Written by 22:09 Αρχική Σελίδα, Πολιτισμός>Εκδηλώσεις

Από προβολές ταινιών μέχρι συναυλίες κι εκθέσεις, γειτονιές της Αθήνας γεμίζουν από δεκάδες εκδηλώσεις και το πιο σημαντικό: η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν γυρίσει από τις καλοκαιρινές διακοπές αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η επιστροφή στην πόλη είναι βαρετή. Το αντίθετο μάλιστα αφού η Αθήνα γεμίζει με υπαίθριες εκδηλώσεις παρατείνοντας το καλοκαίρι και κάνοντας τον Σεπτέμβρη το πιο διασκεδαστικό μήνα.

Από προβολές ταινιών μέχρι συναυλίες κι εκθέσεις, οι γωνιές της Αθήνας γεμίζουν από άκρη σε άκρη με δεκάδες εκδηλώσεις και το πιο σημαντικό: η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Athens Open Air Film Festival

Ο τελευταίος μήνας του Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου ετοιμάζεται να παραδώσει την σκυτάλη στις φθινοπωρινές «Νύχτες Πρεμιέρας», αλλά πριν το κάνει, οργανώνει 4 τελευταίες δωρεάν προβολές.
Στις 2/9, προβάλλεται στην ταράτσα της Ταινιοθήκης το κατασκοπικό θρίλερ του Τορνατόρε «Το τέλειο χτύπημα», στις 3/9 στην πλατεία Αυδή του Μεταξουργείου η ταινία «Not my life» που θίγει το ζήτημα του trafficking, στις 5/9 στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος το «Ονειρεύομαι τους φίλους μου» του Νίκου Παναγιωτόπουλου και στις 11/9, επίσης στην ταράτσα της Ταινιοθήκης, το «Haxan, η Μαγεία μέσα από τους Αιώνες» θα συνοδευτεί από live μουσική των No Clear Mind, ειδικά για την προβολή. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Φεστιβάλ Χολαργού – Παπάγου 2013
Από τις εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ, με ελεύθερη είσοδο θα πραγματοποιηθεί το χορόδραμα «The Cave» από την ομάδα Ηχόδραμα (23/9 στις 21.00), η μουσικοχορευτική παράσταση για παιδιά «Η περιπέτεια της κ. Παρτιτούρας» (24/9 στις 21.00), το μαθητικό ροκ φεστιβάλ των σχολείων του δήμου (27/9 στις 17.30) και το «Σεργιάνι στην παράδοση» με μουσικά και χορευτικά σχήματα από όλη την Ελλάδα (29/9 στις 20.30). Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο ανακαινισμένο κηποθέατρο του δήμου (οδός Κορυτσάς, 6η στάση Παπάγου). Μάθετε περισσότερα εδώ.
Φεστιβάλ «Στην σκιά των Βράχων»
Το ετήσιο φεστιβάλ στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα προτείνει δύο δωρεάν εκδηλώσεις για τον φετινό Σεπτέμβριο: Στις 7/9 θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση του Γιώργου Γιαννακόπουλου, «Μια βροχή να μας σώσει» και στις 12/9 η παρωδία των τραγωδιών του Ευριπίδη, με τίτλο «Ιφιγένεια εν γένει» από την Λίλιαν Δημητρακοπούλου (Θεατρικό εργαστήρι δήμου Βύρωνα). Μάθετε περισσότερα εδώ.
Πολιτιστική Διαδρομή 2013
Με αυτόν τον τίτλο, ο δήμος Αιγάλεω ξεκινά τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις που θα σημάνουν το τέλος του καλοκαιριού, με άφθονες μουσικές και θεατρικές αφορμές να πάμε προς… δυσμάς. Από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται κάθε βράδυ στο θέατρο «Αλέξης Μινωτής» ως τις 23 Σεπτεμβρίου, ξεχωρίζουμε τις εξής δωρεάν: Μουσικό αφιέρωμα στον Δήμο Μούτση-Σταύρο Ξαρχάκο (6/9, 21.00), εκδηλώσεις μνήμης από την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας (15/9, 20.30), Φτωχοί και Άγιοι, του Παπαδιαμάντη (παράσταση από την ομάδα Μέθεξις, 17/9 στις 21.00), μουσικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο (18/9 στις 21.00), Ο έμπορος της Βενετίας, του Σαίξπηρ (19/9 στις 21.00), συναυλία με την δημοτική Φιλαρμονική, το ρεμπέτικο σχήμα Παραπεταμένοι και την χορωδία ΕΛΚΕΛΑΜ (20/9 στις 20.30) και Rock Festival από 21 ως 23/9 με την ομάδα Guitar Workbench. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Κινηματογραφικά Φεστιβάλ στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
Δύο διαφορετικά φεστιβάλ ετοιμάζει για τον Σεπτέμβριο το ΙΜΚ, ένα για τον ψηφιακό κινηματογράφο και ένα για τους μεγάλους σκηνοθέτες του βωβού σινεμά. Το πρώτο αποτελεί μέρος του ευρύτερου Φεστιβάλ Ψηφιακού Σινεμά, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 1 ως 10/9 (δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα) και το δεύτερο θα μας παρουσιάσει τις σημαντικότερες ταινίες του βωβού κινηματογράφου από τις 16 ως τις 26/9 – η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννη.

Last modified: 2 Σεπτεμβρίου 2013

Close