Written by 09:38 Slider, Αρχική Σελίδα, Δελτία Τύπου

Δελτίο τύπου για την αιφνίδια συνάντηση του Συλλόγου μας “Ο Περικλής” με τον Δ/ντη Π.Ε. Β΄ Αθήνας σχετικά με τις πειθαρχικές διώξεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Ευεργέτου Γιαβάση 7  – 15342
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
info@syllogosperiklis.gr

Αγία Παρασκευή, 23/06/2023

Προς:

Τους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας, ΔΟΕ , Δ/νση  Β΄ Αθήνας ΥΠΑΙΘ , Συλλόγους Εκπ/κών ,MME

Δελτίο Τύπου

Για τη συνάντηση  με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε. Β΄Αθήνας σχετικά με την παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο εκπαιδευτικών λόγω αδυναμίας τους να πραγματοποιήσουν τηλεκπαίδευση την περίοδο του χιονιά

Συναδέλφισσες, οι

Ο σύλλογός μας, εκπαιδευτικών Π.Ε. “Ο Περικλής, πραγματοποίησε για τέταρτη φορά κινητοποίηση στη Δ/νση Π.Ε. Β Αθήνας για τις άδικες πειθαρχικές διώξεις εναντίον τριών συναδελφισσών μας ,  που αδυνατούσαν να κάνουν τηλεκπαίδευση ,  όταν κατά τη διάρκεια του χιονιά του φετινού χειμώνα είχαν με απόφαση της περιφέρειας κλείσει τα σχολεία.

Μετά από 3 αποτυχημένες προσπάθειες να συναντήσουμε τον Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Μπαμπαρούτση , καταφέραμε να τον συναντήσουμε . Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης,  που τυγχάνει και πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ ,  στοχευμένα επέλεγε να λείπει από τα γραφεία της Διεύθυνσης , τις ημέρες που είχαν προαναγγελθεί οι κινητοποιήσεις του Συλλόγου μας . Συγχρόνως δε δεχόταν  και  να  κλειστεί συνάντηση , παρότι είναι θεσμική του υποχρέωση , που προβλέπεται από τον ν. 1264/82, να δεχτεί το σωματείο . Αιφνιδιάζοντας τον Διευθυντή αναγκάστηκε να μας  δεχτεί και να μας δώσει απαντήσεις . Αυτή τη φορά στα γραφεία της Διεύθυνσης δε μας περίμενε η αστυνομία  αφού η επίσκεψή μας εκεί έγινε απροειδοποίητα , μια μέρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη κινητοποίηση .

Στην κινητοποίηση παρευρίσκονταν εκτός από μέλη  του συλλόγου μας “Ο Περικλής”, οι πρόεδροι και μέλη των άλλων δύο συλλόγων της Β΄ Αθήνας, Αμαρουσίου και « Γ. Σεφέρης» πρόεδροι και μέλη άλλων συλλόγων  της Αττικής,  Α’  Αθήνας, « Αριστοτέλης» , «Κ. Σωτηρίου», «Ηρώ Κωνσταντοπούλου»  και εκπρόσωπος του Δ.Σ. της ΔΟΕ.

Η σημαντική είδηση που προέκυψε από τη σημερινή  συνάντηση με τον Διευθυντή Π.Ε. ήταν η απάντηση του στο ερώτημα που του θέσαμε για ποιο λόγο προχώρησε σε αυτές τις άδικες διώξεις απέναντι στις τρεις συναδέλφισσές μας .  Η απάντησή του ήταν: “έλαβα προφορικό «εντέλλεσθε» από στέλεχος του υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα από τον Γ. Γραμματέα κ. Κόπτση να προχωρήσω σε δίωξη με ΕΔΕ κατά των εκπαιδευτικών.”

Ο Δ/ντής Π.Ε. Β΄ Αθήνας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και στη συνέχεια δεν προχώρησε σε ΕΔΕ αλλά κατευθείαν παρέπεμψε στο πειθαρχικό συμβούλιο τις τρεις εκπαιδευτικούς.

Βέβαια δεν υπήρξε απάντηση από πλευράς του στο ερώτημά μας  για ποιο λόγο στην παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο, που  γίνεται με υπογραφή του Δ/ντή Π.Ε. Β Αθήνας, υπάρχει ψευδές κατηγορητήριο ότι οι διωκόμενες αρνήθηκαν να κάνουν τηλεκπαίδευση ενώ κατά την ίδια την προκαταρκτική εξέταση και στις καταθέσεις όλων των μαρτύρων δηλώνεται ρητά ότι οι συναδέλφισσες αδυνατούσαν. Δεν υπήρξε επιπλέον κανένας σχολιασμός από πλευράς του στην επισήμανσή μας αναφορικά με το νομοθετικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο κανένας εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται να συμμετέχει σε τηλεμάθημα με ιδιωτικό εξοπλισμό τον οποίο προφανώς μπορεί να μην διαθέτει και από τον ιδιωτικό του χώρο.

Στο ερώτημα για ποιο λόγο  επιλέχθηκαν αυτές οι συναδέλφισσες να διωχθούν με βαρύτατες κατηγορίες ενώ υπήρξαν πολλοί εκπαιδευτικοί που δεν έκαναν τηλεκπαίδευση, η απάντηση ήταν ότι μόνο για τις συγκεκριμένες συναδέλφισσες  υπήρξε καταγγελία στο υπουργείο σε αντίθεση με τη δήλωση της διευθύντριας του σχολείου , στο οποίο υπηρετούν οι δύο από τις τρεις διωκόμενες  και είναι η καθ’όλα αρμόδια , ότι δεν υπήρξε καμιά καταγγελία και από κανέναν  , όπως επιβεβαιώνεται από την ενυπόγραφη κατάθεση της στην προκαταρκτική εξέταση .

Άκρως αποκαλυπτική  η μαρτυρία του Διευθυντή Π.Ε. , επιβεβαιώνει την  εκτίμησή μας ότι η δίωξη των συναδελφισσών μας ξεκινά από το υπουργείο Παιδείας και έχει συγκεκριμένη πολιτική στόχευση.  Επιδιώκει  να δημιουργήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας για να επιβάλει την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης από το σπίτι των εκπαιδευτικών, με  την ποινικοποίηση της μη δυνατότητας για πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης  από το σπίτι. Επιδιώκουν δια μέσου της δίωξης των τριών συναδελφισσών μας, να κατισχύσει  η αντίληψη  ότι ο εκπαιδευτικός πρέπει να κάνει τηλεκπαίδευση από τον ιδιωτικό του χώρο και με δικά του μέσα οποιαδήποτε στιγμή  το επιλέξει το ΥΠΑΙΘ  καταστρατηγώντας  βασικά  εργασιακά δικαιώματα και  λειτουργώντας ενάντια ακόμα και στη δική τους νομοθεσία όπως ισχύει ως τώρα. Θέλουν πέρα από κάθε παιδαγωγική αντίληψη να επιβάλλουν την τηλεκπαίδευση ως ισότιμη με τη δια ζώσης που θα χρησιμοποιείται και “δια πάσαν νόσον”.

Επίσης μας προκαλεί εντύπωση η προκλητική ευαισθησία του Υπουργείου σε τέτοιου είδους καταγγελίες, να διώκει τρεις συναδέλφους και την ίδια στιγμή  στα ενυπόγραφα αιτήματα  από Ενώσεις Γονέων , Συλλόγους Γονέων  σχετικά με τα προβλήματα στα σχολεία ( ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό  ,  κτηριακές υποδομές  ,έλεγχοι  για  την ασφάλεια των σχολικών κτηρίων κ.ά. )  το Υπουργείο να  κωφεύει .

Ωστόσο και η Διοίκηση «έμαθε» κάποια πράγματα:

1. Μπορεί να μας φοβάται και να θέλει να μας αποφεύγει αλλά θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!
  2. Η υπόθεση των πειθαρχικών διώξεων θα βρίσκει απέναντι σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα και το εκπαιδευτικό κίνημα.
  3. Οι συναδέλφισσές μας όχι απλά θα αθωωθούν, αλλά και θα δικαιωθούν! Έχουμε τη δύναμη και θα το πετύχουμε χρησιμοποιώντας όλα τα τα μέσα (συνδικαλιστικά, πολιτικά, νομικά). Θα δικαιωθούμε όλοι απέναντι στην αυθαίρετη τρομοκρατική πολιτική του Υπουργείου που λειτουργεί  επικίνδυνα και αντιπαιδαγωγικά για τους μαθητές μας  όσο και επιθετικά απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευικών.

Ο Σύλλογός μας άμεσα θα ανακοινώσει νέες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει, και στο πλαίσιο της  Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ που πραγματοποιείται την επόμενη εβδομάδα.

Για το Δ.Σ.

Last modified: 24 Ιουνίου 2023