Written by 19:47 Αποφάσεις Δ.Σ.

Ημερίδα με θέμα «Κινηματογράφος και Εκπαίδευση» – Εκδρομή του Συλλόγου στο Πήλιο- Ίδρυση Nηπιαγωγείων σε παιδικούς σταθμούς Ιδιωτικών Σχολείων και Δήμων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.                                 Αγ. Παρασκευή 5 Μαρτίου 2007
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»                                                            Αρ. Πρωτ.: 22
Γιαβάση 7 – 15242
Αγία Παρασκευή                                                                     Προς:
Τηλ-Fax: 2106399318                                          Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε. 
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»                                                             μέλη του Συλλόγου μας
email:info@syllogosperiklis.gr

 

Θέμα 1οΗμερίδα με θέμα «Κινηματογράφος και Εκπαίδευση»

 

Ο Σύλλογός μας διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Κινηματογράφος & Εκπαίδευση», την Κυριακή 11 Μαρτίου 2007, ώρα 10:30 – 14:00 στην αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ του Δήμου Χολαργού, Περικλέους 55. Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

 

10:30 «Παιδικός Κινηματογράφος», Δημήτρης Σπύρου Σκηνοθέτης, Πρόεδρος του ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΠΛΑΝΟΥ, Καλλιτεχνικός Δ/ντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

11:00 «Το σχολείο πάει σινεμά», Ασημίνα Αλεξίου, Αποφ. Νομικής, Υπεύθυνη ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΠΛΑΝΟΥ

11:30 Προβολή ταινίας «ξύλινη κάμερα»

Διάλειμμα

13:00 «Κινηματογράφος & εκπαιδευτική πράξη», Αγγελική Κορκόβελου, Δασκάλα, Υποψήφια Διδάκτωρ

13:20  Συζήτηση

 

Θέμα 2οΕκδρομή του Συλλόγου στο Πήλιο

 

Το Δ.Σ. αποφάσισε να διοργανώσει διήμερη εκδρομή στο Πήλιο μας 17 – 18 Μαρτίου 2007. τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 70€. Το πρόγραμμα μας εκδρομής έχει ως εξής:

1η ημέρα        Αθήνα – Πήλιο

Αναχώρηση οδικώς από την Αθήνα για το Πήλιο με πρώτη στάση στα Καμένα Βούρλα. Συνεχίζουμε το ταξίδι με επόμενο σταθμό μας Θερμοπύλες και συνεχίζουμε στην Στυλίδα. Άφιξη στο Βόλο και χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Αναχώρηση για μας Μηλιές. Στην συνέχεια αναχώρηση Τσαγκαράδα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Pilion Holidays. Το βράδυ βόλτα στη γραφική Τσαγκαράδα. Δείπνο και επιστροφή στο ξενοδοχείο. ( με το πούλμαν),.

2η ημέρα        Πήλιο – Αθήνα 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για παραμονή. Αναχώρηση για Μακρυνίτσα. Βόλτα στο γραφικό χωριό και αναχώρηση για Πορταριά, ελεύθερος χρόνος για γεύμα στο όμορφο χωριό του Πηλίου. Μετά το γεύμα ξεκινάμε για την επιστροφή στην Αθήνα, Καμένα Βούρλα στάση για καφεδάκι. Αθήνα τέλος εκδρομής.

 

Δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του Δ.Σ. αλλά και μας συναδέλφους Κική Σταμούλη Τηλ. 2106832929 και Δήμητρα Σταγγοπούλου Τηλ: 2106855780. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας

 

Θέμα 3οΊδρυση Nηπιαγωγείων σε παιδικούς σταθμούς Ιδιωτικών Σχολείων και Δήμων

 

Συναδέλφισσες / συνάδελφοι,

πρόσφατα δημιουργήθηκε ένα σημαντικό θέμα, με αφορμή δηλώσεις παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας που αφορούν στην ίδρυση τμημάτων Νηπιαγωγείων μας παιδικούς σταθμούς των Ιδιωτικών Σχολείων και των Δήμων.

Το θέμα αυτό απασχόλησε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας το οποίο κατέληξε στην απόφαση να στείλει έγγραφο μας την Ομοσπονδία με το οποίο να ζητά να ασκήσει πίεση στο ΥΠΕΠΘ για εφαρμογή υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στο δημόσιο νηπιαγωγείο από τη νέα σχολική χρονιά 2007-2008

Θέλοντας να έχετε πληρέστερη ενημέρωση για το θέμα αυτό σας στέλνουμε τις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα μας Ομοσπονδίας μας.

 

«1. Πάγιο αίτημα του κλάδου μας ήταν και εξακολουθεί να παραμένει η καθιέρωση δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής για όλα τα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών.

2. Η Κυβέρνηση, κάτω από την πίεση της πολυήμερης απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβρη ψήφισε τον ένα χρόνο υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής από την ερχόμενη σχολική χρονιά (2007-2008).

3. Αντί το Υπουργείο Παιδείας να κάνει ένα στοιχειώδη προγραμματισμό στην κατεύθυνση υλοποίησης έστω και αυτής της λειψής  ρύθμισης και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την υποδοχή όλων των νηπίων στα Δημόσια Νηπιαγωγεία εξετάζει, σύμφωνα με δηλώσεις του Ειδ. Γραμματέα κ. Ράμμα, την ίδρυση τμημάτων Νηπιαγωγείων στους παιδικούς σταθμούς των Ιδιωτικών Σχολείων και των Δήμων, προωθώντας  κατ’ αυτόν τον τρόπο την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της υπαγωγής των Νηπιαγωγείων στους Δήμους.

Για μια ακόμη φορά η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ υποκύπτει στις πιέσεις των σχολαρχών, αφού είναι γνωστό ότι τα Ιδιωτικά Σχολεία δεν μπορούν να έχουν περισσότερα από δύο τμήματα Νηπιαγωγείων. Τώρα, για να μπορέσουν να κρατήσουν τους μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ιδρύσουν  τμήματα Νηπιαγωγείων και στους παιδικούς σταθμούς που έχουν. Τους επιπλέον, Νηπιαγωγούς που θα χρειαστούν, γι’ αυτά τα τμήματα, θα τους προσλάβουν  τα Ιδιωτικά σχολεία και οι Δήμοι (σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Ράμμας).

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., ύστερα από τα παραπάνω:

  • Δηλώνει πως είναι κατηγορηματικά αντίθετο με κάθε τέτοια προκλητική ρύθμιση που ευνοεί σκανδαλωδώς τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
  • Καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να σταματήσει να νομοθετεί προκλητικά υπέρ των σχολαρχών (υπενθυμίζουμε την περσινή νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία όποιος προσληφθεί στα Ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία δεν μπορεί να παραιτηθεί να προσληφθεί ως αναπληρωτής στη Δημόσια Εκπαίδευση κλπ.), να εγκαταλείψει αυτά τα σχέδια και να προχωρήσει άμεσα:
    • Στην ίδρυση όσων επιπλέον τμημάτων Νηπιαγωγείων χρειάζονται, καθώς και στο διορισμό των Νηπιαγωγών που απαιτούνται για τη λειτουργία τους.
    • Στην αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος σχολικής στέγης που αντιμετωπίζουν τα Νηπιαγωγεία, με την κατασκευή των απαραίτητων αιθουσών.
    • Στη μείωση του αριθμού των νηπίων ανά τμήμα 1:15.

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου μας

 ypografi_proedros_grammateas

Last modified: 5 Μαρτίου 2007

Close