Written by 11:51 Αρχική Σελίδα

ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ: ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 12.00 μ.μ. ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΣΟΧΑ 15-17 Αμπελόκηποι

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 12.00 μ.μ.  ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΣΟΧΑ 15-17 Αμπελόκηποι

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Να λειτουργήσουν άμεσα τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία με διατήρηση του υπάρχοντος προσωπικού, όπου υπάρχει , αλλά και τοποθέτηση μόνιμου διδακτικού προσωπικού, όπου αυτό απαιτείται. Να ανακληθεί η απόφαση για τους «πλεονάζοντες» εκπαιδευτικούς.

Με την κατάργηση της θέσης δασκάλου στα ολοήμερα σχολεία με ΕΑΕΠ , την αφαίρεση της μελέτης από τα διδακτικά αντικείμενα  και με την διατήρηση ενός μόνο δασκάλου στα κλασσικά  ολοήμερα, τα σχολεία μας  μετατρέπονται από  ολοήμερα σε παιδοφυλακτήρια.  Σε  περίπτωση πλημμελούς λειτουργίας του ολοήμερου καταπατούνται τα συνταγματικά δικαιώματα των γονέων στην εργασία και των παιδιών στην μόρφωση.

Με την πρόσληψη δασκάλων γενικής παιδείας μέσω ΕΣΠΑ για τα ΕΑΕΠ, με βάση νεότερη εγκύκλιο, τα ολοήμερα αποκτούν ημερομηνία λήξης και οι εκπαιδευτικοί χάνουν κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Αρνούμαστε τη συσσώρευση πάνω από 25 παιδιών σε μια τάξη. Να ανακληθεί η ΚΥΑ για αύξηση κατά 10% του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

Τα παιδιά μας δεν είναι νούμερα αποτυπωμένα σε χαρτί. Η εκπαιδευτική διαδικασία στηρίζεται στην ουσιαστική σχέση εκπαιδευτικού – μαθητή και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως διαδικασία τακτοποίησης ομοιόμορφων κονσερβών σε ράφια αποθήκης.

Απαιτούμε να ανακληθούν άμεσα οι αποφάσεις αναστολής της τοποθέτησης δασκάλων στα τμήματα ένταξης

Η απαξίωση των τμημάτων ένταξης είναι πράξη οπισθοδρόμησης που θα οδηγήσει σε εκπαιδευτικό και κατά συνέπεια σε κοινωνικό αποκλεισμό πολλά παιδιά.

Να καλυφθούν άμεσα οι θέσεις παράλληλης στήριξης

Είναι αδιανόητο οι γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες   να πληρώνουν από την τσέπη τους για να μπορούν τα παιδιά να παρακολουθήσουν το «δημόσιο σχολείο»

Δεν δεχόμαστε οι βασικές λειτουργίες του δημόσιου σχολείου «να παίζονται στα ζάρια» όταν και όποτε υπάρχουν κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Αρνούμαστε το δικαίωμα των παιδιών για εκπαίδευση και των γονέων για εργασία , να μπαίνει στην προκρούστεια κλίνη των αριθμητικών υπολογισμών των δανειστών και των δυναστών της χώρας μας.

Συμπαρατασσόμαστε με τους εκπαιδευτικούς και με όλους τους εργαζόμενους και

Απαιτούμε το κράτος να εκπληρώσει την συνταγματική του υποχρέωση για δημόσια και  δωρεάν παιδεία

Οι  Ενώσεις  γονέων  των  Δήμων :

ΚΗΦΙΣΙΑΣ , ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ , ΠΕΥΚΗΣ-ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ , ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ , ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ , ΠΕΝΤΕΛΗΣ , ΧΟΛΑΡΓΟΥ – ΠΑΠΑΓΟΥ , ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ , ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ

Last modified: 10 Οκτωβρίου 2013