Written by 19:52 Slider, Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

Για την κινητοποίηση του συλλόγου μας στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις για την τηλεκπαίδευση

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Ευεργέτου Γιαβάση 7  – 15342
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

  Αγία Παρασκευή, 9/06/2023

 

Προς:

Τους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας , Συλλόγους Εκπ/κών  , ΔΟΕ , ΑΔΕΔΥ , Δ/νση Π.Ε. Β΄Αθήνας  ,ΜΜΕ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την κινητοποίηση του συλλόγου μας στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας

                                   ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις για την τηλεκπαίδευση

Εξαιρετικά  δυναμική και μαζική  ήταν η κινητοποίηση του Συλλόγου μας «Ο Περικλής» που πραγματοποιήθηκε   την  Πέμπτη 8/6 στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας  για τις διώξεις τριών συναδελφισσών μας  που δεν μπόρεσαν να κάνουν τηλεκπαίδευση την περίοδο του χιονιά και οι οποίες παραπέμπονται  στο πειθαρχκό συμβούλιο  από τον Διευθυντή Π.Ε. Β΄Αθήνας  Χ. Μπαμπαρούτση με ψευδείς μάλιστα  κατηγορίες. 

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι τρεις  ΣΕΠΕ της Β΄ Αθήνας,  δεκάδες συνάδέλφοι και συναδέλφισσες από πρωτοβάθμιους συλλόγους της Αττικής, μέλη των Δ.Σ. της ΔΟΕ  και της ΟΛΜΕ  μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου  της ΑΔΕΔΥ.  Απόντες ήταν βέβαια, όπως  άλλωστε και από κάθε άλλη κινητοποίηση και αγωνιστική δράση των σωματείων μας και   οι δύο ψευδοαιρετοί  «εκπρόσωποι» στο  ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας, Σωτήρης Γεωργόπουλος και  Ευάγγελος Κορδολαίμης, «εκλεγμένοι» με τις ηλεκτρονικές ψευδοεκλογές παρωδία που έστησε το ΥΠΑΙΘ αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι δεν ενδιαφέρονται να προασπίσουν το δίκιο και τα συμφέροντα των συναδέλφων αλλά τα συμφέροντα του Υπουργείου και της κυβέρνησης.

Ο  Διευθυντής Π.Ε. για άλλη μια φορά απουσίαζε προκλητικά παρότι είχε ενημερωθεί για  την κινητοποίηση  εγκαίρως και με όλους τους τρόπους. Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο της κατά συρροή άρνησής του να συναντηθεί με τα σωματεία, να μιλήσει με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους  των εργαζόμενων εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα όταν τίθενται  ζητήματα εργασιακών δικαιωμάτων και άλλων σοβαρών ζητημάτων όπως οι πειθαρχικές διώξεις που αφορούν την εργασία και τη ζωή τους. Αντίθετα το παρών έδωσε για άλλη μια φορά η  Αστυνομία πανέτοιμη να αντιμετωπίσει τον «εχθρό εκπαιδευτικό».

Στη συνάντηση που ακολούθησε με την αναπληρώτρια Διευθύντρια , Βασιλική Νίνου της τέθηκαν συγκεκριμένα ερωτήματα από την πλευρά του προέδρου του συλλόγου μας  σχετικά με το πώς έγινε η «επιλογή»  των τριών συναδελφισσών για να «τιμωρηθούν» που δεν έκαναν τηλεκπαίδευση από το σπίτι τους , για τους λόγους για τους οποίους  γίνεται η πειθαρχική τους δίωξη εφόσον δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα και  γιατί στην παραπομπή αναφέρονται ψευδή στοιχεία. Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Π.Ε.  ΑΡΝΗΘΗΚΕ να απαντήσει, παρότι όφειλε εκ των αρμοδιοτήτων της, δήλωσε αναρμόδια, και  αποχώρησε. Εφόσον έλειπε ο Δ/ντής Π.Ε. όφειλε αυτή ως αναπληρώτρια του να δώσει απαντήσεις.

Είναι σαφές ότι επιδίωξή τους είναι,  δια μέσου της δίωξης των τριών συναδελφισσών μας, να κατισχύσει  η αντίληψη  ότι ο εκπαιδευτικός πρέπει να κάνει τηλεκπαίδευση από τον ιδιωτικό του χώρο και με δικά του μέσα οποιαδήποτε στιγμή  το επιλέξει το ΥΠΑΙΘ  καταστρατηγώντας  βασικά  εργασιακά δικαιώματα.  Η στόχευση είναι ολοφάνερη και στρέφεται απέναντι σε ολόκληρο τον κλάδο με εξιλαστήρια θύματα τις τρεις συναδέλφισσες προς παραδειγματισμόν  όλων. Είναι  η μονιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης “δια πάσαν νόσον” και με κάθε ευκαιρία με εντολές του ΥΠΑΙΘ παρά και ενάντια στα στοιχειώδη  δικαιώματα  του εργαζόμενου όπως η χρήση του ιδιωτικού χώρου  και των προσωπικών του εργαλείων και μέσων  αλλά και ενάντια ακόμα και στη δική τους νομοθεσία όπως ισχύει ως τώρα.

Οι εκπαιδευτικοί δηλώσαμε με σαφήνεια ότι  η  πολιτική τρομοκράτησης του κλάδου που εφαρμόζει το ΥΠΑΙθ  θα μας βρει όλους απέναντι . Οι διώξεις είναι ανυπόστατες  και παράνομες . Απαιτούμε την άμεση παύση των διώξεων των συναδελφισσών μας  και δηλώνουμε ξεκάθαρα  τόσο προς τον Διευθυντή Εκπαίδευσης όσο και προς το ΥΠΑΙΘ ότι  ο αγώνας θα είναι ανυποχώρητος μέχρι  το νικηφόρο τέλος του. Μέχρι να δικαιωθούν οι συναδέλφισσές μας αλλά και μέχρι να δικαιωθούμε όλοι απέναντι στην επαίσχυντη τρομοκρατική πολιτική του Υπουργείου  που λειτουργεί  επικίνδυνα και αντιπαιδαγωγικά για τους μαθητές  και  χτυπά τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Μέχρι σήμερα 40 πρωτοβάθμια σωματεία και οι δύο εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν εκδώσει ψηφίσματα στήριξης και συμμετοχής στον αγώνα ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις των συναδελφισσών μας. Καλούμε και τα υπόλοιπα σωματεία και Ομοσπονδίες να εκδώσουν ψηφίσματα και να τα στείλουν στον Σύλλογό μας «Ο Περικλής» και στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας.

Συνεχίζουμε με το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού!

 

 

                                                           Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

Last modified: 10 Ιουνίου 2023

Close