Written by 13:17 Εκπ/κή Συσπείρωση

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

Η συγκυβέρνηση, για την εφαρμογή των μνημονίων, προχωρά σε συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης, σάρωμα των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπ/κών. Υπηρετώντας τις επιταγές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., φορτώνει την οικονομική κρίση στους εργαζόμενους και διαλύει το δημόσιο σχολείο.

Τα μέτρα αυτά έρχονται να συμπληρώσουν την αξιολόγηση-χειραγώγηση, την αυτοαξιολόγηση-κατηγοριοποίηση των σχολείων, το νέο πειθαρχικό δίκαιο.

Απολύσεις με την αύξηση του ωραρίου

Η αύξηση του ωραρίου στη Β/θμια έχει συνέπεια 12.000 απολύσεις και 4-5.000 υποχρεωτικές μετακινήσεις. Επέλεξαν την αύξηση  μόνο στην Β/θμια,  ώστε να μην ανοίξουν μέτωπο με όλη την εκπαίδευση και για να μας διαιρέσουν. Προετοιμάζουν όμως το έδαφος και στην Α/θμια.

Αλλαγή στην οργανικότητα των σχολείων

Στην Π.Ε. προσπαθεί να επιβάλλει τις απολύσεις μέσα από τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων (10.000 τμήματα σε όλη τη χώρα διαιρώντας τον αριθμό των μαθητών κάθε σχολείου με 25).

Επιπλέον, για την Π.Ε., πέρασε στο πολυνομοσχέδιο τη ρύθμιση για τη «λειτουργία 7/θέσιων έως και 11/θέσιων καθώς και δημοτικών άνω των 12/θέσιων». Η ρύθμιση οδηγεί στην κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων π.χ. 2 συστεγαζόμενων 10/θέσιων σε ένα 15/θέσιο, με απώλεια 5 τμημάτων-οργανικών. Αντίστοιχα και στα ολοήμερα.

Υποχρεωτικές μεταθέσεις

Ταυτόχρονα κατέθεσε σχέδιο Π.Δ. για υποχρεωτικές μεταθέσεις τόσο σε επίπεδο περιφέρειας όσο και σε επίπεδο επικράτειας. Σ’ αυτό καθορίζει ότι οι εκπαιδευτικοί που θα κριθούν υπεράριθμοι και αυτοί που βρίσκονται στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ μετακινούνται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην περιφέρεια και σε όλη την επικράτεια! Απροκάλυπτη κατάργηση της οργανικής θέσης και του αμετάθετου.

Το νομοσχέδιο για την «Οργάνωση της δημόσιας διοίκησης»

Προβλέπει ξήλωμα του μισού δημοσίου και απολύσεις με υπουργικές αποφάσεις και με διαδικασίες αιφνίδιου θανάτου!!! Μέσα στο 2013 θέλει να μπουν σε διαθεσιμότητα-απόλυση 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Οι μακροχρόνια ασθενείς με δυσίατα νοσήματα θα τίθενται αυτεπάγγελτα σε διαθεσιμότητα ενός ή δυο ετών και μετά θα …απολύονται!!!

Η απειλή του πειθαρχικού

Με το πειθαρχικό εκβιάζουν, απειλούν, απολύουν. Εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε αναγκαστική αργία με το στίγμα του «επίορκου» για τη συνδικαλιστική, πολιτική, κοινωνική τους δράση, για μια ιδιωτική διένεξη, για μια ανώνυμη καταγγελία.

Μισθοί: Σκοτώνουν τ’ άλογα που είναι πιο ακριβά

Αρχίζουν να ξηλώνουν το μισθό των 1.000 €. Διακηρύττουν ότι στη θέση κάθε απολυμένου από το δημόσιο θα προσλαμβάνεται ένας νεότερος, ικανότερος, με περισσότερα πτυχία και διάθεση για δουλειά, ως μόνιμος υπάλληλος μειωμένου ωραρίου και φυσικά εξαιρετικά μικρότερο μισθό. Οι παλιοί επειδή στοιχίζουν περισσότερο πιέζονται προς την έξοδο -είτε «οικειοθελώς» είτε δια της βίας.

Ανατροπή της επίθεσης- Κάτω η συγκυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ. Απέναντι στα σχέδιά τους το εργατικό κίνημα οφείλει ν’ αντιτάξει το δικό του σχέδιο σωτηρίας κι αντεπίθεσης των εργαζομένων ενάντια σε συγκυβένση, ΕΕ και ΔΝΤ, που με τις πολιτικές τους οδήγησαν στη λεηλασία του πλούτου που οι εργαζόμενοι παράγουν και οι εργοδότες απομυζούν.

ΗΣΥΧΙΑ…. Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗ ΔΟΕ ΚΟΙΜΑΤΑΙ

ΔΟΕ ΑΦΙΣΑ45

Ενώ η βαριά σκιά των μνημονίων, των πολιτικών της εσωτερικής υποτίμησης και της διάλυσης κάθε ψήγματος κοινωνικού κράτους πέφτει πάνω στην κοινωνία, στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ που συγκροτεί την πλειοψηφία του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει διαλέξει πλευρά. Είναι εχθρικοί απέναντι στους αναγκαίους αγώνες για την ανατροπή των πολιτικών της συγκυβέρνησης των μνημονίων της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., υιοθετούν την πολιτική της τρικομματικής συγκυβέρνησης για το χρέος, την ανταγωνιστικότητα, την ΕΕ, το κέρδος και την κρίση. Σπιλώνουν και συκοφαντούν κάθε μορφή αυτοοργάνωσης και συλλογικής δράσης που ξεφεύγει από το γραφειοκρατικό τους έλεγχο και τις κομματικές τους γραμμές.

ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ λειτουργούν ως μια ενιαία παράταξη και δεν το κρύβουν. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν τον έλεγχο της ομοσπονδίας. Από τη μια εξαπολύουν «αγωνιστικές» κορώνες ενάντια στην αξιολόγηση και από την άλλη φράσεις όπως «μπλοκάρισμα ή αποτροπή της αξιολόγησης στην πράξη» είναι απαγορευμένες στα κείμενα της ομοσπονδίας.

Αρνούνται τη συζήτηση για το νέο σχολείο, τη σύνδεσή του με την αγορά και το κέρδος του κεφαλαίου. Αφήνουν ανοχύρωτη την εκπαίδευση απέναντι στα προτάγματα της κυβέρνησης για το περιεχόμενο σπουδών, την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σχολείου και τη γενίκευση της ελαστικής εργασίας.

Οχυρωμένοι πίσω από τα προνόμιά τους αρνούνται να σταθούν στο ύψος των καιρών, ενδιαφέρονται μονάχα για την αναπαραγωγή του εαυτού τους και τη διαιώνιση της εξουσίας τους και απαγκιστρώνονται από τις καρέκλες τους μόνο για να αλλάξουν συνδικαλιστικό ή κυβερνητικό πόστο ή όταν το πλήρωμα του χρόνου τους οδηγεί στη συνταξιοδότηση..

Αποκαθηλώνουμε τη γραφειοκρατία

Η ΔΟΕ και οι αγώνες στα χέρια των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ

Να αποκαθηλώσουμε τον καθεστωτικό συνδικαλισμό, όχι μόνο εκλογικά, αλλά κυρίως στη δράση μας, στη σκέψη μας, στη ζωή των σωματείων. Να διεκδικήσουμε ένα συνδικάτο που θα εκφράζει τις ανάγκες και τις αγωνίες των εκπαιδευτικών, που θα έχει ως προμετωπίδα τα ταξικά συμφέροντα των εργαζόμενων και του λαού, θα βασίζεται στην άμεση δημοκρατία και την αυτοοργάνωση, τη συλλογική αντίσταση για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα, θα προωθεί μορφές αλληλεγγύης και θα πρωτοστατεί σε καλά οργανωμένους και αποφασιστικούς αγώνες.

Οραματιζόμαστε και διεκδικούμε ένα σχολείο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ σε μια κοινωνία ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Με την υπεράσπιση των θετικών περιεχομένων της δημόσιας εκπαίδευσης και των πραγματικών αναγκών μαθητών και εκπαιδευτικών. Με τον κόσμο της καθημερινής διδακτικής πράξης  που στις αντίξοες συνθήκες της ιεραρχίας, της εντατικοποίησης, της κοινωνικής ανισότητας και του ατομικισμού υπερασπίζεται  τη γνώση ως ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

Last modified: 31 Μαΐου 2013