Written by 19:36 Αποφάσεις Δ.Σ.

Ενημέρωση σχετικά με την αναπλήρωση στις διακοπές του Πάσχα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 – 15242
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
email:info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή 26 Μαρτίου 2007
Αρ. Πρωτ.: 30

Προς:
Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε.

μέλη του Συλλόγου 
μας

 

 

 

Θέμα: Ενημέρωση σχετικά με την αναπλήρωση στις διακοπές του Πάσχα

 

Αγαπητές συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Θέλοντας να είστε όσο το δυνατόν καλύτερα ενημερωμένοι αναφορικά με το θέμα της αναπλήρωσης σας στέλνουμε:

  1. Την απόφαση 1613/20-3-2007 της Ομοσπονδίας, με αφορμή την Υπουργική απόφαση για την αναπλήρωση της 2/02/07, όπου καταγράφεται η θέση μας για το παραπάνω θέμα.
  2. Τη σημερινή ανακοίνωση με αφορμή την εγκύκλιο για την οικονομική αποτίμηση της αναπλήρωσης.

Α) Απόφαση 1613/20-3-2007

«Το ΥΠΕΠΘ εξέδωσε στις 2/02/07 και αποστέλλει στα σχολεία την Υπουργική απόφαση για την αναπλήρωση, η οποία σε τίποτε δε διαφέρει από την εγκύκλιο που είχε αποστείλει στις 23/11/06. Επιμένει στην ίδια ακριβώς λογιστική, αντιπαιδαγωγική, διασπαστική και τιμωρητική λογική, η οποία καταδικάστηκε όχι μόνο από τους εκπαιδευτικούς αλλά και από τους γονείς και την κοινωνία. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ δεν παίρνει υπόψη της τα τραγελαφικά γεγονότα που είδαμε στην «αναπλήρωση», την περίοδο των Χριστουγέννων, στις μετρημένες στα δάχτυλα περιπτώσεις σ’ όλη την Ελλάδα, που επιχειρήθηκε η υλοποίηση των μέτρων της και απέδειξαν ότι δεν μπορεί να υπάρχει ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία σε μέρες διακοπών για τα παιδιά.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να απαντήσουν και στην Υπουργική απόφαση, με βάση τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας. Επισημαίνουμε, για άλλη μια φορά, ότι κάτω από την αντίδραση των εκπαιδευτικών έχουμε κατοχυρώσει πως δεν μπορεί να υποχρεωθεί κανείς εκπαιδευτικός να υλοποιήσει αυτά τα μέτρα, πράγμα που φαίνεται καθαρά και στην Υπουργική απόφαση  η οποία προβλέπει ότι συμμετέχουν «όσοι επιθυμούν».

Ύστερα από τα παραπάνω το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί:   

  • Τους Συλλόγους Διδασκόντων, που έκαναν πρακτικά για την κάλυψη των αναγκαίων διδακτικών στόχων με βάση τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε., να συνεχίσουν στην υλοποίηση των αποφάσεών τους και σε περίπτωση που τους ζητηθεί από τη διοίκηση νέο πρακτικό να επιβεβαιώσουν και να στείλουν αυτό που έχουν ήδη κάνει.
  • Τους Συλλόγους Διδασκόντων που μέχρι τώρα δεν είχαν απαντήσει συνολικά, να προχωρήσουν σε ολοκληρωμένη απόφαση αναπλήρωσης με βάση τις μέχρι τώρα αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. (9/11, 29/11 και 14/12/06).

Παρακαλούμε για όλα τα παραπάνω, να ενημερώσετε τους συναδέλφους των σχολείων σας.»

 

Β) Ανακοίνωση 27 Μαρτίου 2007

«Το Δ.Σ. της ΔΟΕ με αφορμή την κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομίας  και Παιδείας (αρ.πρωτ. 2/ 11644 / 0022/ 22-03-07 Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους),  που αναφέρεται «στον καθορισμό αποζημίωσης στους εκπαιδευτικούς που θα απασχοληθούν για τη συμπλήρωση μαθημάτων στα δημόσια δημοτικά σχολεία λόγω της πραγματοποιηθείσας απεργίας»

ανακοινώνει τα εξής:

  • Το ΥΠΕΠΘ με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο επιστρατεύει το «δέλεαρ» των όποιων αποζημιώσεων, για να πετύχει την με κάθε τρόπο  εφαρμογή των μέτρων αναπλήρωσης, που πρότεινε. Επιμένει αδιάλλακτα στην ίδια λογιστική, αντιπαιδαγωγική και τιμωρητική λογική  και επιδιώκει ακόμη πιο έντονα να διασπάσει τους εκπαιδευτικούς.
  • Αδιαφορεί για το πραγματικό εκπαιδευτικό αποτέλεσμα στους μαθητές, αφού αποδείχτηκε και από την περίοδο των Χριστουγέννων, ότι δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία σε μέρες διακοπών για τα παιδιά. Είναι απολύτως συνεπές με την πολιτική απαξίωσης και χτυπήματος της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης και με την αδιάλλακτη στάση του τόσο απέναντι στην απεργία μας όσο και, δέκα μήνες τώρα, απέναντι στο εκπαιδευτικό κίνημα συνολικά.
  • Όλοι οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δίνουν καθημερινά τη μάχη για την κάλυψη όλων των αναγκαίων στόχων, στη βάση των αποφάσεων της ΔΟΕ και με γνώμονα την ευθύνη που νιώθουν απέναντι στους μαθητές τους και στην κοινωνία. Δίνουν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες, καθώς είναι καθημερινά αντιμέτωποι με τα κενά εκπαιδευτικών και τα προβλήματα, που προκύπτουν από τα νέα βιβλία και την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης συνολικά. Αυτή η μεγάλη προσπάθεια έχει ήδη αποτελέσματα και είναι ορατή από τους γονείς.
  • Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απορρίπτει κατηγορηματικά τη συγκεκριμένη εγκύκλιο και την επιστρέφει στους συντάκτες της.
  • Καλεί για άλλη μία φορά όλους τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη και στη νέα προσπάθεια απαξίωσης των εκπαιδευτικών,  να απορρίψουν τα μέτρα του ΥΠΕΠΘ και να συνεχίσουν το έργο τους  υλοποιώντας  τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων και της ΔΟΕ,  για τις οποίες θα έχουν την πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη.»

 

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου μας

ypografi_proedros_grammateas

Last modified: 26 Μαρτίου 2007

Close