Written by 18:17 ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής αρνείται να δεχτεί τους εκπαιδευτικούς. Ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο!

Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις

Συναδέλφισσες,οι

Σήμερα,  Τετάρτη 25/10/2017, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στην Περιφερειακή Δ/νση   Εκπαίδευσης Αττικής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεταταγμένοι εκπαιδευτικοί των ξένων γλωσσών αλλά και των άλλων ειδικοτήτων . Για το λόγο αυτό από τους Συλλόγους Π.Ε. είχε προκηρυχθεί στάση εργασίας. Παρότι η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής είχε ενημερωθεί  κανείς αρμόδιος δεν υπήρχε. Ακόμα και ο κ. Αναστόπουλος προϊστάμενος παιδαγωγικής και επιστημονικής καθοδήγησης που βρισκόταν στα γραφεία της περιφερειακής Δ/νσης προτίμησε να “διαφύγει” χρησιμοποιώντας την πίσω έξοδο.

Η στάση τους πρώτα από όλα καταδεικνύει το φόβο τους να αντιμετωπίσουν τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών. Συγχρόνως όμως καταδεικνύει την απαξίωση τους στα προβλήματα της εκπαίδευσης, των μαθητών μας, αλλά και των εκπαιδευτικών.

Το Υπουργείο Παιδείας και η συγκυβέρνηση είναι πρόθυμοι όχι απλά να ακούσουν, αλλά υποτάσσονται καθημερινά και πλήρως στις εντολές αυτών που αποκαλούν “θεσμούς”, αλλά και στις κατευθύνσεις και οδηγίες του ΟΟΣΑ για την αντιδραστική αναδιάρθρωση   στην εκπαίδευση, αδυνατούν όμως ακόμα και να συνδιαλαγούν με τους εκπαιδευτικούς της τάξης.

Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί στο υπουργείο Παιδείας, στον υπουργό Παιδείας, αν είχε αρνηθεί να συναντήσει έναν “χαρτογιακά”, τεχνοκράτη των τοκογλύφων (συγνώμη των θεσμών…)!

Μα τι λέμε τώρα! Θα πει ο οποιοσδήποτε και δίκαια! Αυτοί έχουν γίνει οι κολαούζοι που συνοδεύουν κλιμάκια του ΟΟΣΑ σε επισκέψεις τους σε σχολεία. Δε μας παραξενεύει η στάση τους.

Υπάρχει μόνο κάτι που φοβούνται. Τους αγώνες μας!

Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε!

Δείτε την καταγγελία των Συλλόγων και των επιστημονικών Ενώσεων που συνυπογράφει ο Σύλλογος μας “Ο Περικλής”που συμμετείχε στην κινητοποίηση:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. και οι Επιστημονικές Ενώσεις Γαλλικής και Γερμανικής

Γλώσσας  που αποφασίσαμε  την κινητοποίηση στην Περιφερειακή Δ/νση   Εκπαίδευσης

Αττικής την Τετάρτη 25/10/2017  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεταταγμένοι

εκπαιδευτικοί των ξένων γλωσσών αλλά και των άλλων ειδικοτήτων και υπογράφουμε  το

παρακάτω κείμενο,   καταγγέλλουμε:

Τη στάση  του Δ/ντη Εκπαίδευσης της παραπάνω Δ/νσης κ. Λόντου  που ενώ ήταν ενήμερος εδώ και  μια βδομάδα για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση  αυτός απουσίαζε.

Ταυτόχρονα  και τη στάση   του αντικαταστάτη του κ. Αναστόπουλου  γιατί ενώ ενημερώθηκε από τη γραμματεία  της Δ/νσης και είδε τους δεκάδες συγκεντρωμένους συναδέλφους προτίμησε να φύγει από άλλη έξοδο του κτηρίου  χωρίς καμία ειδοποίηση.

Θεωρούμε ότι μια  τέτοια  απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στους εκπαιδευτικούς  και τους συνδικαλιστικούς τους  φορείς  είναι το λιγότερο απαράδεκτη.

Γνωρίζοντας ότι  προτίμησαν να  συμμετέχουν  στην ημερίδα του Υπουργείου Παιδείας  για τη νέα  δομή του σχολείου δεν μας προξενεί εντύπωση η στάση τους.

Από την πλευρά  μας ετοιμάζουμε  την επόμενη  αγωνιστική  μας απάντηση.

Οι  ΣΕΠΕ:   «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ», ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ», «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ», ΠΕΙΡΑΙΑ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», Α΄ΠΕΙΡΑΙΑ «Ρ. ΦΕΡΑΙΟΣ», «Ν.ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ»,  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».

Πανελλήνια Ενωση Καθηγητών Γερμανικής Πανεπιστημιακής Εκπσης

Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων

Πανεπιστημίου(ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ)

Σύνδεσμος Καθηγητών  Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπ/σης. (APF fu GRECE)

Θεοδώρα Δριμάλα μέλος  του Δ.Σ της ΔΟΕ.

Last modified: 25 Οκτωβρίου 2017