Written by 12:43 Αρχική Σελίδα

Κυβερνητική εκπρόσωπος: Δίπλα στους Ρομά ζουν άνθρωποι! (Video)

 

Απαράδεκτη ρατσιστική δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου

για τους Ρομά στο  Χαλάνδρι σε συνέντευξή της στο MEGA.  

«Δίπλα στους Ρομά ζουν άνθρωποι»! δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, αναφερόμενη στους Ρομά που ζουν πίσω από το σταθμό Νομισματοκοπείο στο Χαλάνδρι, ενώ υποστήριξε πως η τοποθεσία του νέου οικισμού στο όρος Πατέρα είναι «πολύ εντάξει» τεκμηριώνοντας σθεναρά τη θέση της περί άμεσης μετεγκατάστασής τους.  
Η κυβερνητική εκπρόσωπος επίσης δε φάνηκε να ενδιαφέρεται για το ότι 50 παιδιά Ρομά, αν μεταγκατασταθούν στο όρος Πατέρα, θα μείνουν εκτός σχολείου και εκπαίδευσης. 
Βέβαια θα πείτε, και δικαίως, δε νοιάζεται ούτε για τα παιδιά των ανθρώπων που ζουν δίπλα στους Ρομά(σύμφωνα με τη ρατσιστική της “λογική”) θα νοιαστεί για τα τσιγγανάκια!

 

Θαυμάστε τη κ. κυβερνητική εκπρόσωπο: 

Αυτή είναι η εικόνα, που βλέπετε στις φωτογραφίες παρακάτω, εμφανίζει ο έτοιμος και “ο πολύ εντάξει” χώρος μετεγκατάστασης των ρομά στο όρος Καντήλι. 

Νομίζουμε ότι ο καθένας βλέποντας τες καταλαβαίνει ότι ο χώρος αυτός είναι ΑΔΥΝΑΤΟ  να φιλοξενήσει τον οποιονδήποτε πόσο μάλλον οικογένειες με παιδιά και μεγάλους. Ακόμα και στην περίπτωση που όλα θα ήταν εντάξει ο χώρος είναι στην κυριολεξία η κορυφή ενός βουνού, μία εξορία από την κοινωνία των ανθρώπων.

Πάντως σε τελική ανάλυση “περί ορέξεως κολοκυθόπιτα”. Αν τόσο πολύ αρέσει στην κ. Βούλτεψη ο χώρος ας πάει η ίδια να μείνει!

δείτε τις φωτογραφίες  “το πολύ εντάξει”:

Θέση: όρος Πατέρας ή καλύτερα Καντύλι

Τοποθεσία: πρώην Αμερικανική Βάση

Υψόμετρο: 750 μέτρα

Θερμοκρασία στο συγκεκριμένο σημείο: 11ο C μετρημένη  Σαββάτο 27/9 και ώρα 14:00

Θερμοκρασία την ίδια περίπου ώρα στην Ν. Πέραμο : 18ο C

Απόσταση μέχρι την πλησιέστερη διασταύρωση: 12km

Χρόνος μέχρι την πλησιέστερη διασταύρωση: 25 λεπτά

Χαρακτηρισμός ευρύτερης περιοχής : δασική έκταση

Πλησιέστερα σπίτια:  ένα μοναστήρι στα 3km και κάποια σπίτια στα 8kmαπόσταση

Χρήση της ευρύτερης περιοχής: καταφύγιο θηραμάτων 2ου κυνηγετικού συλλόγου Ελευσίνας

Δημοσιεύουμε  φωτογραφίες από την πρώην Αμερικάνικη βάση στο όρος Πατέρας όπου σύμφωνα με τη κυβερνητική εκπρόσωπο είναι “πολύ εντάξει”!

 

Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται μία πινακίδα. Η πινακίδα αυτή υπάρχει σε 2-3 σημεία της διαδρομής  μετά την είσοδο στο δασικό της κομμάτι: προειδοποιεί για το που πας καθώς η περιοχή αποτελεί καταφύγιο θηραμάτων .

Οι επόμενες φωτογραφίες δίνουν μία εικόνα για το τι είναι αυτός  χώρος ξεκινώντας από την είσοδο σε αυτήν,  στον οποίο βρίσκονται γκρεμισμένα κτήρια χωρίς κουφώματα με μπετά σε αρκετά σημεία να κρέμονται. Στον χώρο κυριαρχούν οικίσκοι τοποθετημένοι ακατάλληλα πάνω σε τσιμεντένια μπλόκια σε σειρά ό ένας με τον άλλο δίνοντας την αίσθηση της γειτονιάς . Πάνω από 60 τέτοιους οικίσκους μετρήσαμε στον χώρο. Αν θέλαμε να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις για την εικόνα που συναντήσαμε θα ήταν οι εξής:

Καμία διαρρύθμιση του κοινόχρηστου χώρου.

Ανοιχτά φρεάτια παντού, ανισοσταθμίες παντού, απουσία προστασίας έναντι πτώσης σε γκρεμούς , τοιχία. Το σύνολο των φρεατίων χωρίς καπάκια – προφανώς τα έχουνε σηκώσει – , παγίδα για τον οποιοδήποτε .

Δίκτυο αποχέτευσης σε πρώιμο στάδιο κατασκευής

Δίκτυο ύδρευσης σε πρώιμο στάδιο κατασκευής

Δίκτυο ηλεκτρισμού ανύπαρκτο ( οι τελευταίες κολώνες είναι χιλιόμετρα μακριά)

Απουσία ενδείξεων ότι υπάρχει εργολάβος και εργοταξιακή εγκατάσταση στο χώρο (μόνο ένα μηχάνημα έργου υπήρχε παροπλισμένο)

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν τμήμα της εικόνας που έχουν στο εσωτερικό τους οι οικίσκοι. Στην κατοχή μας έχουμε πληθώρα φωτογραφιών . δημοσιεύουμε τις πλέον ενδεικτικές. Σε γενικές γραμμές οι παρατηρήσεις είναι οι εξής:

Μεγάλος αριθμός οικίσκων με βλάβες στην στέγη

Μεγάλος αριθμός οικίσκων με πρόβλημα σε πόρτες παράθυρα

Κλεμμένα ηλεκτρικά σε καλώδια, πίνακες

Πλήρης απουσία υδραυλικών

Πλήρης απουσία επίπλων .

Βγαλμένα είδη υγιεινής ή σπασμένα σε μεγάλα νούμερα.

 

 

 

 

Last modified: 1 Οκτωβρίου 2014

Close