Written by 17:29 Αρχική Σελίδα

Καταγγελία του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας Πολυχρονιάδη Δημήτρη

Ενημερωτικό δελτίο  Νο 21                                                            14 – 9 – 2013

του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Β΄ΑΘΗΝΑΣ Δημήτρη Πολυχρονιάδη

εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της Διεξόδου ΕΚΠ/ΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Για τη  συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 13/9/2013

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ της Β΄ ΑΘΗΝΑΣ στις 13/9 (11:00 το πρωί) συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα :

1. 1.      Προσωρινές τοποθετήσεις μεταταχθέντων εκπ/κών κλάδων ΠΕ05 Γαλλικής – ΠΕ07 Γερμανικής

To ΠΥΣΠΕ  Β΄ Αθήνας προχώρησε στην προσωρινή τοποθέτηση των μεταταχθέντων συναδέλφων κλάδων ΠΕ05 (Γαλλικής γλώσσας) και ΠΕ07 (Γερμανικής γλώσσας) σε λειτουργικά κενά ομάδων σχολείων της Β΄Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας με βάση προσωρινό μοριακό πίνακα που συντάχθηκε κατόπιν υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων των συναδέλφων, αναφορικά με τα μόρια που είχαν και σύμφωνα με τις δηλώσεις προτίμησης που κατέθεσαν.  Διαφωνώντας με την καθ’ όλα παράνομη και παράτυπη διαδικασία των μετατάξεων που έκανε το ΥΠΑΙΘ, χωρίς τη σύσταση οργανικών θέσεων των συναδέλφων που μετατάσσονται από τη δευτεροβάθμια, θεωρώντας ότι η σύσταση λειτουργικών κενών σε ομάδες σχολείων δεν κατοχυρώνεται από το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο και είναι αντίθετη με τις πάγιες θέσεις του κλάδου για σύσταση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων στην Π. Ε., ακόμα διότι ο προσωρινός μοριακός πίνακας που συντάχθηκε με βάση τις υπεύθυνες δηλώσεις των συναδέλφων για την τοποθέτησή τους δεν μπορεί να ελεγχθεί (εφόσον τα μόρια των συναδέλφων δεν επικυρώθηκαν από τις Δ/νσεις Δ. Ε. από τις οποίες έρχονται με μετάταξη οι συνάδελφοι) μειοψηφήσαμε στην απόφαση αυτή του ΠΥΣΠΕ. Οι τοποθετήσεις των συναδέλφων έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες/-οι μπορούν να απευθύνονται στον αιρετό ή στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

1. 2.      Προσωρινές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας αποσπασμένων κατά προτεραιότητα από άλλα ΠΥΣΠΕ.

Το ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας ομόφωνα προχώρησε στην τοποθέτηση τεσσάρων (4) συναδέλφων Αγγλικής Γλώσσας (αποσπασμένων κατά προτεραιότητα από άλλα ΠΥΣΠΕ) σε σχολικές μονάδες του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας. Οι τοποθετήσεις των συναδέλφων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ως Αιρετός εκπρόσωπος των εργαζομένων Εκπ/κών της Π. Ε. του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας καταγγέλλω τις παράνομες και παράτυπες τοποθετήσεις με τηλεφωνικές – προφορικές εντολές δασκάλων που ανήκουν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας σε σχολικές μονάδες της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας από το Δ/ντή Εκπαίδευσης της Β΄Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας, ώστε να καλύψουν κενά για λίγες ημέρες όπως τους ανακοινώθηκε, καθώς και τις παράνομες μετακινήσεις, κατόπιν τηλεφωνικών – προφορικών εντολών, δασκάλων που έχουν τοποθετηθεί σε τμήματα ένταξης ώστε να καλυφθούν κενά των ειδικών σχολείων της περιοχής μας.

Καλώ τους συναδέλφους που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ να μην αποδέχονται τέτοιου είδους προφορικές εντολές από τη Δ/νση Π. Ε. Αθήνας, δήθεν για να εξυπηρετήσουν την υπηρεσία, διότι το μέλλον που αυτή τους επιφυλάσσει είναι η άμεση μετακίνηση τους εκτός του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας και η διάθεσή τους σε λειτουργικά κενά εντός της Περιφέρειας Αττικής. Το ίδιο ισχύει και για τους συναδέλφους των τμημάτων ένταξης τα οποία το ΥΠΑΙΘ προτίθεται άμεσα να καταργήσει,  οδηγώντας τους δασκάλους της ειδικής αγωγής στην κάλυψη κενών της Γενικής Αγωγής. Όποιος συνάδελφος νομίζει ότι υποκύπτοντας στις πιέσεις και πειθαρχώντας στις παράνομες εντολές της διοίκησης της εκπ/σης μπορεί να διασωθεί «πλανάται πλάνην οικτρά».

Αν η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας θέλει να καλύψει τα κενά σε δασκάλους που έχουν τα σχολεία της περιοχής, ας προχωρήσει άμεσα στην τοποθέτηση των συναδέλφων ΠΕ70 (δασκάλων) της διάθεσης σε λειτουργικά κενά που υπάρχουν με σύννομο τρόπο και όχι να απεργάζεται τρόπους για την εφαρμογή της παράνομης υπουργικής απόφασης της 9 – 9 – 2013, σύμφωνα με την οποία δεκάδες συνάδελφοι μας της διάθεσης του ΠΥΣΠΕ θα μετακινήθουν σε άλλα ΠΥΣΠΕ της Περιφέρειας Αττικής και δεκάδες τμήματα ένταξης των σχολείων της περιοχής θα καταργηθούν.

Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Οι δηλώσεις του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης Αττικής (κου Γκίνη) περί της άμεσης εφαρμογής και υλοποίησης της παράνομης υπουργικής απόφασης της 9 – 9 – 2013 στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε από τους Συλλόγους Π. Ε. της Αττικής και τη Δ. Ο. Ε. το μεσημέρι της Παρασκευής 13 – 9 – 2013 στην έδρα της Περιφεριακής Δ/νσης Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής, δεν αφήνουν πια κανένα περιθώριο αναμονής. ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π. Ε. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ Γ. Σ. ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΜΕ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 – 9 – 2013 στις 12:00 ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ (υπάρχει στάση εργασίας προκηρυγμένη από την ΑΔΕΔΥ)

ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ

Δημήτρης Πολυχρονιάδης Αιρετός εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας  6945394406, 6943235498,  2108068683(οικία), 2108020697(σχολείο)  dimpol1968@gmail.com