Written by 23:44 Ανακοινώσεις, ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Μαζικοί διορισμοί τώρα! Απεργία 2 Μάρτη!

 

 

Συναδέλφισσες, οι

Παρότι το αίτημα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς έχει αναδειχθεί κορυφαίο για τη Δημόσια Εκπαίδευση και για τους εκπαιδευτικούς που γίνονται θύματα της αδιοριστίας, της αναπλήρωσης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η πλειοψηφία της Δ.Ο.Ε. “σφυρίζει αδιάφορα”! 

Ήδη με πρωτοβουλία των Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ έχουν γίνει κινητοποιήσεις σε Αθήνα , Θεσσαλονίκη  και σε πολλές επαρχιακές πόλεις  στις 23 Φεβρουαρίου  με αίτημα την πραγματοποίηση διορισμών. Και ενώ έχει αναπτυχθεί σημαντική δυναμική,  η Δ.Ο.Ε. δεν έχει πάρει καμιά απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας στις 2 Μάρτη.

Οι Παρεμβάσεις στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. πρότειναν κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 2 Μάρτη και συγκέντρωση στις 13.00 στο Υπουργείο Παιδείας με κορυφαίο αίτημα τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς και όλα τα ζητήματα που συνδέονται με τις περικοπές θέσεων εργασίας και τα σημαντικά ζητήματα της περιόδου (υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αποκλειστικά στο δημόσιο νηπιαγωγείο, απεργία-αποχή από την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση).

Το ΔΣ της ΔΟΕ θα πρέπει να καταλήξει οπωσδήποτε στο απεργιακό βήμα που απαιτείται για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των συναδέλφων της επαρχίας στην Πανελλαδική κινητοποίηση στο Υπουργείο, να την ενισχύσει με κάθε τρόπο και να σταματήσει να λειτουργεί σε βάρος της μαζικότητας της, όπως κάνει ως τώρα.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι και στο επίπεδο του Συλλόγου μας “Ο Περικλής” οι συνδικαλιστικές δυνάμεις κρατούν ανάλογη στάση. 

Συγκεκριμένα στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας:

Η ΔΑΚΕ διαφωνεί με την πρόταση που καταθέσαμε ως ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ να καλούμε την Δ.Ο.Ε. να κηρύξει απεργία στις 2 Μάρτη, δηλώνει ότι θα ακολουθήσει την απόφαση της ΔΟΕ, που δεν υπάρχει και εντέλει δεν πρότεινε τίποτα!

Το ΠΑΜΕ για το ζήτημα των διορισμών προτείνει στις 2 Μάρτη στάση εργασίας.

Η ΔΗΣΥ και η Ρωγμή δεν κατέθεσαν καμιά πρόταση στο Δ.Σ. του Συλλόγου για το ζήτημα αυτό. 

 

Δείτε τη δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε και το spot της “Διέξοδος η Αγωνιστική Συσπείρωση” του Συλλόγου “Ο Περικλής” για τους διορισμούς:

Σε καμία απόφαση για τις 2 Μάρτη δεν έχει καταλήξει ακόμα το ΔΣ της ΔΟΕ. 

Οι ευθύνες είναι βαρύτατες και συγκεκριμένες. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση κλιμακώνει την αντιεκπαιδευτική επίθεση, την ίδια στιγμή που η πολιτική αδιοριστίας και μηδενικών διορισμών συνεχίζεται, το ΔΣ της ΔΟΕ, με ευθύνη της πλειοψηφίας του, εμφανίζεται αναντίστοιχο των περιστάσεων.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα ώστε το ΔΣ της ΔΟΕ να αποφασίσει τη συμμετοχή του στην πανεκπαιδευτική πανελλαδική κινητοποίηση στις 2 Μάρτη. Η δυναμική που ήδη έχει αναπτυχθεί, με την απόφαση της ΟΛΜΕ για συμμετοχή, με τις αποφάσεις δεκάδων ΕΛΜΕ και Συλλόγων ΠΕ, με τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που οργανώνονται από Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ, το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων και άλλες συλλογικότητες αναπληρωτών, με τις επιτροπές αναπληρωτών που συγκροτούνται σε επίπεδο Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ, με τις παραστάσεις διαμαρτυρίας της 23ης Φλεβάρη στις Περιφερειακές Διευθύνσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Κομοτηνή, Σύρο, με το κάλεσμα του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων για συνέλευση αγώνα την Παρασκευή 2/3, στις 17.00 στο Παιδαγωγικό Τμήμα Αθήνας, δείχνει τις δυνατότητες μιας μεγάλης πανεκπαιδευτικής συγκέντρωσης.

Με αυτά τα δεδομένα επιμένουμε στην πρότασή μας για κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 2 Μάρτη και συγκέντρωση στις 13.00 στο Υπουργείο Παιδείας με κορυφαίο αίτημα τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς και όλα τα ζητήματα που συνδέονται με τις περικοπές θέσεων εργασίας και τα κορυφαία ζητήματα της περιόδου (υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αποκλειστικά στο δημόσιο νηπιαγωγείο, απεργία-αποχή από την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση, κλπ.) στη βάση του πλαισίου που καταθέσαμε στην τελευταία συνεδρίαση. Καλούμε, έστω και τώρα, να κηρυχθεί 24ωρη απεργία.

Καλούμε άμεσα να συνεδριάσει το ΔΣ της ΔΟΕ και να καταλήξει σε αγωνιστική απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση. Σε κάθε περίπτωση, το ΔΣ της ΔΟΕ θα πρέπει να καταλήξει οπωσδήποτε στο απεργιακό βήμα που απαιτείται για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των συναδέλφων της επαρχίας στην Πανελλαδική κινητοποίηση στο Υπουργείο, να την ενισχύσει με κάθε τρόπο και να σταματήσει να λειτουργεί σε βάρος της μαζικότητας της όπως κάνει ως τώρα.

Σε κάθε περίπτωση, διαφωνούμε κάθετα με τη λογική να βγει η ΔΟΕ από την υποχρέωση με μια απόφαση για διευκολυντική στάση εργασίας ώστε «να διευκολυνθούν όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν». Η ΔΟΕ πρέπει να στηρίξει ουσιαστικά το συλλαλητήριο με όλες τις δυνάμεις της.

Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ να μην υποταχθούν στην πολιτική γραμμή αγωνιστικής απραξίας και συναίνεσης, να οργανώσουν τον αγώνα παίρνοντας όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες συντονισμού της δράσης τους.

 

Last modified: 24 Φεβρουαρίου 2018

Close