Written by 19:38 Αποφάσεις Δ.Σ.

24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 28 Μαρτίου 2007- Εκδρομή του Συλλόγου στο εξωτερικό

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 – 15242
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
email:info@syllogosperiklis.gr

Αγ. Παρασκευή 25 Μαρτίου 2007
Αρ. Πρωτ.: 28

Προς:
Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε.

μέλη του Συλλόγου 
μας

 

 

 

Θέμα 1o24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 28 Μαρτίου 2007

 

 Αγαπητές συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2007 συμμετέχουμε δυναμικά στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο απεργούμε γιατί βρισκόμαστε για μια ακόμη χρονιά, αντιμέτωποι με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική σύμφωνα με την οποία:

 • Η κυβέρνηση για τρίτη συνεχή χρονιά και παρά τις υποσχέσεις για προστασία και αναβάθμιση των αποδοχών, συνεχίζει την πολιτική λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων του δημοσίου.
 • Η εισοδηματική πολιτική του 3,5% για το 2007, οδηγεί σε «αυξήσεις» κάτω από 2%, καθώς το ποσοστό αυτό δεν χορηγείται στο σύνολο των αποδοχών αλλά μόνο στις βασικές αποδοχές. Για τρίτη συνεχή χρονιά η αύξηση που δίνεται είναι κάτω και από αυτόν ακόμα τον επίσημα προβλεπόμενο πληθωρισμό.
 • Η εκκρεμότητα και η αθέτηση υποσχέσεων για το Νέο Μισθολόγιο, τα Β.Α.Ε., την υγιεινή και ασφάλεια κ.λπ. βαθαίνει τη λιτότητα, τις ανισότητες, την υποβάθμιση δικαιωμάτων.
 • Η απαξίωση και συστηματική υποχρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας και υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης περιορίζει εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, αυξάνει την ανασφάλεια για τους πολλούς, για τους νέους και το μέλλον.
 • Τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα ξαναμπαίνουν στην κλίνη του προκρούστη, ενώ συνεχίζεται η καταλήστευση και η κλοπή των αποθεματικών των ταμείων.
 • Οι ιδιωτικοποιήσεις τομέων της Δημόσιας Διοίκησης, οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, ο κομματισμός και η πελατειοκρατία εντείνουν την αποσύνθεση των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών και πέρα από τις αρνητικές επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, ακυρώνουν βαθμιαία το δημόσιο χώρο, τους δημόσιους θεσμούς, τα συλλογικά – κοινωνικά δικαιώματα προς όφελος των ιδιωτών, των ιδιοτελών συμφερόντων, της πλήρους κυριαρχίας της αγοράς.
 • Η προωθούμενη συνταγματική αναθεώρηση (ιδιαίτερα τα άρθρα 16. 24, 103) θα οδηγήσει στον περιορισμό βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων (Παιδεία, Περιβάλλον, μονιμότητα, κ.λπ.) στη χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένωνκαι των λαϊκών στρωμάτων.

Ως δημοσιοϋπαλλικό κίνημα διεκδικούμε:

 • Νέο μισθολόγιο 1.250 ευρώ κατώτερο βασικό μισθό.
 • Άμεση καταβολή των 176 ευρώ.
 • Άμεση ένταξη στα Β.Α.Ε. και των εργαζομένων στο Δημόσιο.
 • Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο.
 • Αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης των Δ.Υ.
 • Χρηματοδότηση και στελέχωση των Δημοσίων και ιδιαίτερα των κοινωνικών υπηρεσιών.
 • Εφαρμογή της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια στο Δημόσιο.
 • Πραγματικές Συλλογικές Διαπραγματεύσεις.

Θέμα 2oΕκδρομή του Συλλόγου στο εξωτερικό

 

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

προκειμένου το Δ. Σ. να διευκολυνθεί στη διοργάνωση της εκδρομής εξωτερικού στο τέλος Ιουνίου, παρακαλεί όσους ενδιαφέρονται για εκδρομή στο εξωτερικό να επιλέξουν ανάμεσα στις δυο επιλογές που υπάρχουν έχετε προτείνει:

 1. Βουδαπέστη – Πράγα ή
 2. Μαδρίτη – Τολέδο

μέχρι την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2007 τηλεφωνώντας στις συναδέλφους Κική Σταμούλη Τηλ. 2106832929 – 6936010107 και Δήμητρα Σταγγοπούλου Τηλ: 2106855780 – 6977762705 ή σε οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ., ώστε μετά τις διακοπές του Πάσχα να ενημερωθείτε με ανακοίνωση του Συλλόγου ποιος από τους δυο προορισμούς θα ισχύσει. Τότε θα σας σταλεί τιμή και αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

σας εύχεται

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

&

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου μας

ypografi_proedros_grammateas

Last modified: 25 Μαρτίου 2007

Close