Written by 20:52 Slider, Αποφάσεις Δ.Σ., Αρχική Σελίδα

Ελεύθεροι οι δύο συνάδελφοι εκπαιδευτικοί στη Ρόδο!  Η αλληλεγγύη μας τους απελευθέρωσε!  

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Ευεργέτου Γιαβάση 7  – 15342
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

Αγία Παρασκευή, 19/04/2024
Αρ. Πρωτ. :  62 

Προς:

Τους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας, ΔΟΕ, Β΄Δ/νση  Αθήνας , Συλλόγους Εκπ/κών , ΕΛΜΕ, Ενώσεις Γονέων

 

 

 

 

                Ελεύθεροι οι δύο συνάδελφοι εκπαιδευτικοί στη Ρόδο! 

Η αλληλεγγύη μας τους απελευθέρωσε!

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μεγάλη η κινητοποίηση εκπαιδευτικών , γονιών και εργαζομένων στη Ρόδο ενάντια στον πρωτοφανή ολοκληρωτισμό των συλλήψεων των εκπαιδευτικών . Η αλληλεγγύη μας τους απελευθέρωσε παρότι η πολιτική του υπουργείου χτυπά τους αγώνες μας για το δημόσιο σχολείο και μας αφήνει εκτεθειμένους .

Προκλητικότατα και θρασύτατα  συνελήφθησαν εχτές με αυτόφωρη διαδικασία απο  αστυνομικές δυνάμεις και παρουσία  εισαγγελέα μέσα στο σχολείο τους  μπροστά στους μαθητές στη Ρόδο , η συναδέλφισσα Δενδή και ο συνάδελφος Γκουτζιαμάνης,  ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου μετά από μήνυση γονιού που βρίσκονταν σε διένεξη με την σύζυγό του για την επιμέλεια των παιδιών τους και οδηγήθηκαν στην ασφάλεια όπου και κρατούνται.

Μας γεμίζει με οργή και αγανάκτηση αυτό το γεγονός. Είναι μια ακόμα επιβεβαίωση ότι τα παχιά λόγια του υπουργείου περί προστασίας των εκπαιδευτικών, είναι στην πραγματικότητα λόγια του αέρα. Αποδεικνύεται ότι  είμαστε απροστάτευτοι από γεγονότα όπως οι  ενδοοικογενειακές διαμάχες και διαφωνίες γονέων. Αντί να υπάρχει πλέγμα προστασίας καταρχήν των παιδιών , αντί να υπάρχουν κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι για τη στήριξη των παιδιών αλλά και των γονιών, στην πράξη οι εκπαιδευτικοί καλούμαστε να κάνουμε τους «διαιτητές», τους δικαστές και οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που πρέπει να κάνουμε… τη δουλειά μας!

Είναι ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση ότι στο νησί που οι παρανομίες και ατασθαλίες του κεφαλαίου είναι άπειρες, η κρατική μηχανή βρήκε να κάνει τη δουλειά της πάνω στους εκπαιδευτικούς, εξαντλώντας την αυστηρότητα της με μια ακατανόητη εκδικητική μανία πάνω σε εργαζόμενους, με οικογένειες. Τους αντιμετωπίζει λες και είναι τίποτα φραγκάτοι μεγαλοαπατεώνες που θα φύγουν από τη χώρα και όχι ως ανθρώπους που παλεύουν για το μεροκάματο να στηρίξουν τις οικογένειές τους. Είναι πρόκληση η άρνησή τους που αντί να τους αφήσουν ελεύθερους εισηγούνται να παραμείνουν στην φυλακή μέχρι το Σάββατο που θα γίνει το δικαστήριο λες και πρόκειται για επικίνδυνους εμπόρους ναρκωτικών, παιδεραστές και δολοφόνους.

Μας εξοργίζουν όλα αυτά μετά και τις 14 φαστ τρακ αγωγές στην ΔΟΕ για την αξιολόγηση που εκδικάζονταν την επόμενη κιόλας μέρα. Αυτή είναι η «ανεξάρτητη» αστική τους δικαιοσύνη. Αυτήν που την ίδια ώρα που αφήνει ελεύθερους μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεων τους, λιγνάδηδες, γυναικοκτόνους, χρυσαυγίτες και κάθε είδους κατακάθια,  την ίδια ώρα προφυλακίζει εκπαιδευτικούς μέχρι να δικαστούν. Αυτή η «δικαιοσύνη» που στις κραυγαλέες καταπατήσεις εκτάσεων, παραλιών και αυθαίρετων δομήσεων από τους μεγαλοξενοδόχους και μεγαλοκαρχαρίες δεν βρίσκει έναν εισαγγελέα να τον στείλει να παρέμβει, παρεμβαίνει όμως αμέσως όταν πρόκειται για τον πλειστηριασμό κανενός σπιτιού φουκαρά ή κανενός εκπαιδευτικού που αγωνίζεται.

Δεν πρόκειται όμως να τους το επιτρέψουμε γιατί είναι:

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!

Με την στάση μας και την ενότητα που γεννά το δίκιο μας και η οργή μας προς την αδικία θα απαντήσουμε σε αυτούς και σε όλους που μας αφήνουν απροστάτευτους. Τελικά θα αποδείξουμε πως η αυταρχική συμπεριφορά σπάει και συντρίβεται μόνο με την πάλη των εργαζομένων!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ , ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑς ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

 

                                          

                                           Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Last modified: 21 Απριλίου 2024

Close