Written by 18:23 ΑΣΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ. σε 2 εκλογικά τμήματα:

στο 16ο Δ.Σ. Χαλανδρίου (για τα σχολεία Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Π. Πεντέλης – Ν. Πεντέλης)

και στο 1ο Δ.Σ. Χολαργού (για τα σχολεία Παπάγου – Χολαργού, Αγίας Παρασκευής, Π. Ψυχικού – Ν. Ψυχικού – Φιλοθέης)

 

 

 • Γινόμαστε όλοι μέλη του Συλλόγου, δίνουμε τη συνδρομή, στηρίζουμε τη δική μας δύναμη.

 

 • Συμμετέχουμε στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στην Τετάρτη 13/12 στις 18.00 στο 1ο Δ.Σ. Χολαργού.

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

 

Το σωματείο είναι το κοινό μας «σπίτι» ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και ειδικότητα. Είναι η ασπίδα μας απέναντι στις αυθαιρεσίες της διοίκησης, απέναντι στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις που μας μαυρίζουν τις ζωές, είναι το στήριγμά μας για όλα τα ζητήματα.

Γι΄ αυτό και το Δ.Σ. του σωματείου πρέπει να είναι μαχητικό, να αποτελείται από συναδέλφους και συναδέλφισσες που αγωνίζονται με σθένος και ανιδιοτέλεια. Που υπερασπίζονται αταλάντευτα το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά απέναντι στα σχέδια κατηγοριοποίησης των σχολείων και διάλυσης των μορφωτικών δικαιωμάτων. Που αγωνίζονται για όλα τα μεγάλα προβλήματα του λαού στη γειτονιά, ενάντια στους πλειστηριασμούς, για τα θέματα της υγείας και του περιβάλλοντος, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την εμπλοκή της χώρας μας. Για σωματεία κυψέλες συλλογικής δράσης, πολιτισμού και αλληλεγγύης κόντρα στη λογική του ατομισμού και του «κοίτα την πάρτη σου».

 

Σε καλούμε να δυναμώσεις τη δύναμη του αγώνα και της ελπίδας.

Να ψηφίσεις Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο!

 

Οι εκλεγμένοι με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, μαζί με του χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες:

 • Πρωτοστατούν στον καθημερινό αγώνα για όλα τα προβλήματα, βρίσκονται δίπλα στους εκπαιδευτικούς. Δεν έχουν καμία δέσμευση απέναντι στην κυβέρνηση, τη διοίκηση και τους μηχανισμούς της.
 • Δίνουν με πείσμα τη μάχη ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών μέσω της λεγόμενης αξιολόγησης. Έδωσαν μάχη για την ενότητα του κλάδου, όταν οι άλλες δυνάμεις τραβούσαν το χαλί κάτω από τα πόδια των εκπαιδευτικών. Έχουν αποφασιστική συμβολή στη διαμόρφωση και υλοποίηση προωθητικών για τον κλάδο αποφάσεων, όπως στην 92η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ.
 • Συνέβαλαν να ανοίξουν νέα μέτωπα πάλης και αντιπαράθεσης με τις κυβερνήσεις και το Υπουργείο Παιδείας, όπως η επεξεργασία για τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για το ωράριο των Νηπιαγωγών, η έκδοση οδηγού για τους αναπληρωτές και τις αναπληρώτριες.
 • Έδωσαν μάχη ενάντια στη εφαρμογή σκληρών αντεργατικών και αντιεκπαιδευτικών νόμων, όπως ο νόμος Χατζηδάκη, οι διατάξεις για τις κάμερες στις τάξεις, οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων.
 • Προώθησαν αταλάντευτα τη μεγάλη υπόθεση της συμμαχίας με τους γονείς και τους οργανωμένους φορείς τους, με όλο το εργατικό κίνημα για τα ζητήματα της παιδείας.
 • Έδωσαν μάχη ώστε τα σωματεία των εκπαιδευτικών να συμπορευτούν και να αποκτήσουν κοινό βηματισμό με εργατικά σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που παλεύουν για ζωή και δουλεία με δικαιώματα, που προτάσσουν «τη ζωή των πολλών απέναντι στα κέρδη των λίγων».
 • Πολεμούν εκφυλιστικά φαινόμενα μέσα στα σωματεία, κυρίως από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΔΑΚΕ, που δεν κάνουν την παραμικρή προσπάθεια οργάνωσης του αγώνα, σπέρνουν την απογοήτευση και ως στελέχη εκπαίδευσης υλοποιούν την κυβερνητική πολιτική και μέσα από τους μηχανισμούς των τάχα μου «αιρετών» προσπαθούν κάνουν τα γνωστά τους ρουσφέτια. Και των Παρεμβάσεων, που διαρκώς καθυστερούν τις διαδικασίες αποφάσεων παίζοντας την κολοκυθιά σε μια σειρά ψηφίσματα μέσα στο ΔΣ.
 • Δεν μένουν θεατές στο νέο έγκλημα που εξελίσσεται στην Παλαιστίνη. Παλεύουν ώστε τα σωματεία να πάρουν θέση, οι εκπαιδευτικοί να στηρίξουν τη συζήτηση με τους μαθητές μέσα στην τάξη. Αποκρούουν τις άθλιες και ανιστόρητες επιθέσεις του Υπουργού Παιδείας και των καλοταϊσμένων ΜΜΕ που επιχειρούν να εξισώσουν την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό με τον «αντισημιτισμό». Γιατί ο παλαιστινιακός λαός αξίζει την αλληλεγγύη κάθε ανθρώπου που απεχθάνεται το άδικο! Γιατί η «σωστή πλευρά της ιστορίας», είναι με την Παλαιστίνη ως την Λευτεριά και όχι με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ και τους υποστηρικτές του ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή σε όσα και όσους μαυρίζουν τη ζωή μας!

Η Κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος μας, έχοντας ως συμπαραστάτη τη συστημική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που μαζί ψηφίζουν το 70% των αντεργατικών νόμων. Μαζί και σε συνέχεια έχουν διαμορφώσει μια ανυπόφορη «κανονικότητα» στις ζωές μας. Μαζί στηρίζουν κατευθύνσεις της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ για την Παιδεία. Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το 2012, όταν χιλιάδες εκπαιδευτικοί έβγαιναν σε διαθεσιμότητα, αρθρογραφούσε λέγοντας ότι «χρειάζονται ακόμα περισσότερες απολύσεις». Μέσα από τις εξελίξεις των τελευταίων μόνο μηνών, αυτό που με τραγικό τρόπο αποδεικνύεται είναι ότι το εχθρικό για τον λαό κράτος, δουλεύει «ρολόι» για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, φορτώνοντας εμάς τους εργαζόμενους με νέα βάρη. Με την ακρίβεια, τη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς, τη θεσμοθέτηση της 13ωρης δουλειάς, την περεταίρω εμπορευματοποίηση της Υγείας. Αφήνοντάς μας ανυπεράσπιστους στις φυσικές καταστροφές, εκτεθειμένους στα περιβαλλοντικά εγκλήματα.

 

Ως εδώ!

Με οργάνωση και αποφασιστικό αγώνα, με συσπείρωση στα Σωματεία μας, με ακόμα πιο ισχυρή την Α.Σ.Ε. μπορούμε να τα καταφέρουμε!

 

Στο ερώτημα που θέτουν επιτακτικά χιλιάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες για το «ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει την κυβερνητική επίθεση με αποτελεσματικότητα, τι μπορεί να γίνει για να αλλάξουμε την κατάσταση και να βγούμε από το τέλμα» υπάρχει απάντηση.

 • Χρειάζεται να δυναμώσει αποφασιστικά μέσα στους χώρους δουλειάς, στα συνδικάτα, στους χώρους νεολαίας, συνολικά μέσα στον λαό το ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής που θέτει στο επίκεντρο τα κέρδη των λίγων, που τσακίζει τις ζωές των πολλών, που θυσιάζει το μέλλον μας για να πλουτίζουν μια χούφτα εκμεταλλευτές.
 • Να αμφισβητήσουμε την κοινή στρατηγική όλων των αστικών κομμάτων, η οποία στο όνομα του ταμείου ανάκαμψης, της επενδυτικής βαθμίδας, της πράσινης και ψηφιακής οικονομίας τσακίζει καθημερινά τις ζωές μας και με καταιγίδα νόμων και διατάξεων. Που στο όνομα του «εθνικού συμφέροντος» εμπλέκει τη χώρα μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ και δαπανά πάνω από 7δις € για πολεμικούς εξοπλισμούς, την ίδια ώρα που μας λένε ότι «δεν υπάρχει σάλιο» για παιδεία και υγεία.
 • Χρειάζεται να δυναμώσουν οι αγώνες που έχουν στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες στην μόρφωση, τη δουλεία, την υγεία, τον πολιτισμό σε μια εποχή που η επιστήμη κάνει θαύματα.
 • Χρειάζεται να προσπεράσουμε τις πλειοψηφίες του κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΔΟΕ και ΣΕΠΕ που με το στανιό αποφασίζουν μια κινητοποίηση, που ζυγίζουν το πλαίσιο και τις διεκδικήσεις κάτω από τον περιορισμό των δημοσιοοικονομικών της χώρας.
 • Χρειάζεται ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι να απορρίψουν τη χρεοκοπημένη συνταγή των κυβερνητικών εναλλαγών, να γυρίσουν την πλάτη στις νέες απάτες περί προοδευτικών μετώπων που πλασάρουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σαν δήθεν αντίπαλο δέος στην κυβέρνηση της Ν.Δ. Ένα «προοδευτικό μέτωπο» που τάσσεται με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, που «δε δαιμονοποιεί το κεφάλαιο» και δεσμεύεται για εφαρμογή όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει η χώρα για τα επόμενα 50 χρόνια.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Όσες φορές παλέψαμε με αυτό τον προσανατολισμό, με αυτό το περιεχόμενο συνολικά και στον κλάδο, τότε χαμογελάσαμε. Τότε νιώσαμε υπερήφανοι, πιστέψαμε στις δυνάμεις μας, είχαμε νίκες και στριμώξαμε τις κυβερνήσεις: στην πανδημία, στα Τέμπη, στους αγώνες της Cosco, της ΛΑΡΚΟ, της EFOOD, στην απεργία των 100.000 εκπαιδευτικών το 2021, στις μάχες ενάντια στους απεργοκτόνους νόμους, στους αγώνες των μαθητών, των καλλιτεχνών, στις φωτιές, τις πλημμύρες και τις καταστροφές με το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει τον λαό», στις μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ του Παλαιστινιακού λαού.

 

Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος!

Τα σωματεία, που οι εκπαιδευτικοί εμπιστεύτηκαν τις δυνάμεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών να μπουν στο τιμόνι, αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στον αγώνα του κλάδου. Το ίδιο σημαντικό ήταν ότι η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη ΔΟΕ και από καλύτερες θέσεις συμβάλει στον καθημερινό αγώνα και τη λήψη προωθητικών αποφάσεων στον κλάδο.

 

Αυτό το βήμα μπορεί να γίνει άλμα. Μπορεί να δυναμώσει αποφασιστικά ο αγωνιστικός πόλος μέσα στον κλάδο.

Αυτό τον δρόμο μπορούμε να τον βαδίσουμε όλοι μαζί, παλιοί και νέοι αγωνιστές, συναδέλφισσες και συνάδελφοι, που μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να βρεθήκαμε στο κίνημα από διαφορετικά μετερίζια, σε διαφορετικά ψηφοδέλτια αλλά σήμερα συμφωνούμε ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για χαμένο χρόνο ή για αποστράτευση. Αγωνιστές εκπαιδευτικοί που στήριξαν τα προηγούμενα χρόνια τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ή άλλων σχημάτων και σήμερα νιώθουν ότι τα πράγματα «πρέπει να πάνε αλλιώς» και στο σωματείο και στην Ομοσπονδία.

 

Όλοι εμείς που βρεθήκαμε στην ίδια πλευρά στο αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα κάνουμε τώρα το βήμα και στο σωματείο μαζί με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Παλεύουμε όλοι μαζί για:

 • Δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Αυξήσεις 20% στους μισθούς των εκπαιδευτικών. Επιστροφή 13ου και 14 ου μισθού. Αφορολόγητο στα €12.000.
 • Άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
 • Να καλυφθούν άμεσα τα όλα τα κενά εκπαιδευτικών. Μείωση του αριθμού μαθητών στις τάξεις. Επαναφορά του υπεύθυνου δασκάλου στο Ολοήμερο. Καμία σκέψη για περικοπές στην παράλληλη στήριξη. Η κάθε ειδικότητα να διδάσκει το αντικείμενό της.
 • Μόνιμοι διορισμοί όλων των εκπαιδευτικών που αναπληρώνουν κάθε χρόνο τον εαυτό τους. Μέτρα στήριξης της καθημερινής διαβίωσης των εκπαιδευτικών. Επιδότηση ενοικίου στα 300€ σε όσους αναγκάζονται να νοικιάσουν εκτός μόνιμης κατοικία, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων υποδομών για τη στέγαση. 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ. Δωρεάν σίτιση σε στρατιωτικές και φοιτητικές λέσχες.
 • Κάθε απόπειρα νομοθέτησης γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ αποτελεί αιτία πολέμου.
 • Γενναία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των σχολείων.
 • Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία. Άμεσος ουσιαστικός και ενδελεχής προσεισμικός έλεγχος όλων των σχολικών κτηρίων. Άμεση έκδοση πιστοποιητικών καταλληλότητας, πυρασφάλεια και ελέγχους του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.
 • Καμιά κατηγοριοποίηση σχολείων μέσω της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. Όχι στο σχολείο των ταξικών διαχωρισμών και των εφήμερων δεξιοτήτων
 • Λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο πόλεμο.

Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2023

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ   της ΑΣΕ στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Βαγενά  Ξένια                                          Αναπλ/τρια  Παρ/λη Στήριξη    Δ.Σχ. Φιλοθέης

Βελέντζα Σταυρένια                             Αναπλ/τρια  Παρ/λη Στήριξη  6ο  Δ.Σχ. Αγ.  Παρασκευής

Βουγιουκλάκη Γιώτα                               Δασκάλα   2ο Δ.Σχ. Ν. Ψυχικού

Γιανναρά Γεωργία                                    Δασκάλα   8ο Δ.Σχ.  Αγ. Παρασκευής

Δελατόλα – Κουκλάκη Μελίνα                  Δασκάλα   2ο Δ.Σχ . Παπάγου

Καμπάκος Δημήτριος                              Δάσκαλος 3ο Δ.Σχ. Ψυχικού

Καρναβιάς  Άρης                                      Αναπληρωτής Δάσκαλος 4ο Δ.Σχ Χολαργού

Κοντάκου Νίκη                                         Δασκάλα 2ο Δ.Σχ. Χαλανδρίου

Κυριαζοπούλου Εύα                                Δασκάλα    7ο Δ.Σχ.  Χαλανδρίου

Λαμπρονίκου Ζωή                               Αναπλ/τρια  Παρ/λη Στήριξη  2ο Δ.Σχ.  Αγ. Παρασκευής

Λιάπης Τάσος                                          Γυμναστής     5ο Δ.Σχ.  Χαλανδρίου

Μουστάκη Σαρίτα                                    Νηπιαγωγός   2ο  Νηπ/γείο Παπάγου

Παπακώστας Γιώργος                              Γυμναστής       3ο Δ.Σχ. Βριλησσίων

Ρούκα Νίκη                                              Τμήμα Ένταξης 8ο Δ.Σχ. Αγ. Παρασκευής

Σαρδέλης Κώστας                                   Δάσκαλος    5ο Δ.Σχ. Βριλησσίων

Τσομάκα  Μαρίνα                                    Αναπλ/τρια  Παρ/λη Στήριξη   2ο Δ.Σχ.  Βριλησσίων

Φαινέκου Βάλια                                       Αναπλ/τρια νηπιαγωγός  1Ο Νηπ/γείο Παπάγου

Last modified: 15 Ιανουαρίου 2024

Close