Written by 20:34 Slider, Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Η Αξιολόγηση δε θα περάσει. Απεργία – Αποχή

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Ευεργέτου Γιαβάση 7  – 15342
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

Αγία Παρασκευή, 8/09/2023
Αρ. Πρωτ. :  120 

Προς:

Τους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας, ΔΟΕ , Δ/ΝΣΗ Π.Ε. Β΄ Αθήνας , Συλλόγους Εκπαιδευτικών

 

 

Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζεται!  Η αξιολόγηση δεν θα περάσει! 

                                   Δεν εφαρμόζουμε ούτε την ατομική αξιολόγηση

ούτε την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας. 

Δεν συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία του ν.4823/21 για την αξιολόγηση 

                                       ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ !

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά από ένα καλοκαίρι πολύ πυκνό σε τραγικά γεγονότα η κυβέρνηση δημιουργεί συνθηκες για μια ανάπτυξη πάνω στο κατεστραμμένο περιβάλλον, στην εκμετάλλευση και χειραγώγηση των εργαζομένων και στη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

  Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με παρακαταθήκη τη σαφή απονομιμοποίηση και το μπλοκάρισμα όλων των διαδικασιών αξιολόγησης (ατομικής και αξιολόγησης της σχολικής μονάδας). Οι  εκπαιδευτικοί και τα εκπαιδευτικά σωματεία και συνδικάτα όχι μόνο δεν αποδέχτηκαν την όλη διαδικασία αλλά παρόλες τις απειλές, τις προσφυγές στα δικαστήρια κατάφεραν να τη σταματήσουν και να μην προχωρήσει. Είναι σαφές ότι η αξιολόγηση του ΥΠΑΙΘ, παρότι επέλεξε να κρατήσει σε ομηρία με το ζήτημα της μονιμοποίησης τις/τους νεοδιόριστες/ους  για να την επιβάλλει,  δεν προχωρά πουθενά. Βρίσκει ισχυρές αντιστάσεις και είναι πλήρως απονομιμοποιημένη. Τα επιτελεία του Υπουργείου Παιδείας  βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση για το σύνολο της αξιολόγησης αλλά και αναφορικά με τις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης από την άρνηση χιλιάδων νεοδιόριστων να δεχτούν την αξιολόγηση.

 Στη συνείδηση όλων είναι ξεκάθαρο ότι η αξιολόγηση, και όλο το νομοθετικό πλαίσιο του ν.4823, έχει ως στόχο να μετατρέψει το σχολείο σε ανταγωνιστική επιχείρηση, να δημιουργήσει ιεραρχικές και βαθμολογικές κατατάξεις των σχολείων και να μετατρέψει τις σχέσεις συναδελφικότητας σε σκληρά ανταγωνιστικές συμβιώσεις. Είναι προφανές ότι αυτή η μετάβαση επιχειρείται με βασικό εργαλείο τον φόβο και την απειλή. Ζητούν από μας την υποταγή, την πειθάρχηση, την αποδοχή μιας αδιανόητης εσωτερικής ιεραρχίας, το σκύψιμο κεφαλιού και την απόλυτη συμμόρφωση στις νόρμες και στους όρους μιας παράλογης αγοράς εργασίας. Μας θέλουν, με άλλα λόγια, απομονωμένα φοβισμένα ανθρωπάκια που κοιτούν καχύποπτα δίπλα τους, χωρίς  σε καμία συλλογικότητα, που δουλεύουν εξοντωτικά  σε σχολεία αντιδημοκρατικά, σε σχολεία που οι σύλλογοι διδασκόντων μετατρέπονται σε ιμάντες μεταφοράς διαταγμάτων κι εντολών σε όλα τα επίπεδα, σε σχολεία κάτεργο διοικητικής αυθαιρεσίας, διευθυντικής επιβολής και παντελούς έλλειψης δημοκρατίας όπου θα κυριαρχεί ο κανιβαλισμός, ο ανταγωνισμός, η κατηγοριοποίηση τόσο μεταξύ των εκπαιδευτικών όσο και μεταξύ και σε βάρος των παιδιών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των μαθητριών/των μας…

Μας λένε συχνά ότι είμαστε αρνητικοί σε όλα και αντίθετοι στην «πρόοδο και την αναβάθμιση».  Εμείς απαντάμε καθαρά ότι και λόγο έχουμε και όραμα για  το σχολείο: θέλουμε ένα σχολείο που να μορφώνει και να απελευθερώνει, ένα σχολείο που να καλλιεργεί τη συλλογικότητα και την εμπιστοσύνη. Ένα σχολείο που να διοικείται δημοκρατικά από τον σύλλογο διδασκόντων κι όχι από τον απόλυτο μονάρχη manager. Ένα σχολείο με παιδαγωγική ελευθερία, τέτοιο που να αναπτύσσει την  κριτική σκέψη, την ολόπλευρη γνώση και όχι τις κατακερματισμένες δεξιότητες. Ένα τέτοιο σχολείο δεν φτιάχνεται με την αξιολόγηση και αυτός είναι ο λόγος που για μια ακόμα φορά λέμε ΟΧΙ στην αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση και ένα μεγάλο αποφασιστικό ΝΑΙ στο σχολείο που θα χωρά όλα τα παιδιά, όλους τους εκπαιδευτικούς και όλη τη γνώση.

Με όπλο την ομόφωνη απόφαση της 92ης ΓΣ αντιπροσώπων της ΔΟΕ για την αξιολόγηση και την αντίσταση των δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών συνεχίζουμε τον αγώνα μας  ενάντια στην αξιολόγηση. Υπερασπίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών

 • Δεν εφαρμόζουμε ούτε την ατομική αξιολόγηση ούτε την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας. 
 • Δεν συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία του ν.4823/21 για την αξιολόγηση 

 

Ενημερώνουμε τους νέους συναδέλφους και υπενθυμίζουμε στους παλιούς:

 

 1. Ο σύλλογος μας  με βάση την απόφαση της Γ.Σ. στις 19/10/21 προχώρησε στην   κήρυξη   ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ. από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται  με την άσκηση των καθηκόντων μας που αφορούν στις διαδικασίες συλλογικού προγραμματισμού και υλοποίησης του  εκπαιδευτικού   έργου, εσωτερικής αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων που προβλέπονται από τις διατάξεις της υπ’ αριθ. 108906/ΓΔ4/10.9.2021 (ΦΕΚ Β΄ 4189) απόφασης της Υφυπουργού Παιδείας  και Θρησκευμάτων και κάθε άλλης κανονιστικής  πράξεως  που  εκδόθηκε  ή    θα εκδοθεί κατ’ εφαρμογή και κατ’ εξουσιοδότηση των άρθρων 33, 34, 35  και  36  ν.4692/2020  και  των άρθρων 56 εώς 83 και 97 ν.4823/2021.  Η Απεργία Αποχή από τις διαδικασίες  αξιολόγησης της σχολικής μονάδας  (συλλογικό προγραμματισμό  κλπ) που κήρυξε ο σύλλογος μας και κάλυψε τους /τις συναδέλφους βρίσκεται σε πλήρη ισχύ.

 

 Υπογράφουμε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ τη δήλωση Απεργίας-Αποχής του συλλόγου μας  από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας .  Υπογράφουν όσοι συνάδελφοι δεν το έχουν κάνει ως τώρα  και όλοι οι νέοι συνάδελφοι στη σχολική μονάδα. (Επισυνάπτεται 1)

 1. Η ΔΟΕ με απόφασή της (Α.Π.91/12-9-22) έχει κηρύξει Απεργία Αποχή από τις Υπουργικές Αποφάσεις για τους μέντορες και τους ενδοασχολικούς συντονιστές και καλύπτουμε πλήρως τους συναδέλφους στο να μην τις εφαρμόσουν. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο, την  παιδαγωγική  ελευθερία και τις ισότιμες συναδελφικές σχέσεις.  Λέμε ΟΧΙ στις νέες ιεραρχικές δομές προώθησης της ατομικής αξιολόγησης μέσα στα σχολεία (μέντορες/συντονιστές κ.λ.π.) ΔΕΝ συμμετέχουμε! ΔΕΝ ξεχωρίζουμε τους συναδέλφους μας σε ανώτερους και κατώτερους,  σε Μέντορες και «εκπαιδευόμενους» ΔΕΝ αποδεχόμαστε την απλήρωτη εργασία και την έμμεση αύξηση ωραρίου  ΔΕΝ φακελωνόμαστε ηλεκτρονικά – ΔΕΝ ετοιμαζόμαστε  για τον αξιολογητή μας

Υπογράφουμε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ τη δήλωση Απεργίας-Αποχής της ΔΟΕ από τους θεσμούς της  ατομικής αξιολόγησης (μέντορες/ ενδοσχολικοί συντονιστές). Υπογράφουν όσοι συνάδελφοι δεν το έχουν κάνει ως τώρα  και όλοι οι νέοι συνάδελφοι στη σχολική μονάδα.  (Επισυνάπτεται 2)

 1. Η ΔΟΕ με απόφασή της (Α.Π.328/8-3 -23) έχει κηρύξει:
 • Απεργία Αποχή από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4823/21 και καθώς και από την Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της» και σχετίζονται με όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα σχετικά με την ατομική αξιολόγηση (συναντήσεις με Συμβούλους Εκπαίδευσης, ενημέρωση ατομικού φακέλου, κατάθεση έκθεσης αυτοαξιολόγησης κ.τ.λ.).

Υπογράφουμε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ τη δήλωση Απεργίας-Αποχής της ΔΟΕ από  την  ατομική αξιολόγηση. Υπογράφουν όσοι συνάδελφοι δεν το έχουν κάνει ως τώρα  και όλοι οι νέοι συνάδελφοι στη σχολική μονάδα.  (Επισυνάπτεται 3)

 • Στάσεις εργασίας σε όλη τη χώρα σε συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους, προκειμένου να είναι καλυμμένοι όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες από κάθε άλλη διαδικασία της ατομική αξιολόγησης που προβλέπεται εντός διδακτικού ωραρίου , όταν δηλαδή οι σχολικοί σύμβουλοι επιδιώξουν να μπουν στην τάξη τους για την ατομική τους αξιολόγηση των επισκέψεων στα σχολεία.

Συμμετέχουμε στις στάσεις εργασίας όταν ο αξιολογητής επιχειρήσει να μπει στην τάξη.

Με βάση τα παραπάνω συμμετέχουμε όλες και όλοι στην Απεργία-Αποχή ενάντια στην αξιολόγηση υπογράφοντας τρεις (3) διαφορετικές δηλώσεις !

 1. Υπογράφουμε τη δήλωση συμμετοχής στη Απεργία Αποχή  του συλλόγου μας « Ο Περικλής» που αφορά κάθε ενέργεια σχετικά με την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας – τον προγραμματισμό, την επιλογή αξόνων δράσης και την υλοποίηση των σχεδίων δράσης. (Επισυνάπτεται, αρχείο 1)
 2. Υπογράφουμε τη δήλωση συμμετοχής στη Απεργία Αποχή της ΔΟΕ που αφορά τους μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές. (Επισυνάπτεται, αρχείο 2)

Με αυτό τον τρόπο οι διευθυντ(ρι)ες των σχολικών μονάδων δεν είναι υποχρεωμένοι να αναθέσουν, οι συνάδελφοι/ισσες που μπορούν εν δυνάμει να τους ανατεθεί το καθήκον του μέντορα ή του σχολικού συντονιστή να είναι απολύτως καλυμμένοι/ες ως απεργούντες απέχοντες να μην ασκήσουν τις υποχρεώσεις τους και όλοι/όλες οι νέοι/ες συνάδελφοι/ισσες να μην αποδεχτούν εποπτεία μέντορα ή σχ. συντονιστή και να μη συμμετέχουν στις διαδικασίες (συναντήσεις κλπ) που προβλέπει η Υπ.  Απόφαση, σε περίπτωση που προχωρήσει η ανάθεση σε κάποιο σχολείο.

3.Υπογράφουμε τη δήλωση συμμετοχής στη Απεργία Αποχή  της ΔΟΕ που αφορά την ατομική αξιολόγηση (Επισυνάπτεται, αρχείο 3)

Η δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή του συλλόγου και της ΔΟΕ καλύπτει όλους τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους/τις διευθυντές/ντριες, προϊσταμένους/νες των σχολικών μονάδων.

Δήλωση συμμετοχής στην Απεργία Αποχή του συλλόγου μας και της ΔΟΕ υπογράφουν όσοι συνάδελφοι δεν το έχουν κάνει ως τώρα  και όλοι οι νέοι συνάδελφοι που έχουν τοποθετηθεί φέτος στη στη σχολική μονάδα  με απόσπαση, μετάθεση, νεοδιόριστοι, αναπληρωτές.  Για όσους έχουν ήδη υπογράψει στο σχολείο ισχύει η δήλωσή τους.

Επί της διαδικασίας

 1. Όταν προσδιοριστεί το χρονικό πλαίσιο συζήτησης στους συλλόγους διδασκόντων για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας (Προγραμματσμός κλπ), υπενθυμίζουμε ότι με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων, για να υπάρχει απαρτία στο όργανο απαιτείται οι παρόντες να είναι περισσότεροι από τους απόντες (50%+1) στο σχολείο. Εάν δεν υπάρχει απαρτία (συμμετέχουν, δηλαδή, οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί στην απεργία-αποχή έχοντας υπογράψει δήλωση), η ειδική συνεδρίαση η οποία απαιτείται δεν πραγματοποιείται και δεν συντάσσεται σχετικό πρακτικό στο Βιβλίο πρακτικών του Συλλόγου Διδασκόντων. Ο/Η διευθυντής/ντρια/ προϊσταμένη/ος είτε συμμετέχει στην ΑΑ , είτε όχι υποχρεούται να σεβαστεί την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων και να αναρτήσει τη δήλωση συμμετοχής στην ΑΑ .

Εάν υπάρχει απαρτία, οι συμμετέχοντες στην απεργία-αποχή απαιτούν να καταχωρηθεί  το περιεχόμενο της δήλωσης, ως άποψή τους, στο βιβλίο πρακτικών, ώστε να γίνεται σαφής η συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή και να μην υποχρεωθούν στη συμμετοχή τους στην αξιολογική διαδικασία (συγκρότηση ομάδων εργασίας, συνεδρίαση για τη σύνταξη έκθεσης «Εσωτερικής και Εξωτερικής Αξιολόγησης», κλπ.). Τονίζουμε ότι οι διευθυντές/ντριες, προϊστάμενοι/νες που συμμετέχουν στην απεργία αποχή καλύπτονται (λόγω της συμμετοχής τους σε νόμιμη απεργία) από τα όσα ορίζει το άρθρο 10 παρ.1 της Υ.Α. Επομένως δεν είναι υποχρεωμένοι να προβούν «…σε όσες από τις ενέργειες της αρμοδιότητας του συλλόγου διδασκόντων εξακολουθούν να παραλείπονται από τον σύλλογο…» ούτε «…Οι αποφάσεις του είναι υποχρεωτικές για τους εκπαιδευτικούς που ορίζει να συμμετέχουν στις εν λόγω ομάδες.»

Σε περίπτωση που οι διευθυντές/ντριες, προϊστάμενοι/νες ή ακόμα και σύλλογοι διδασκόντων έχουν προχωρήσει σε  ορισμό των εκπαιδευτικών σε ομάδες, οι συνάδελφοι/ισσες που δηλώνουν συμμετοχή στην απεργία αποχή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να παρέχουν το «έργο» της αξιολόγησης – επεξεργασία του δείκτη κλπ.

 1. Όταν συγκεντρώνονται οι υπογραφές των εκπαιδευτικών σε κάθε σχολείο στις τρεις δηλώσεις, πρωτοκολλείται το κάθε έγγραφο στο πρωτόκολλο του σχολείου, για να κατοχυρώνεται επίσημα η συμμετοχή των εκπ/κών στην ΑΑ και να τους προστατεύει το συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία.
 2. Κοινοποιούμε αντίγραφο των δηλώσεων με τις υπογραφές και τον αρ. πρωτοκόλλου του σχολείου, στο email του συλλόγου (info@syllogosperiklis.gr) προκειμένου ο σύλλογος να συγκεντρώσει όλη την εικόνα και να ανακοινώσει τα αποτελέσματα συμμετοχής στην ΑΑ τόσο στα μέλη όσο και στη ΔΟΕ.

Παράλληλα δεν προχωρούμε στη  λειτουργία των εκπαιδευτικών ομίλων η οποία  απαιτεί υπέρβαση του διακτικού ωραρίου καθώς  μπορεί να  πραγματοποιείται και μετά τη λήξη του σχολικού  προγράμματος δηλαδή και εκτός εργασιακού ωραρίου προσφέροντας, αντί για μισθό, μόρια(!) Άλλωστε ουδεμία  υποχρεωτικότητα προκύπτει από την Υπουργική απόφαση σχετικά με τη λειτουργία τους.

Δεν  καταθέτουμε – αναρτούμε  τίποτε στον «ηλεκτρονικό φάκελο» της αξιολόγησης. Δεν θα φακελωθούμε μόνοι μας και δεν θα επιτρέψουμε το κυνήγι προσόντων δια βίου. 

 1. Ενημερώνουμε άμεσα το σύλλογο για όποιο πρόβλημα προκύψει ή ενδεχόμενο αυθαιρεσίας απέναντι στα συλλογικά μας δικαιώματα.

Καλούμε τις/τους συναδέλφισσες/φους να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά στην απεργία-αποχή του συλλόγου μας και της ΔΟΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει τους συμμετέχοντες από κάθε πειθαρχική ευθύνη.

Δείτε τη δήλωση για την απεργία – αποχή από την αυτοαξιολόγηση:

ΔΗΛΩΣΗ

Με την παρούσα δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία- αποχή που έχει προκηρύξει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής», κατόπιν της από 19/10/2021 Απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ως άνω Συλλόγου, από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται  με την άσκηση των καθηκόντων μας που αφορούν στις διαδικασίες συλλογικού προγραμματισμού  και υλοποίησης του εκπαιδευτικού έργου, εσωτερικής αξιολόγησης / αυτοαξιολόγησης  και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων που προβλέπονται από τις διατάξεις της υπ’ αριθ. 108906/ΓΔ4/10.9.2021 (ΦΕΚ Β΄ 4189) απόφασης της Υφυπουργού Παιδείας  και Θρησκευμάτων και κάθε άλλης κανονιστικής πράξεως που εκδόθηκε ή θα εκδοθεί κατ’ εφαρμογή και κατ’ εξουσιοδότηση των άρθρων 33, 34, 35 και 36 ν.4692/2020 και των άρθρων 56 έως 83 και 97 ν.4823/2021

 

Οι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

 

Δείτε τη δήλωση για την απεργία – αποχή από ενδοσχολικούς συντονιστές και μέντορες:

 

Δήλωση

Σήμερα, ________________2022, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι εκπαιδευτικοί του ______ Δημοτικού Σχολείου _______________, δηλώνουμε δια της παρούσας, ότι συμμετέχουμε στην προκηρυχθείσα εκ μέρους της Δ.Ο.Ε. από 7-10-2022 απεργία – αποχή. Συγκεκριμένα, δυνάμει της ως άνω προκηρυχθείσας απεργίας, απέχουμε:

(α) από κάθε καθήκον, που σχετίζεται με τον ορισμό (άρ.3 της υπ’ αρ. Φ12/102913/ΓΔ4 «Ενδοσχολικός Συντονιστής» Υπουργικής Απόφασης), την άσκηση καθηκόντων και αρμοδιοτήτων εκ μέρους των Ενδοσχολικών Συντονιστών (όπως αυτά περιγράφονται στο άρθρο 2 της ως άνω αποφάσεως) και εν γένει από κάθε διαδικασία, δραστηριότητα, αρμοδιότητα ή έργο, που συνδέεται ή σχετίζεται ή απορρέει από την ως άνω Υπουργική Απόφαση.

(β) από κάθε καθήκον, που σχετίζεται με τον ορισμό (άρ.3 της υπ’ αρ. Φ12/102919/ΓΔ4 «Παιδαγωγικός Σύμβουλος – Μέντορας στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» Υπουργικής Απόφασης), την άσκηση καθηκόντων και αρμοδιοτήτων εκ μέρους των Παιδαγωγικών Συμβούλων – Μεντόρων (όπως αυτά περιγράφονται στο άρθρο 2 της ως άνω αποφάσεως) και εν γένει από κάθε διαδικασία, δραστηριότητα, αρμοδιότητα ή έργο, που συνδέεται ή σχετίζεται ή απορρέει με την ως άνω Υπουργική Απόφαση.

Σημειώνεται, ότι η ως άνω απεργία- αποχή των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που εκπροσωπεί η Δ.Ο.Ε., από συγκεκριμένες ενέργειες, προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας. Η δε συμμετοχή μας στην εν λόγω απεργία αποτελεί νόμιμο δικαίωμα έκαστου εξ ημών, που απορρέει από την συνταγματικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική ελευθερία κάθε εργαζόμενου.

Οι εκπαιδευτικοί του _________ Δημοτικού Σχολείου __________

 

Δείτε τη δήλωση για την απεργία – αποχή από ατομική αξιολόγηση:

ΔΗΛΩΣΗ

Με την παρούσα δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία- αποχή που έχει προκηρύξει η Δ.Ο.Ε., από κάθε ενέργεια που συνδέεται με το σύστημα αξιολόγησης, το οποίο προωθείται εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και πιο συγκεκριμένα από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4823/21 και καθώς και από την Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της» και σχετίζονται με όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα σχετικά με την ατομική αξιολόγηση (συναντήσεις με Συμβούλους Εκπαίδευσης, ενημέρωση ατομικού φακέλου, κατάθεση έκθεσης αυτοαξιολόγησης κ.τ.λ.).

 

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Last modified: 10 Σεπτεμβρίου 2023

Close