Written by 05:19 Αιρετοί, Αρχική Σελίδα

Ενημέρωση από τη Λεμπέση Κατερίνα αιρετό ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας

Λεμπέση Κατερίνα                                            

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας

 

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Με την ευκαιρία της έναρξης της ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΣ, θέλω να ευχηθώ σε όλες τις Συναδέλφισσες και όλους τους Συναδέλφους που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες της Β΄ Αθήνας

ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ

Η εκπαίδευση, όπως και η κοινωνία μας, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ και κατακτήσεις – δικαιώματα δεκαετιών να αμφισβητούνται.

Οι απολύσεις, η διαθεσιμότητα και η κάθε είδους κινητικότητα, «βαφτίζονται Μεταρρυθμίσεις»!!! από τους κυβερνώντες αυτής της Χώρας.

Η κρίση έχει πάρει διαστάσεις τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης με χιλιάδες συμπολίτες μας να χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους, στο…όνομα της «αλλαγής», του «εξορθολογισμού», της «αναδιάρθρωσης» και του «νοικοκυρέματος» του Δημοσίου και της Εκπαίδευσης.

Ενώ μέχρι 16 Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμη η λίστα των 12.500 διαθεσιμοτήτων, έχει αρχίσει ο σχεδιασμός και για δεύτερο κύμα έως το τέλος Δεκεμβρίου, με βασική δεξαμενή τους υπαλλήλους των ΟΤΑ.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει κατασκευάσει μέχρι τώρα 6.040 πλεονάζοντες καθηγητές και έχει πραγματοποιήσει 3.495 μετατάξεις, μετά από δηλώσεις προτίμησης. Οι καθηγητές που μετατάχθηκαν σε θέσεις που χαρακτηρίστηκαν κενές και όχι οργανικές είναι Γυμναστές, καθηγητές Πληροφορικής, Γαλλικής Φιλολογίας, Θεατρικών Σπουδών, Μουσικής και Καλλιτεχνικών. Συνολικά, το υπουργείο Παιδείας έχει μιλήσει για 4.600 μετατάξεις. Επομένως, απομένουν 1.100 ακόμη που αυτή τη φορά θα είναι υποχρεωτικές και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις προτιμήσεις των εκπαιδευτικών.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΔΟΕ, δεν δόθηκε καμία σαφής απάντηση για το καθεστώς πραγματοποίησης των μετατάξεων και δεν υπήρξε δέσμευση για την άμεση πραγματοποίηση των αποσπάσεων με επίκληση στην προτεραιότητα ολοκλήρωσης των μετατάξεων.

Όπως υπογραμμίζει η Ομοσπονδία, για πρώτη φορά δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε ένας διορισμός μόνιμου εκπαιδευτικού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ενώ έχει ανακοινωθεί πως ο αριθμός των πιστώσεων για αναπληρωτές θα είναι εξαιρετικά μειωμένος.

Η ΔΟΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συσπείρωση και επαγρύπνηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι «άδικες, αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές μνημονιακές πολιτικές που πλήττουν τη δημόσια εκπαίδευση».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, o πρόεδρος της ΔΟΕ, σημείωσε ότι οι εκπαιδευτικοί «βρίσκονται στον αέρα», καθώς δεν γνωρίζουν πού θα παρουσιαστούν. Παράλληλα προέβλεψε ότι θα υπάρξουν πολλά κενά στα σχολεία.

Μια σειρά θέματα στην Εκπαίδευση επίσης είναι  στον αέρα. Ενδεικτικά:

1.    Η Υπ. Απόφαση για την εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών (Ν. 4115/2013), δεν έχει προωθηθεί, όπως επίσης και το «νέο» Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου. Πεντακόσιες (500), περίπου κενές θέσεις Νηπιαγωγών υπάρχουν στην Αττική. Πώς αλήθεια και πότε θα λειτουργήσουν τα Νηπιαγωγεία;

2.    Κανείς δε γνωρίζει τι θα γίνει με την Αξιολόγηση. Το Ι.Ε.Π., πάντως ετοιμάζει Επιμορφώσεις όλων των στελεχών πάνω στο «νέο» Π.Δ., που προβλέπει απολύσεις για τους «μη επαρκείς» εκπαιδευτικούς!

3.    Σύστημα επιμόρφωσης και στήριξης των εκπαιδευτικών δεν υπάρχει και δεν προβλέπεται να δημιουργηθεί… Οι Σχολικοί Σύμβουλοι με τις επιμορφωτικές πρωτοβουλίες τους καλούνται να αντιμετωπίσουν το κενό αυτό, χωρίς, είναι αλήθεια βοήθεια και στήριξη.

4.    Τα ολοήμερα Δημοτικά σχολεία ουδείς γνωρίζει αν θα στελεχωθούν με τις αναγκαίες ειδικότητες για να λειτουργήσουν. Τα δημοτικά επίσης με Ε.Α.Ε.Π., με τις τόσες ειδικότητες που προβλέπουν, αλήθεια τι θα απογίνουν; Υπάρχει προοπτική αλλαγής και τροποποίησης του προγράμματός τους στην κατεύθυνση μείωσης της εντατικοποίησης που υφίσταται μαθητές και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δεν μπορούν καν να συνεδριάσουν και να λειτουργήσουν παιδαγωγικά;

5.    Το Νομοσχέδιο για  για την Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση, που βρίσκεται; Το Υ.ΠΑΙ.Θ. αρκείται στις τροπολογίες για το «νέο» Λύκειο;

6.    Τα πειθαρχικά επίσης, υπάρχει προοπτική να σταματήσει ο έλεγχος κάθε τομέα της υπηρεσιακής και προσωπικής ζωής των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών;

7.    Με την υγειονομική Περίθαλψη και την κατάργηση της αυτονόητης υποχρέωσης του κράτους για παροχή δωρεάν υγειονομικής περίθαλψης, τι θα γίνει; Η απόγνωση που έχει επιφέρει το σύστημα στους Εκπαιδευτικούς, αν λάβουμε υπόψη και τη μείωση των αποδοχών μας, είναι τεράστια.

Αν συνεχιστεί η Απραξία της κοινωνίας, του Συνδικαλιστικού Κινήματος, των κινημάτων, των εκπαιδευτικών και των πολιτών οι συνέπειες θα είναι ακόμη μεγαλύτερες για τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και βέβαια για τους εκπαιδευτικούς.

Καλούμε όλους τους Εκπαιδευτικούς να είναι έτοιμοι για κάθε είδους και μορφής κινητοποίηση. Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.

Με Συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κατερίνα  Λεμπέση

 

Last modified: 2 Σεπτεμβρίου 2013

Close