Written by 19:19 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Μάγος ο Δ/ντής Π.Ε. Β΄Αθήνας που μειώνει στο μισό τα λειτουργικά κενά. Τετάρτη 30/9 9π.μ. στη Δ/νση Β΄Αθήνας

 

βεντήρης

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr 
  Αγ. Παρασκευή,  29 Σεπτεμβρίου 2015
Αρ. Πρωτ. 128Προς: τους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε, Αιρετούς ΠΥΣΠΕ Β’ Αθήνας,  Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ  Αττικής, Σχολικούς συμβούλους της περιοχής μας

 

           ΘΕΜΑ: Κινητοποίηση την Τετάρτη 30-9-15 ώρα 9:00π.μ. στη Δ/νση Β΄Αθήνας

                Πώς βαφτίζεται το νερό κρασί, το ψάρι κρέας  και πάει λέγοντας!

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο Διευθυντής  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Β’ Αθήνας ξαναχτυπά! Με κινήσεις ταχυδακτυλουργού και φυσικά παρακάμπτοντας για μία ακόμη φορά το ΠΥΣΠΕ απευθύνει έγγραφο με μόνη την υπογραφή του για το θέμα των λειτουργικών κενών προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης για τις ειδικότητες και την ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και λίγο πολύ βαφτίζει το ψάρι κρέας αφού ως δια μαγείας τα λειτουργικά κενά που αναφέρονται στο έγγραφο μειώνονται κατακόρυφα μέσα σε είκοσι μέρες και μάλιστα χωρίς να έχει γίνει στην Διεύθυνσή μας ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ , όπως άλλωστε και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Συγκεκριμένα με βάση πίνακα που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης στις

7-9-15  τα κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων πχ για την ειδικότητα ΠΕ 32 για το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής είναι 35. Ως δια μαγείας όμως στο έγγραφο με σημερινή ημερομηνία προς την περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, 29-9-2105 τα κενά είναι μόλις 22!

Αξίζει να σημειωθεί πως το σύνολο των σχολείων ΕΑΕΠ στην Διεύθυνση Β’ Αθήνας είναι 92. Στην Β΄ Διεύθυνση έχουν έρθει μόλις 2 συνάδελφοι μόνιμοι ΠΕ32. Καλύπτουν το μέγιστο 2 σχολεία ο καθένας, άρα μένουν 88 σχολεία ακάλυπτα. Σε αυτά χρειάζονται κατ ’ελάχιστον 44 συνάδελφοι αναπληρωτές πλήρους ωραρίου (κατ ’ελάχιστον γιατί δεν είναι μόνο 12θέσια αλλά και 14θέσια και 16θεσια και 19θεσια). Σε αυτά αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες σε εκατοντάδες ώρες ειδικοτήτων προκειμένου να αναπτυχθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Ο Διευθυντής λοιπόν δεν ζητάει ούτε τον αριθμό που ζητούσε σε επίσημο έγγραφο του προς το ΥΠΟΠΑΙΘ τον Ιούνιο {56} (όταν το ΥΠΟΠΑΙΘ ζητούσε πρόταση για οργανικές ανά ειδικότητα), ούτε τον αριθμό που είναι αναρτημένος στη ιστοσελίδα της Διεύθυνσης στις 7-9-15  {35} αλλά προχωρώντας σε νεομνημονιακό σκόντο μειώνει το νούμερο στα 22 λειτουργικά κενά!

Είναι σαφές ότι ευθυγραμμισμένος με τις επιταγές του 3ου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να παρουσιάσει μειωμένα τα εκατοντάδες κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και εκπαιδευτικούς ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ πλήττοντας ευθέως το δικαίωμα των συναδέλφων μας στην εργασία, αφήνοντας εκατοντάδες παιδιά χωρίς πρόσβαση στις δομές της ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, υποβαθμίζοντας έτσι την ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Καλούμε την ΔΟΕ να αντιδράσει δυναμικά.

Απαιτούμε  το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις αναπληρωτών με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και όχι τα πλασματικά κενά που δίνει τώρα η Διεύθυνση Β΄ Αθήνας.

Οι συνάδελφοι μας αναπληρωτές έχουν δικαίωμα στην εργασία! Η μη πρόσληψη τους ισοδυναμεί με επ’ αόριστον απόλυση.

 

         Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας  

αύριο Τετάρτη 30-9-2015  ώρα 9π.μ. στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας  

Καλούμε τους συναδέλφους μας που θίγονται να δώσουν το δυναμικό παρόν και να διεκδικήσουμε την ανάκληση του εγγράφου του Διευθυντή Εκπαίδευσης και την δημοσιοποίηση των κενών με πλήρη διαφάνεια.

Καλούμε τα σωματεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου και « Γ. Σεφέρης » να αντιδράσουν δυναμικά και συντονισμένα.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

                                  Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

          Η Πρόεδρος                                                      Η Γεν. Γραμματέας                              

      Μαρία Κολόζη                                                      Άννα Μάγια Σταυροπούλου

 

Δείτε το έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας

 

eggrafo-dnths-PE_V_athinas-kalypsh_kenon

Last modified: 29 Σεπτεμβρίου 2015

Close