Written by 15:05 Εκπ/κή Συσπείρωση

Ανακοίνωση Εκπαιδευτικής Συσπείρωσης Συλλόγου “Περικλής”: Ξεσηκωμός! Να τους ανατρέψουμε!

 

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Ξεσηκωμός!  Να τους ανατρέψουμε!

Συναδέλφισσες,οι

Πραγματοποιήθηκε στις 12/9 η ολομέλεια των προέδρων της ΔΟΕ. Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι πρόεδροι δε μετέφεραν απόφαση γενικών τους συνελεύσεων και γι’αυτό  και η ολομέλεια δεν οδηγήθηκε σε απόφαση. Το γεγονός αυτό αντικατοπτρίζει την κωλυσιεργία με την οποία αντιμετώπισε το θέμα των κινητοποιήσεων του κλάδου η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία της ΔΟΕ. Αυτή ήταν πολιτική τους απόφαση στήριξης της κυβέρνησης.  Ωστόσο η πλειοψηφία των προέδρων που ήρθαν με απόφαση ήταν υπέρ των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών, αναδεικνύοντας  την αναγκαιότητα του κοινού και συντονισμένου  αγώνα της πρωτοβάθμιας με την δευτεροβάθμια.

Το ΔΣ της ΔΟΕ σε ανοιχτή του συνεδρίαση στο τέλος της διαδικασίας επέλεξε να αγνοήσει τόσο το ξεκάθαρο μήνυμα των συλλόγων με απόφαση για απεργία, όσο και των συλλόγων που ακόμα και αν δεν είχαν απόφαση, οι γενικές τους συνελεύσεις αποτύπωσαν την αγωνία του κλάδου και την ανάγκη κοινών και συντονισμένων κινητοποιήσεων.

Με την σύμπραξη  των ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ και ΠΑΜΕ, προκηρύχτηκε μόνο στάση εργασίας –διευκολυντική(!)-για την Δευτέρα 16/9, προκειμένου να συμμετάσχει ο κλάδος στο πανεργατικό και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18-19/9.

σταση

Είναι αξιοσημείωτο  το γεγονός ότι το συγκρότημα Λαμπράκη επαινεί την πλειοψηφία των «υπεύθυνων» συνδικαλιστικών δυνάμεων ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ και ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ που δεν κρατούν « σκληρή γραμμή » προβάλλοντας στα «ΝΕΑ» την απόφασή τους. Επίσης το Mega φρόντισε να προεξοφλήσει τη μη λήψη απόφασης για απεργιακή συμπόρευση με την ΟΛΜΕ ώρες πριν τη λήξη της συνεδρίασης της ολομέλειας των Προέδρων της ΔΟΕ.

νεα

      Συναδέλφισσες, οι

Σήμερα οι Διευθύνσεις Π.Ε. της χώρας προχωρούν στην πλασματική δημιουργία  υπεραρίθμων συναδέλφων μέσω της κατάργησης ουσιαστικά της λειτουργίας του Ολοήμερου Σχολείου τόσο στα κλασικού τύπου όσο και στα ΕΑΕΠ σχολεία με στόχο τις μετακινήσεις, τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Ακόμα και τώρα η απόφαση της πλειοψηφίας του προεδρείου της ΔΟΕ δεν αλλάζει!

Σύλλογοι  των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας δίνουν το παρόν  στη μάχη κηρύσσοντας 3ωρες  στάσεις εργασίας για την Δευτέρα ώστε η 16/9 να είναι ημέρα απεργίας και για τους κλάδους της Πρωτοβάθμιας και να δοθεί το ξεκάθαρο μήνυμα της αντίστασης. Τέτοιες αποφάσεις έχουν λάβει ήδη όλοι  οι σύλλογοι της Α΄ και Γ΄ Αθήνας.

Στον δικό μας σύλλογο η αντίστοιχη προσπάθεια της Εκπαιδευτικής Συσπείρωσης  βρήκε αρνητική ανταπόκριση από το  μέτωπο ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ -ΔΗΣΥ και ΠΑΜΕ. Κατ’αντιστοιχία της στάσης τους στη ΔΟΕ, τα μέλη των ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ και ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. του συλλόγου μας  αρνήθηκαν να ψηφίσουν την πρότασή μας για τρίωρη  στάση εργασίας τη Δευτέρα 16/9 ουσιαστικά υπονομεύοντας την προσπάθεια συμπόρευσης με την ΟΛΜΕ.

    Συναδέλφισσες,οι

Την απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για πλήρη διάλυση του δημόσιου σχολείου και απαξίωσης  του έργου μας, θα την δώσει ο μαχόμενος κόσμος της εκπαίδευσης.

Όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί που θα δώσουμε το αγωνιστικό παρόν τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 12μ.μ στα Προπύλαια.

Όλοι εμείς που απεργώντας την Τετάρτη στις 18 και την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη, και επιδιώκοντας την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα, θα ενώσουμε την φωνή μας με τους συναδέλφους της Δευτεροβάθμιας και με όλους τους εργαζόμενους, για να ανατρέψουμε τη  μνημονιακή πολιτική που μας εξαθλιώνει, που διαλύει κάθε κοινωνικό αγαθό και ξεπουλάει τη χώρα μας. 

Last modified: 14 Σεπτεμβρίου 2013

Close