Written by 22:00 Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Καταγγελία για την παρεμπόδιση παράδοσης της ανθρωπιστικής βοήθειας στους καταυλισμούς προσφύγων από την Ροζάβα.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

  Αγ. Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2015
Αρ. Πρωτ.:57

Προς: Όλους τους συναδέλφους,

μέλη του Συλλόγου μας, ΔΟΕ                                                                                                                  

 

 

 

Θέμα:  Καταγγελία για την παρεμπόδιση παράδοσης της ανθρωπιστικής βοήθειας στους καταυλισμούς προσφύγων από την Ροζάβα.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Εδώ και δύο βδομάδες, και ενώ έχει ακολουθηθεί όλη η νόμιμη και προβλεπόμενη διαδικασία, η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκέντρωσαν τα εκπαιδευτικά σωματεία στα πλαίσια της καμπάνιας αλληλεγγύης τους για τους πρόσφυγες από τη Ροζάβα, παραμένει καθηλωμένη στο λιμάνι του Αϊβαλί. Καταγγέλλουμε τα διάφορα τεχνητά προβλήματα που δημιουργούν οι τούρκικες αρχές, και όχι μόνο, την ώρα που χιλιάδες πρόσφυγες στους καταυλισμούς του Σουρούτς, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά, ζουν στις πιο δύσκολες συνθήκες στερούμενοι τα απαραίτητα σε ρουχισμό και τρόφιμα.

Καταγγέλλουμε δημόσια όλους τους υπεύθυνους, καθώς θεωρούμε ότι κάθε κώλυμα που μέχρι στιγμής αντιμετωπίσαμε, αντίκειται στις διεθνείς συμβάσεις που καθορίζουν την διαδικασία αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας.

 Από την πρώτη στιγμή γίναμε μπαλάκι σε μια γραφειοκρατική διαδικασία, που κάθε φορά απαιτούσε και ένα νέο έγγραφο! Φροντίσαμε κάθε λεπτομέρεια και με την άφιξη του φορτηγού στο Αϊβαλί, ξεκίνησαν τα προβλήματα. Συναντήσεις με τις αρχές κατά την διάρκεια των οποίων ο ένας στην κυριολεξία μας έστελνε στον άλλο. Διαρκώς καινούρια έγγραφα που εμείς φροντίζαμε άμεσα να παραδώσουμε αλλά διαρκώς προέκυπτε και κάποιο καινούριο που ζητούσαν. Από την πιστοποίηση ISO για τα πράγματα που αποστέλλονται μέχρι την πολυήμερη πίεση στην Τουρκική πρεσβεία της Ελλάδας, από την οποία ζητούσαμε απλά την υπογραφή τους που επιβεβαίωνε τη θέλησή μας να σταλούν τα πράγματα στο δημαρχείο του Σουρούτς!

Το αποτέλεσμα ήταν να παραμείνουν μπλοκαρισμένα τα κιβώτια της ανθρωπιστικής μας βοήθειας στο Αϊβαλί και να μην δίνεται η άδεια να μετακινηθούν από εκεί. Για εμάς αυτό σήμαινε, πως κάθε μέρα που περνά πρέπει να πληρώνουμε την εταιρεία που μας έχει νοικιάσει το φορτηγό της. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις μας ζήτησαν να δικαιολογήσουμε την επιμονή μας, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν πως αυτός είναι ο σκοπός μας και οι αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων, και δείχνοντας την ίδια στιγμή τη δική τους πρόθεση να παραλάβουν τα πράγματα οι οργανώσεις AFAD και Ερυθρά Ημισέληνος ώστε να τα διαθέσουν εκείνες όπου κρίνουν.

Απαιτούμε την άμεση επίλυση του ζητήματος. Απευθυνόμαστε προς κάθε αρμόδιο και ζητάμε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την ιστορία και να αποσταλούν τα πράγματα εκεί που οι σύλλογοι μας έχουν αποφασίσει, στους καταυλισμούς προσφύγων στο Σουρούτς! Αυτοί και αυτές, που μας ενέπνευσαν για τους αγώνες που πρέπει να δώσουμε και εμείς στο μέλλον για μια ζωή με αξιοπρέπεια, θα τα λάβουν!

                      Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

  Η Πρόεδρος                                              Η Γεν. Γραμματέας                              

 

    Μαρία  Κολόζη                                Άννα Μάγια Σταυροπούλου         

Last modified: 4 Μαρτίου 2015

Close