαίνεται θα αποτύχει στην προσπάθειά της  να αποδεχθούμε όλοι το πεπρωμένο του μονόδρομου. Ξεχνά πως οι  εκπαιδευτικοί της τάξης , οι άνεργοι αναπληρωτές και οι εν δυνάμει άνεργοι μόνιμοι, πράγματι δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Υποτιμούν βαθιά τη νοημοσύνη τους , την ουσιαστική έγνοια τους  για τους μαθητές και την ταξική τους συνείδηση.

Το αμίμητο το άφησαν στο τέλος της ανακοίνωσης τους!

Λένε, απευθυνόμενοι στην ΔΙΕΞΟΔΟ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ:

«Είστε οι ίδιοι μ΄ αυτούς που βρίσκονταν στα γραφεία του Φίλη και σχεδιάζατε το ΝΕΟ Σχολείο της φετινής χρονιάς…»!

Γνωρίζουν βέβαια ότι αυτό, παρότι ήταν διακαής πόθος τους, συνέβη μόνο στα όνειρα τους!

Καλό όμως είναι στο σπίτι του κρεμασμένου να μη μιλάνε για σκοινί!

Γιατί εμείς γνωρίζουμε ότι στα χρόνια της μνημονιακής διακυβέρνησης της Ν.Δ. και επί υπουργίας Αρβανιτόπουλου συναγελάζονταν με τον υπουργό Παιδείας:

Η φωτογραφία είναι τον Γενάρη του 2014 επί υπουργίας Κ. Αρβανιτόπουλου όπου οι πρεσβευτές του ανεξάρτητου-ακηδεμόνευτου-ακομμάτιστου-μη κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ) έχουν «στριμώξει» τον Υπουργό Παιδείας!

Last modified: 8 Φεβρουαρίου 2017

Close